padonis Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 witam, może żle szukałem ale nie znalazłemzatem dodałem skrypt nowego statku do gry i mam problem bo trzeba go jakoś wystartować w grze, pewnie z edytora ale jak się to robi to błagam o pomoc. żnalazłem go w śpisie skryptów ale co dalej to nie kumam, pomoc do edytora jest lakoiczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 A tak bardziej konkretnie? Jaki skrypt, jaki statek? To może pomóc w odpowiedzi na twoje pytanie. Jak na razie to wiemy tyle co nić i tyle samo można odpowiedzieć na twoje pytanie.Chociaż nie, pewnie podobnie jak w przypadku Stoczni Marauder może wystarczyć zmienić imię na "magiczne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padonis Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 chodzi mi o Axeface_Lusca+ThanatosV1.5FINAL, magiczne imie zrobione, edytor jest, pliki rozpakowane do katalogów tak jak powinno być, w paczce jest opis(Extracting the entire archive into you x3tc root directory should work, if not or if you want to manually install, do the following.1. Unrar the scripts and put them in your scripts directory.2. Unrar the cat/dat files to the mods directory in your X3TC root folder.3. In the X3TC launcher, click select mod package and select the mod.4. Go to any paranid shipyard to buy the Thanatos. (You will also recieve a message )a dokładnie chodzi mi o punk 3-ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Cytatchodzi mi o Axeface_Lusca+ThanatosV1.5FINAL, magiczne imie zrobione, edytor jest, pliki rozpakowane do katalogów tak jak powinno być, w paczce jest opis(Extracting the entire archive into you x3tc root directory should work, if not or if you want to manually install, do the following.1. Unrar the scripts and put them in your scripts directory.2. Unrar the cat/dat files to the mods directory in your X3TC root folder.3. In the X3TC launcher, click select mod package and select the mod.4. Go to any paranid shipyard to buy the Thanatos. (You will also recieve a message )a dokładnie chodzi mi o punk 3-ciW menu startowym TC (to pojawiające się zaraz po kliknięciu ikonki TC na pulpicie/włożeniu płyty) klikasz na select mod package, wybierasz z listy tego moda, potwierdzasz i uruchamiasz grę.Nie trzeba nic mieszać w edytorze skryptów, statek powinien się od razu pojawić w stoczni.Instalując w ten sposób w danej chwili może być aktywny tylko jeden mod, więc jeśli już masz jakieś inne to musisz zainstalować ten jako fake patch. Zerknij do punktu #9 FAQ, tam znajdziesz opis jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padonis Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Ok panowie i panie, wina leżała po stronie scryptu, zassałem nowy czy raczej poprawkę "Killerog_3in1_V0.1" i zapakowałem ją, oczywiście pojawiły się redtext-y ale szybki kurs jak się ich pozbyć i przerobić pliki .xml na polskie i spolszczyć ten plik dał rezultat, mam teraz nazwy statków w stoczniach a jeszcze postaram się przerobić angielkie opisy statków na polskietrzeba się uczyć ćiągle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Piwo dla tego Pana !!Wreszcie ktoś coś sam zrobił jeśli chodzi o 44>48... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 CytatPiwo dla tego Pana !!Wreszcie ktoś coś sam zrobił jeśli chodzi o 44>48...Powinien wylądować w FAQ. Na pierwszym miejscu - jako instrukcja dla potomnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padonis Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 szukam pomocy ale i sam myślę, jak tylko spolszczę to dowalę to do skryptów wraz z linkiem do pobrania, mimo że jak ja go znalazłem to inny też może, niestety nie jestem zbyt dobry w angielskim ale jakoś dam radę, zawsze ktoś może pomóc to wsadzę poprawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Każdy może znaleźć dodatkowe statki dla TC, wszystkie zebrane są w tym poście: Dodatkowe statki/okręty/latadła do X3:TC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 CytatPiwo dla tego Pana !!Wreszcie ktoś coś sam zrobił jeśli chodzi o 44>48...No metoda zamiany cyfr jest tak naprawdę stara jak świat, chodźby Shogun: Total War. Tłumaczenie w total tak samo się zmieniało jak w X3. Tylko bodajrze wpisywało się inne cyfry, no cóż nie pamiętam bo to juz było takkk dawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padonis Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Oczywiście że tak ale trzeba się zainteresować tym by to wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Jest w FAQ, warto przeczytać zanim się zada pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Ja tego nie rozumiem. FAQ jest dla naszej pomocy a nie przykazaniem którym trzeba wykuć na pamięć.Tak na marginesie zastanawiam się ilu forumowiczów tak naprawdę przeczytało FAQ od a do z ?Czasem tak wielkie wysiłki są tak mało doceniane... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 CytatTak na marginesie zastanawiam się ilu forumowiczów tak naprawdę przeczytało FAQ od a do z ?Sądzę, że tylko Ci którzy są na forum od początku i brali udział w tworzeniu tego FAQ. No i może garstka z pozostałych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Ale kurka... Nie chodziło nigdy w koncepcji FAQ, by go na pamięć znać... Prawa też nikt na pamięć nie zna, nawet sędziowie! (pewnie niektórzy się zdziwią, jak to przeczytają...), natomiast wiedzą, gdzie szukać, by rozstrzygnąć jakąś sprawę.Taka sama zasada tyczy się FAQ. Masz problem? Zaglądnij na nagłówki FAQ, jak tam nie będzie, to popróbuj w szukajce wpisać jakieś okołoproblemowe hasła i tematy, jak to natomiast nie pomoże, to załóż własny wątek i tam zadaj pytanie.Geez. Krew zalewa, jak się czyta czyjąś ignorancję. Tak! Jest to ignorancja skierowana do współużytkowników tego forum. Z tego powodu wstałem z krzesła i zaprotestowałem przeciw takim praktykom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 CytatZ tego powodu wstałem z krzesła i zaprotestowałem przeciw takim praktykom!Długo będziesz tak stał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Ależ ja wcale ie napisałam że należy "naumić" się FAQ na pamięć. CytatTaka sama zasada tyczy się FAQ. Masz problem? Zaglądnij na nagłówki FAQNo to raczej większość nie umie nie potrafi korzystać z funkcji szukaj (nie obrażając nikogo) :/ Bo Yaca ciągle pisze FAQ FAQ FAQ chyba 3 razy do roku wymienia w swojej klawiaturze te trzy klawisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi