nataq Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Istnieje jakis mod ktory pozwala na latwiejsze i bardziej przejzyste ustawianie stacji i kompleksow w przestrzeni? Defultowy sposob jest tak kijowy ze nigdy nie wiadomo gdzie tak naprawde stawiamy stacje i wynikaja z tego czasem niezle problemy... Np ostatnio zaczolem budwac duze kompleksy i polowa zaczela bez powodu eksplodowac i wydaje mi sie przez to ze niektore stacje na siebie nachodza lub cos w tym stylu... potrafi to czlowieka zdenerwowac... Tak wiec znacie jakiegos moda do stawiania ladnie stacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Proszę: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=172015Jest też dostępne spolszczenie w odpowiednim dziale na forum: X3/mody, skrypty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nataq Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 pyt nr 2.Czy jesli chce grac w XTM i go zainstaluje, to czy musze uzywac XTMowskich custowomych startow gry? Czy np jesli wystartuje jako defultwy "Humble trader" albo "normal game" to czy bede mial content z XTMa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Możesz wybrać dowolną opcję startową. W każdej będziesz miał elementy XTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Nawet jak wybierzesz grę z fabułą to i tak XTM już będzie działał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZERO Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Jeszcze do pytania nr 1:stojąc odpowiednio blisko stawianego kompleksu widzisz przez szybę kabiny stawianą stację - można ją przesuwać w przestrzeni przed postawieniem.Do pyt. 2:Jak koledzy napisali powyżej, ale pamiętaj, że jak skorzystasz z opcji startowych "custom" nie będziesz miał dostępu do misji Bala Gi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 CytatJeszcze do pytania nr 1:stojąc odpowiednio blisko stawianego kompleksu widzisz przez szybę kabiny stawianą stację - można ją przesuwać w przestrzeni przed postawieniem.Nie wiem jak wy, ale ja stawiając stacje jestem zawsze w podglądzie mapy sektora, mogę wtedy umiejscowić ją dokładnie tam gdzie chcę poprzez zmianę wszystkich trzech parametrów położenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 No dokładnie, używa się klawiatury numerycznej. Opisane w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 I klawisza Insert do zmiany podglądu mapy i możliwości ustawienia stacji względem płaszczyzny ekliptyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZERO Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Robię dokładnie jak Wy, a o widoku z kabiny pisałem, by kolega nataq miał komplet informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blantas Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Tez tak robie, zazwyczaj dodatkowo podlatuje w poblize miejsca gdzie ma stanac stacja aby ja umiescic najblizej kompleksu jak sie da. I choc stacja laduje zawsze tam gdzie ma to zafajdane zestawy laczeniowe doprowadzaja mnie (przynajmniej doprowadzaly na poczatku) do czerwonej goraczki, obracajac moj plan stworzenia idealnego kompleksu fabrycznego w konstrukcje wrecz artystyczna w stylu czeskiej bajki ''Sasiedzi''. Czy u was rowniez rury od zestawow laczeniowych zyja wlasnym zyciem ustawiajac sie pod kazdym mozliwym kontem w kazdym mozliwym kierunku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 te rurki są lekko irytujące ale podobno jest skrypt który usuwa te rury przez co komplek wygląda troszkę lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZERO Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Nie znacie się na sztuce. Te rurki nadają kompleksowi posmaczku ... "wczesnego Picassa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi