Skocz do zawartości

dodany statek

padonis
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi mi o Axeface_Lusca+ThanatosV1.5FINAL, magiczne imie zrobione, edytor jest, pliki rozpakowane do katalogów tak jak powinno być, w paczce jest opis

(Extracting the entire archive into you x3tc root directory should work, if not or if you want to manually install, do the following.

1. Unrar the scripts and put them in your scripts directory.

2. Unrar the cat/dat files to the mods directory in your X3TC root folder.

3. In the X3TC launcher, click select mod package and select the mod.

4. Go to any paranid shipyard to buy the Thanatos. (You will also recieve a message 😀 )

a dokładnie chodzi mi o punk 3-ci

Cytat

chodzi mi o Axeface_Lusca+ThanatosV1.5FINAL, magiczne imie zrobione, edytor jest, pliki rozpakowane do katalogów tak jak powinno być, w paczce jest opis

(Extracting the entire archive into you x3tc root directory should work, if not or if you want to manually install, do the following.

1. Unrar the scripts and put them in your scripts directory.

2. Unrar the cat/dat files to the mods directory in your X3TC root folder.

3. In the X3TC launcher, click select mod package and select the mod.

4. Go to any paranid shipyard to buy the Thanatos. (You will also recieve a message 😀 )

a dokładnie chodzi mi o punk 3-ci

W menu startowym TC (to pojawiające się zaraz po kliknięciu ikonki TC na pulpicie/włożeniu płyty) klikasz na select mod package, wybierasz z listy tego moda, potwierdzasz i uruchamiasz grę.

Nie trzeba nic mieszać w edytorze skryptów, statek powinien się od razu pojawić w stoczni.

Instalując w ten sposób w danej chwili może być aktywny tylko jeden mod, więc jeśli już masz jakieś inne to musisz zainstalować ten jako fake patch. Zerknij do punktu #9 FAQ, tam znajdziesz opis jak to zrobić.

Ok panowie i panie, wina leżała po stronie scryptu, zassałem nowy czy raczej poprawkę "Killerog_3in1_V0.1" i zapakowałem ją, oczywiście pojawiły się redtext-y ale szybki kurs jak się ich pozbyć i przerobić pliki .xml na polskie i spolszczyć ten plik dał rezultat, mam teraz nazwy statków w stoczniach a jeszcze postaram się przerobić angielkie opisy statków na polskie

trzeba się uczyć ćiągle

Cytat

Piwo dla tego Pana 😀 !!

Wreszcie ktoś coś sam zrobił jeśli chodzi o 44>48...

No metoda zamiany cyfr jest tak naprawdę stara jak świat, chodźby Shogun: Total War. Tłumaczenie w total tak samo się zmieniało jak w X3. Tylko bodajrze wpisywało się inne cyfry, no cóż nie pamiętam bo to juz było takkk dawno.

Ale kurka... Nie chodziło nigdy w koncepcji FAQ, by go na pamięć znać...

Prawa też nikt na pamięć nie zna, nawet sędziowie! (pewnie niektórzy się zdziwią, jak to przeczytają...), natomiast wiedzą, gdzie szukać, by rozstrzygnąć jakąś sprawę.

Taka sama zasada tyczy się FAQ. Masz problem? Zaglądnij na nagłówki FAQ, jak tam nie będzie, to popróbuj w szukajce wpisać jakieś okołoproblemowe hasła i tematy, jak to natomiast nie pomoże, to załóż własny wątek i tam zadaj pytanie.

Geez. Krew zalewa, jak się czyta czyjąś ignorancję. Tak! Jest to ignorancja skierowana do współużytkowników tego forum. Z tego powodu wstałem z krzesła i zaprotestowałem przeciw takim praktykom!

Ależ ja wcale ie napisałam że należy "naumić" 😀 się FAQ na pamięć.

Cytat

Taka sama zasada tyczy się FAQ. Masz problem? Zaglądnij na nagłówki FAQ

No to raczej większość nie umie nie potrafi korzystać z funkcji szukaj (nie obrażając nikogo) :/ Bo Yaca ciągle pisze FAQ FAQ FAQ chyba 3 razy do roku wymienia w swojej klawiaturze te trzy klawisze 😀