LeWaR Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Zakładam temat pod system Windows7. Zamieszczajcie tutaj swoje spostrzeżenia.Z tego co mi od razu rzuciło się w oczy podczas grania w TC na W7 to krótki czas ładowania sektorów. Mnie się podoba.Dodatkowo w najnowszej promocji Cyfry+ wygarnąłem telewizor 22" który pracuje również jako monitor komputerowy. TC w FullHD to jest bajka:)Ale miało być o W7. Zapraszam do dyskusji.Posiadam obecnie zainstalowany Windows7 32bit. Po zebraniu sterowników za dwa tygodnie zainstaluję wersję 64bit i porównam obie wersje.Konfig:C2D 8400@2,66; 4GB ram; GPU Nvidia8800GTS 320MB/320bitKomp uzyskał ogólną ocenę 5,9, szczegóły poniżej:Więcej szczegółów o moim komputerze Składnik Szczegóły Wynik cząstkowy Wynik podstawowy Procesor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8200 @ 2.66GHz 6,2 5,9 Zależy od najniższego wyniku cząstkowego Pamięć (RAM) 4,00 GB 6,9 Grafika NVIDIA GeForce 8800 GTS 6,7 Grafika w grach 1663 Całkowita dostępna pamięci grafiki w MB 6,7 Podstawowy dysk twardy Wolne: 47GB (ogółem: 68GB) 5,9 Windows 7 Professional System -------------------------------------------------------------------------------- Producent Gigabyte Technology Co., Ltd. Model P35-DS4 Całkowita ilość pamięci systemowej 4,00 GB pamięci RAM Typ systemu 32-bitowy system operacyjny Liczba rdzeni procesora 2 Obsługa 64 bitów Tak Magazyn -------------------------------------------------------------------------------- Całkowity rozmiar dysków twardych 373 GB Partycja dysku (C:) Wolne: 47 GB (ogółem: 68 GB) Partycja dysku (D:) Wolne: 17 GB (ogółem: 156 GB) Partycja dysku (E:) Wolne: 5 GB (ogółem: 148 GB) Dysk nośnika (F:) Dysk CD/DVD Grafika -------------------------------------------------------------------------------- Typ karty wideo NVIDIA GeForce 8800 GTS Całkowita dostępna pamięć grafiki 1727 MB Dedykowana pamięć grafiki 320 MB Dedykowana pamięć systemowa 0 MB Współużytkowana pamięć systemowa 1407 MB Wersja sterownika karty wideo 8.16.11.9107 Rozdzielczość monitora podstawowego 1920x1080 Wersja programu DirectX DirectX 10 Sieć -------------------------------------------------------------------------------- Karta sieciowa Realtek RTL8168B/8111B Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20) Karta sieciowa TechniSat DVB-PC TV Star PCI Karta sieciowa Urządzenie Bluetooth (sieć osobista) Uwagi -------------------------------------------------------------------------------- Zainstalowanie w systemie sprzężonych kart graficznych lub wielu kart może przynieść korzyści w przypadku niektórych aplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 To ja poproszę W7, sztuk jedna, może być 32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Zaktualizowałem post. Mam dostęp do MSDN i mogę pobierać różne wersje oprogramowania. Dlatego mam 32bit i 64bit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Witajcie.Ostatnio się rozglądam za lapkiem 3 gigowym.Taki oto. :Asus, lub inny. Ale oczywiście na nowej 7- demce.Ok, znalazłem to jest taki:Nootebook PB LJ 65 T 6600 17,3" 3GB, 3200GB GT240 - 1GB W7P.Co o nim sądzicie na owe gry : X2 TT, X 3 R i TC ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 graficznie spoko. Procek też pewnie pociągnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 CytatWitajcie.Ostatnio się rozglądam za lapkiem 3 gigowym.Taki oto. :Asus, lub inny. Ale oczywiście na nowej 7- demce.Ok, znalazłem to jest taki:Nootebook PB LJ 65 T 6600 17,3" 3GB, 3200GB GT240 - 1GB W7P.Co o nim sądzicie na owe gry : X2 TT, X 3 R i TC ?Pozdrawiam. Wyglada OK. Zalezy tez za jaka cene jest oferowany. Ww. gry ruszy bez problemu choc w przypadku TC bedzie pewnie mulic w juz w srednich sektorach. Natomiast Reunion bedzie smigal jak dziki kon przy duzych zadymach z full detalami. Sam mam podobny sprzet. @ Lewar. Mam c2d @ 3600, 2 Gb ram. Czy wlasnie przy dwoch gigsach w7 32 bedzie mi dobrze smigal ? ile wynosi zuzycie zasobow po swiezej instalacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Dałem obrazek. W systemie ciągnę iso w7 64bit, mam otwartego FF i piszę ten tekst Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 55 procesow 1.2gb niezle. W ogole to 64 bit jest nieco bardziej zasobozerna, ale dzieki temu mozemy uzyc nawet 192 Gb. Zainstaluje sobie wersje 32 poki co, troche ja odchudze ze zbednych procesow, aczkolwiek plik wymiany bede musial zachowac do czasu dolozenia ramu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Dzięki.A więc go kupię. Koszt to 2999 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 1,2 GB to chyba średnia jest. Ale w ogóle nie czuć, że cokolwiek zwalnia. Jakby więcej w ramie trzymał i przez to większe zużycie pamięci. O pamięć nie martwię się. Mam 4GB ułożone 2x2GB i jeszcze dwa sloty wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Win7 64bit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Ja widac 64 Bit konsumuje ciutke wiecej. N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 A że wszystko na razie się odpala to zostaję przy 64bit.A tak przedstawiają się procesy 32 bitowe i 64 bitowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi