Cerber Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Mam zamiar wpuścić flotę do sektora xenońskiego. Flota będzie sięskładać z statków flagowych i drobnicy. I tu mpje pytanka:1. Czy jest skrypt dzięki, któremu mogę wydać polocenie drobnicy, aby atakowała tylko drobnice, a statką flagowym, aby atakowały tylko statki flagowe? Nie chcę mieć sytuacji, że niszczyciele walą ze swoich PDF'ów do xenońskiej drobnicy, a moja drobnica strzela z LDI do ich niszczycieli. A może jest orginalnie takie polecenie? Nie mam na razie swojego kompa (modernizacja grafy) i nie mam jak sprawdzić więc pytam. Czy coś takiego jest możliwe w TC?2. To pytanie dotyczy tylko drobnicy. Otóż chciałbym utworyć skrzydla/grupy. Wiem jest skrypt do tworzenia grup, więc samo ich stworzenie to nie problem. Chodzi mi o zachowanie. Aby bylo jaśniej przedstawie pare schematów :Opis:Ad. 1: Mamy 4 grupy. Każda grupa takuje najbliższego wroga (grupa czyli atakują go wszystkie myśliwce w grupie).Ad. 2: 2 wrogie myśliwce atakują lidera grupy 1 (statek 1A). W grupie drugier każdy z myśliwców jest atakowany pzez jeden wrogi myśliwiec. W grupie 3 i 4 żaden statek nie jest atakowany. Ad. 3: Ponieważ lider grupy 1 jest atakowany, pozostale jednostki (1B, 1C) atak na wrogi myśliwiec, na cel biorą jednostkę atakującą lidera grupy (1A). W tym czasie jednostka atakowana usiłuje nie dać się zestrzelić. Ponieważ w grupie 2 każda jednostka jest atyakowana, więc na pomoc wyrusza jej najbliższe skrzydło (w tym przypadku nr. 3). Każdy myśliwiec z grupy 3 wybiera sobie jedną wrogą ednostkę, która atakuje czlonka grupa 2. Żeby nie było tak, że 2 atakują jednego typka, a inny lata sobie do woli. Ponieważ grupie 4 nic się nie dzieje, atakuje nadal wybranego wcześniej wroga. Zachowanie póżniejsze:Po zliwkidowaniu celów, skrzydła wybierają sobie cel i go atakują. I tak w kółko. Czy coś takiego byłoby możliwe? Jest do tego jakiś skrypt? (Osobiście wątpie, ale wolę zapytać ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Jak napiszesz.... Ja o czymś takim nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Mysle ze daloby sie za to szarpnac. Potrzebne by byly skrypty komend ataku, komend grupy (skrypty od Xai Corp.) oraz Anarkis Carrier Commands. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Oooo... . A już straciłem nadzieję.. Dzięki za info . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi