Skocz do zawartości

Zapomniane urządzenie - Teleporter

Yacek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy narzekają na brak możliwości dokowania TS-ami do Lotniskowców i przede wszystkim TL-i w celu wymiany ładunku. Powstają mody poprawiające, dodające tę możliwość. Są też drony Frachtowe, są skrypty zwiększające możliwości takich dronów. A przecież istnieje coś takiego jak Teleporter.

Wystarczy aby jeden ze statków miał to urządzenie na pokładzie. Na przykład TL, wydajemy TS-owi rozkaz "Podążaj za..." lub "Leć do pozycji" i wskazujemy jako pozycję statek TL. Kiedy statki znajdą się wystarczająco blisko siebie, z menu jednego z nich wybieramy "Zaawansowane/Wymień ładunek z..." i na liście dostępnych statków (jeśli np. na lotniskowcu są zadokowane jakieś statki to normalnie będą tylko one dostępne) pojawi się również TS. Wymieniamy ładunek i TS może wrócić do fabryki po dalsze zakupy. Operację można przeprowadzać zdalnie z odległego sektora, czyli działa to w systemie OOS. I po co kombinować ze skryptami, skoro można bez nich?

Ja gram bez scryptów i używam dron frachtowych świetne urządzonka NIe dość, że pozwalają przenosić to wary to fajnie działają jako zbieracze złomu. Wystarczy po bitwie wysłać takiego zbieracza i się niczym nie przejmujesz. Jak jeden się zapełni to drugiego można wysłać. Naprawdę polecam. 😀 😀

Cytat

A przecież istnieje coś takiego jak Teleporter.

Niby tak, ale w obecnej grze nie mogę go kupić 😀 Gram jako Dziki Split i reputacja u wszystkich, którzy sprzedają teleportery mam w okolicach -10000 i nie mam ochoty jej podnosić. Zawsze u Argonów miałem całkiem dobrą repkę, więc teraz trochę im nabroję ]😀

Jednak mimo tej sytuacji jakoś daje radę, bo istnieją drony frachtowe, które są w podstawce. Jak się chce to można wszystko 😀

Cytat

I po co kombinować ze skryptami, skoro można bez nich?

Du gut sagst.