Azakal Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale dostępne są dodatkowe profile startowe w TC. Dokładnie 20. Część z nich to przeniesione z Reuniona profile, część świeżynki a jeden profil miał znależć się w TC lecz ego zrezygnowało z niego. Chodzi o buntownika Yaki.Po wypakowaniu nadać plikom numer o jeden wyższy niż ostatni z pary cat/dat, które mamy w folderze głównym gry.Jeden z profili - Lost Split posiada buga a dokładnie rzecz biorąc jest źle stworzony. Startujemy tam w Skorpionie w sektorze Khaak. Na pokładzie jest jumdrive, a na mapię odkryty jeden sektor Splitów (oprócz sektora startowego). Niestety nie ma namiaru na żadną bramę a bez niej "pofrunąć" się nie da. Tak więc, można tylko latać po sektorze i walczyć z Khaakami Opis profili dostępny na forum ego. GAMESTARTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Chyba już był opis na forum. Startując z pamiętnikiem weterana pisałem że startuje z jednego z profili dostępnych dzięki temu modowi. Możesz zobaczyć: http://xudb.pl/topic/728-yacek-moje-boje-czyli-pami-tnik-weterana-komentarze/#entry9607 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Upsss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Nie szkodzi.A opcje są fajne, warto powiększyć sobie możliwości startowe.Ja ostatnio bawię się Mercenary Leader. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Fajnie by było jak by ukazał się jakiś edytor do tworzenia profili :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 A po co? To można zrobić edytorem tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 really ?? no nie wiedziałam :/ a gdzie są te profile ? zaraz pogrzebię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Tu to opisałem: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... 21#2875821oraz tu jest dalsza część: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... 68#2877068 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 W plikach dat/cat a konketnie w pliku 03. w lokalizacji L/true/gamestarts.pck znajdują się oryginalne profile startowe gry.Ściagasz X3 Mod Manager, wyciągasz z 03.cat plik gamestarts.pck, edytujesz, zapisujesz z powrotem w 03.cat i już. Easy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Nie potrzeba tego wsadzać do pliku .dat na powrót. Do tego gamestarts to nie wszystko, zobacz do linków z mojego poprzedniego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Chciałem, żeby było bardziej profesjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Tu jest jeszcze jeden:http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=231930I mod dodający m.in. kilka profili:http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=226520Z pierwszego którego podałem i tego w temacie korzystam. I o dziwo gdy zainstalowałem tematowy bez spolszczenia profil Kha’ak Invader miałem opisany po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 CytatI o dziwo gdy zainstalowałem tematowy bez spolszczenia profil Kha’ak Invader miałem opisany po polsku. Bo jego opis jest w pliku 0001-L048, ten profil miał być w TC, w ostatniej chwili z niego zrezygnowano, dlatego opis pozostał w głównym pliku tekstowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 CytatTu jest jeszcze jeden:http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=231930No ten plik Archer jest właśnie nie dostępny kiedyś zamieściłam na tym forum linka do tego profilu ale nie wiem czy to żart Autora czy jak :/A czy napisanie nowego profilu i malutkiej fabuły jest trudne ? Bo tak szczerze mówiąc mam super pomysł na pewną fabułę tylko nie wiem czy to jest trudne i w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 CytatA czy napisanie nowego profiluSam pisałem sobie profile do XTMa Cytati malutkiej fabuły jest trudne ?No tu może być ciut trudniej bo trzeba by pobawić się Mission Directorem. Można by użyć już gotowych skryptów jednak, triggery sama musiałabyś stworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Bo w sumie mam pomysł na inwazje krzaków lub ksenów.A więc opiszę wam mniej więcej co ta misja mogła by mieć w sobie.A więc dostajemy info że HQ nie ma kontaktu z bazą wojskową w nieznanym sektorze zaraz pod Ołok Oorta tam są na dole 4 nieznane sektory. więc tak misja :1. Mamy się udać i spatrolować 4 nieznane sektory w jednym z nich jest uszkodzona brama i przy niej znajdujemy artefakt. Wracamy z nim do HQ.2. Lecimy do sektora Elysium of Light i prosimy Gonerów o pomoc w rozszyfrowaniu starożytnego zapisu. Wracamy z odszyfrowaną informacją:Nie wiem jakaś głupia historyjka o zamknięciu wrót piekła ( bramy ) z której miliony lat temu krzaki albo xenoni najechali te sektory pustosząc je. Więc jakaś starożytna cywilizacja po bezowocnej obronie gdzie przegrywali na całym froncie postanowili zniszczyć bramę. Misja mogła by się nazwać The Prophecy.3. W zamian robimy przysługę dla Gonerów.4 wracamy do HQ 5 lecimy z flotą do sektora Ołok Oorta i stamtąd udajemy się na Południe kopiąc czyjeś zadki.6 Musimy kupić TP i zabieramy rannych z bazy wojskowej i lecimy do HQ przy czym w między czasie krzaki,xeni atakują nasz TP z rannymi a my odpieramy te ataki.potem Congratulation i dostajemy TP albo coś innego.A kluczem do misji jest wykonanie fabuły Terran i Gonerów budowa świątyni po wykonaniu tych dwóch wyżej wymienionych fabuł jest możliwość rozpoczęcie fabuły The Prophecy. No mniej więcej tak by to wyglądało teraz to tylko trzeba zrobić tak by zadziałało Ale jak ktoś by mi powiedział jak to się robi i w ogóle mogła bym to zrobić tylko że trzeba mnie oświecić Co wy o tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Hmmm, brzmi interesująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 CytatCytatA czy napisanie nowego profiluSam pisałem sobie profile do XTMa Cytati malutkiej fabuły jest trudne ?trzeba by pobawić się Mission DirectoremTak mnie naszło: Misio Dyrektor....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 CytatCytatCytatA czy napisanie nowego profiluSam pisałem sobie profile do XTMa Cytati malutkiej fabuły jest trudne ?trzeba by pobawić się Mission DirectoremTak mnie naszło: Misio Dyrektor.......Ojciec Dyrektor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi