_RA Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 WitamSkoro są już dwa wątki na temat nielegalnych kompleksów to ja skolei założe wątek gdzie chętnie poczytam o waszych legalnych kompleksach i jaki z nich zysk jest. Moż macie jakieś ciekawe pomysły??Ja planuję odkopać mój stary pomysł z olejem RasterCytatKompleks znajduje się w sektorze Rhonkar’s Fire i składa się z takich fabryk: 1x Elektrownia L 3x Akwarium Cheltów L 3x Rafineria Oleju Raster L A by produkować Olej Raster, który jest wyżywieniem u Splitów wystarczy dowozić kryształy. Niestety nie ma w pobliżu żadnej asteroidy z krzemem więc nie warto się bawić w produkcję kryształów. Do kompleksu można dołożyć jeszcze po dwa Akwarium Chelów L i Rafinerii Oleju Raster L aby wykorzystywać maksymalnie Elektrownie ale nie trzeba w końcu ogniwa nie uciekną a prędzej czy później ogniwa zostaną przerobione na Olej Raster. Jeśli chodzi o zysk, to na Oleju zarabia podobnie jak na krzemie z tym, że transportowce mogą go dużo więcej załadować. Sąsiednie sektory są bogate w fabryki które wymagają tego produktu i dość szybko towar schodzi. Wiem, że w każdej grze handel się inaczej układa, ale już trzeci raz stawiam kompleks w tym sektorze i nie było problemu ze sprzedaniem Oleju. Zarobek wg Kalkulatora to ok. 350 tys. Kredytów na godzinę ale jeśli chodzi o zarobek jaki zauważyłem na własne oko to tak godzina czasu rzeczywistego to na koncie przychodzi mi średnio od 1,5 mln do 2 mln kredytów. Cały kompleks obsługują dwa Kajmany jeden sprzedaje towar drugi zakupuje kryształy. Co jakiś czas sprawdzam magazyn kompleksu i jeśli mam dość kryształów to Kajmana od kupowania ustawiam na sprzedaż Oleju. Od razu odradzam kupowanie transportowców o większej pojemności ponieważ i tak jak Kajman sprzedaje to co w ładowni to jakieś resztki zostają. Polecam wszystkim taki kompleks. WIdziałem że pan Rozz korzystał z tej instrukcji, nie wiem jak ona działa w TC bo widzę że gospodarka jst nieco inaczej ustawiona niż w X3 R. A jakie są wasze pomysły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Witajcie.Znajome nazwy tu się przeplatają. Czy są powiększone nowe sektory?Pozdrawiam.Ps. Ja zacznę grać zaraz po zakupieniu lapka 3 gigowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RA Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Mam kompleks wyżej wymieniony prze zemnie i mam takie pytanie latają sobie kajmany ze sprzedażą Oleju ale nie chcą sprzedać całej ilości by zapełnić całą ilość w stacji tylko np do połowy. Dlaczego kajmany nie sprzedają całej ilości tylko część.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Albo też latać, i skupować kryształki do magazynów. Co potem latać, i w pustych fabrykach je maxymalnie opychać, bądź też zasilać swoje stacje, tworząc Rastar Oil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RA Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 CytatAlbo też latać, i skupować kryształki do magazynów. Co potem latać, i w pustych fabrykach je maxymalnie opychać, bądź też zasilać swoje stacje, tworząc Rastar Oil.hyh zabardzo nie ruzumiem tej wypowiedzi PS. właśnie pracuje nad drugim kompleksem. Chce kwiaciarnie otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Cytathyh zabardzo nie ruzumiem tej wypowiedzi PS. właśnie pracuje nad drugim kompleksem. Chce kwiaciarnie otworzyć Nie ty jeden.A kwiaciarnia to dobry pomysł. Tylko żeby ją rozsądnie umiejscowić. Ja miałem w sektorze Blue Profit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RA Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 No sie niezle pomylilem pisalem kwiaciarnia a miałem namyśli splicki Sad skroffinów hehe i stawiam go w ringo moon mam zamiar do tego sadu dołożyć farmy planktonu bo wszystkie rancza skupują te dwie rzeczy jako drugożędny składnik i wszystkie w pobliskich sektorach są puste tylko ja sie zastanawiam czy do rozwożenia nie lepiej kupić mały stateczek bo nie wiem z jaką prętkością są przerabiane te towary.Edit:dzieki za pomysł z kwiaciarnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Ja stawiam u Boronów farmy pszenicy. U nich to drugorzędny towar, a schodzi dość szybko. Ale na jedną fabrykę lepiej aby było kilka fabryk (min 5) potrzebujących tego towaru jako produkt drugorzędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RA Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 CytatAle na jedną fabrykę lepiej aby było kilka fabryk (min 5) potrzebujących tego towaru jako produkt drugorzędny.No jeśli chodzi o ileość to jest ich sporo praktycznie prawie w każdym sąsiednim sektorze jest przynajmniej jedna oprocz Argon prime a tam gdzie stawiam sa aż 4 teraz myśle tylko jaki transport wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi