Archer Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Nie uważacie że zegarek na forum jest źle nastawiony? Może admin zmieni czas na zimowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Może sam sobie zmienisz? To się ustawia indywidualnie w "Twoje konto/Ustawienia forum". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Nie wiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 A ja ciągle zastanawiam się, dlaczego forum nie może tego automatycznie, bądź za pomocą admina, dokonać... Żyjemy w takich czasach, że komórki same zmieniają sobie czas, ba, nawet cyfrowe zegarki to potrafią robić!, ale fora internetowe, jakby w tej dziedzinie, wyłożyły na użytkowników :|. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Jak ktoś da mi 500 złotych to specjalnie dla leniwych kupię IPB 3.0 i będę ustawiać czas za was.Tymczasem duszcie rupy i zmieńcie to sobie sami, albo męczcie się ze złym czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Śmieszne? Nie, to irytujące że w innych skryptach ustawiasz strefę czasową i automatyczną detekcję czasu letniego (i resztę skrypt robi za ciebie), a kolesie od phpbb ciągle rozumują że jeśli user może coś zrobić sam, to nie ma sensu mu tego ułatwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 No i właśnie do tej kwestii piję Rafio. To nie psztyk do Was , a do systemu forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Mani, nie pij tyle, bo będziesz miał kaca.A to co ty uważasz za wadę systemu, ja uważam za jego zaletę. W takim układzie, każdy użytkownik może sobie indywidualnie ustawić własną strefę czasową, niezależnie w jakiej jest.Nie wszyscy użytkownicy są w tej samej strefie czasowej co forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Yacek, chodzi o to że tutaj ustawiasz strefę czasową i włączasz/wyłączasz czas letni, podczas gdy w innych skryptach użytkownik ustawia sobie strefę, i określa czy w miejscu zamieszkania używa się takich rzeczy jak czas letni i zimowy, a skrypt wykrywa go za niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 A ja się cieszę, że nie ma automaycznej zmiany, przynajmniej na tym forum mogę poczuć, że wciąż jest lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 @YacekJest takie coś jak: "automatyczne uwzględnianiie zmiany czasu", i to gdzie się aktualnie znajdujesz nie ma nic do rzeczy.Ale jak pisałem, nie piję do adminów, a do twórców forum. I wiem, że w naszej sytuacji nie przeskoczymy tego. Tak sobie tylko trochę ponarzekałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Cytat@YacekJest takie coś jak: "automatyczne uwzględnianiie zmiany czasu", i to gdzie się aktualnie znajdujesz nie ma nic do rzeczy.Jak najbardziej ma.1. Forum musiałoby mieć określona lokalizację i jej strefę czasową.2. Ty musiałbyś również określać swoją lokalizację, aby była możliwa uwzględniania różnica czasu pomiędzy czasem lokalizacji forum i Twoją lokalizacją.Przy każdej zmianie swojej lokalizacji (jedziesz z europy na Honolulu) musiałbyś zmieniać w ustawieniach swoją lokalizację, aby była poprawnie wyliczana różnica czasu.A to wszystko sprowadza się i tak do tego że i tak musiałbyś sam to zmieniać, nikt nie ma szklanej kuli, aby zgadnąć gdzie jesteś naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 IP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Proxy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 CytatIP?Brawa dla mańka! Można rozpoznać kraj po IP, i na podstawie tego ustawić strefę czasową oraz DST. Tyle że trzeba do tego użyć pomocy zewnętrznych serwisów, a tego nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Mam się poczuć urażony Rafio tymi brawami? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 FAQ this shit! CytatMam się poczuć urażony Rafio tymi brawami? :>Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Witam.A mi to nie przeszkadza.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi