Yacek Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Mam pytanie: czy ktoś wie, że jest możliwość sortowania własnych statków w oknie przeglądu własności?Bo sądząc po tym poście: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... 46#3094946 to chyba nie wszyscy o tym wiedzą.A prawa jest prosta:Własności (domyślnie R) zakładka Opcje, na samym dole jest "Pogrupuj statki według sektorów" zmieniamy ustawienia na NIE, poniżej kolejna opcja stanie się aktywna, a wtedy będzie można pogrupować statki wg: Nazwy, Klasy okrętu, Polecenie statku, ID statku. Ja sortuję po Klasie okrętu. Sprawdza się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Oł, no nie wiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 CytatMam pytanie: czy ktoś wie, że jest możliwość sortowania własnych statków w oknie przeglądu własności?Tyle lat już gram w X-y ale dowiaduje się o tym dopiero teraz Dzięki Yacku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 CytatTyle lat już gram w X-y ale dowiaduje się o tym dopiero teraz Dzięki Yacku.Ponieważ Azakal człowiek uczy się całe życie, mimo iz robisz daną czynność codziennie po parę godzin a i tak po paru latach odkryjesz coś zupełnie nowego.Ale przyznam się że bawiłam się w tych opcjach bo strasznie irytowały mnie satelity to nie wpadłam na to by sama sprawdzić daną funkcję.Teraz już bezproblemowo mogę znaleźć swój statek po jego nazwie a nie szukać na liście moich statków Barzooo przydatna wiadomość Yacku, dzięki że się nią z nami podzieliłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko22 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Jak to się mówi, trzeba wsadzić palce nawet tam gdzie nie trzeba. Te opcje są praktycznie na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Nie wiem też czy zauważyliście że patch 2.5 dodał jeszcze jedną opcję w rozkazach statków, Jest nią opcja "Ukryj statek we własnościach". Po jej zmianie na TAK, dziwnym trafem statek nie jest widoczny w przeglądzie własności.Polecam wszystkim zmienić tę opcję dla statku, którym osobiście latamy, mamy przecież cały czas dostęp do jego rozkazów, a we własnościach zrobi się luźniej.Hardkorowcom polecam ustawić tę opcję na TAK dla wszystkich statków, zobaczycie co się stanie:SpoilerWszystkie statki znikną z podglądu własności. A czego się spodziewałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 CytatNie wiem też czy zauważyliście że patch 2.5 dodał jeszcze jedną opcję w rozkazach statków, Jest nią opcja "Ukryj statek we własnościach".A nie było tego wcześniej? Coś mi się wydaje, że w Reunion już to widziałem. Zaraz sprawdzę.EditSprawdziłem. W Reunion nie było takiej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi