Azakal Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Proszę oto rangi handlowe, bojowe i u poszczególnych ras.Hierarchia rang handlowychX-TREMEPotentat WszechgalaktycznyPotentat HandlowySupermagnatMagnatBogaczKapitalistaMistrz PrzemysłuPrzemysłowiecProducentMistrz EkonomiiEkonomistaMistrz GiełdowyBrokerFinansistaPoczątkujący FinansistaHurtownikKupiecDetalistaDrobny DetalistaPrzedsiębiorcaDoświadczony HandlowiecHandlowiecSprzedawcaPoczątkujący SprzedawcaHandlarzDrobny HandlarzDorobkiewiczNiedzielny HandlarzAkwizytorInteresantHierarchia rang bojowychX-TREMEBohaterLegendaPostrachZdobywcaMistrz WojnyAdmirałGenerałPułkownikPodpułkownikKomandorKapitanPorucznikSpecjalistaAutorytetZawodowiecSokole OkoStrzelec WyborowySnajperWeteranWojownikAwanturnikAbsolwentRekrutSzeregowyPoborowyUzdolnionyProwokatorŻółtodzióbNieszkodliwyArgoniBohater FederacjiObrońca FederacjiOpiekun FederacjiMarszałek FederacjiStrażnik FederacjiZaufany SojusznikZaufany DoradcaPrzyjaciel FederacjiSojusznik FederacjiCzłonek FederacjiObywatelPodejrzanyPotencjalny WrógPoszukiwany WrógŚcigany WrógWróg FederacjiBoroniRycerz KrólestwaObrońca KrólaRycerz KrólaObrońca KrólowejRycerz KrólowejStrażnik KrólowejKrólewski SzlachcicZaufany DworzaninZaufany PrzyjacielPrzyjacielSprzymierzeniecPrzeciwnikPoszukiwany PrzeciwnikWróg MenelausZguba KrólowejWróg KrólestwaParanidianieHonorowy Strażnik XaaraPowiernik Świętego ŚwiatłaObrońca CesarzaPrzyjaciel CesarzaObrońca ArcykapłanaPrzyjaciel Króla KapłanaPrzyjaciel Księcia KapłanaZausznik KapłanówPrzyjaciel KapłanówPrzyjacielWędrowiecZbrukany WędrowiecWyklęty WędrowiecProfanator Świętego ŚwiatłaWróg Księcia KapłanaWróg XaaraSpliciHonorowy Obrońca Rodziny RhonkarHonorowy Członek Rodziny RhonkarZaufany Rodziny RhonkarDopuszczony do Rodziny RhonkarObrońca RodzinSprzymierzeniec RodzinPrzyjaciel RodzinTowarzysz BroniSojusznikPartner HandlowyIstotaPogardzana IstotaWyrzutek RodzinNieprzyjaciel RodzinZagrożenie Rodziny RhonkarŚmiertelny Wróg RhonkarTeladianieDyrektor KompaniiDyrektor HandlowyGłówny KapitalistaCzłonek ZarząduUdziałowiec WiększościowyUdziałowiecHandlarz KompaniiPomocnik KompaniiŹródło ZyskówNadzieja ZyskuNowicjusz HandlowyZagrożenie ZyskuTwórca StratPotencjalny BankrutWróg HandlowyWróg KompaniiGonerzyObrońca GonerówMędrzec GonerówEwangelista GonerówKaznodzieja GonerówCzcigodny PielgrzymZaufany PielgrzymŻarliwy WyznawcaWyznawcaZwolennikNaśladowcaSceptykAgnostykPoganinBluźniercaHeretykWróg Prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_Wir Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Przepraszam za głupie pytanie, ale nie bardzo rozumiem. Po co pisać na forum o czymś co biało na czarnym (ciomno-szarym) pisze w instrukcji? No chyba, że dla osób, które X'a mają z gazety. Chodź o ile się nie mylę i oni mają instrukcję na płytce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Jak już jesteśmy przy rangach. Wiecie co mi się bardzo spodobało w modzie Roguey's X3? To, że rangi określane były również cyframi. I jak w statystykach pilota widziałem, że u Paranidian mam –3 to wiedziałem, że w ich sektorach głównych raczej nie powinienem się zjawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZERO Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Jest na to odpowiedni skrypt, który z lubością używam. Jedyna wada to, że są nazwy angielskie - zrobię tłumaczenie i wrzucę na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 CytatPrzepraszam za głupie pytanie, ale nie bardzo rozumiem. Po co pisać na forum o czymś co biało na czarnym (ciomno-szarym) pisze w instrukcji? No chyba, że dla osób, które X'a mają z gazety. Chodź o ile się nie mylę i oni mają instrukcję na płytce.A po co FAQ? Owszem jest w nim wiele rzeczy niezawartych w instrukcji ale są też te oczywiste np.: wymagania sprzetowe gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloder Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 wyczytałem w necie że jak osiągniesz X-TREME w handlu do ci sie podwyższą rangi u bornów i teledian a jak osiągniesz X-TREME w rangach bojowych to ci sie podwyszy reputacja u argonów i spilitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 FAQ powstało po to by zebrać w jednym miejscu najczęściej powtarzające się na forum pytania.Natomiast przepisywanie na forum instrukcji, lub jej części, nie ma sensu. Kto ma instrukcję sam przeczyta, a kto nie ma, to już jego strata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 A co o rangi nikt nie pyta? Poza tym juz posta nabić nie wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Nie wolno BTW, zajrzyj kiedyś do dawnej ELTRY na Dworcowej, VII piętro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 CytatA co o rangi nikt nie pyta? Poza tym juz posta nabić nie wolno A pyta? Do to FAQ z tym. Zaraz będzie aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 No i po sprawie.Chociaż sam nie wiem po co rangi w FAQ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Eh czepiacie się... Niech se będą, świat na tym na pewno nie ucierpi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Piraci również... :ph34: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Też uważam, że niech se będą te rangi i na forum i w FaQ (drugi raz na forum, a jak ktoś trzeci raz umieści je to też styka ). Jak już się wszystkie te infosy zbierze w FaQ to będzie można je zdjąć z forum i sprzedać naszym wydawcom za $$$ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Jako instrukcję profesjonalnie opracowaną przez fanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiencek Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 No to co, bierzcie się do roboty i wysyłajcie owoce pracy do gry-online. Część kasy dacie mnie za podjudzanie was do pracy A tak na serio to niech sobie będą te rangi chociaż w ten sposób rozleniwiamy użytkowników forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 CytatNo to co, bierzcie się do roboty i wysyłajcie owoce pracy do gry-online. Część kasy dacie mnie za podjudzanie was do pracy A tak na serio to niech sobie będą te rangi chociaż w ten sposób rozleniwiamy użytkowników forum. W TC rangi powinni wziąść z naczego forum Szczególnie tą 0-postową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 CytatW TC rangi powinni wziąść z naczego forum Szczególnie tą 0-postową Wcześniej będą musieli zapłacić mi i Marcy'emu za prawa autorskie, bo inaczej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 CytatWcześniej będą musieli zapłacić mi i Marcy'emu za prawa autorskie, bo inaczej .Chyba mnie i Rafio, bo wspólnie je wymyśliliśmy. Ale Ziobro to pomysł Rafia. Sau jak nie wiesz o co chodzi to zaglądnij tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Ha, kumię teraz, droga kumo . Ziobro fajne jest, ale za długo się jest pilotem, prędzej znudzi się postowanie niż wskoczy na wyższą rangę na tym forum, a niektórzy od razu na admirała i komandora polecieli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Spoko, dobrze zbalansowane jest awansowanie na wyższe stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Wiesz Sau... ktoś musi zarządzać tym bałaganem we flocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZERO Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Mam pytanie do społeczności X3:Chciałem zrobić tłumaczenie do skryptu dodającego numery rang (walka, handel i poszczególne rasy). Tekstu bardzo mało, ale napotkałem pewien problem. W wersji angielskiej jest 30 rang handlowych, 30 rang bojowych i po 11 rang rasowych (i wg tego napisany jest tłumaczony skrypt). W instrukcji rangi handlowe się zgadzają, ale bojowych jest 29. Poza tym w jednej rasie (nie pamiętam której - piszę z pracy) nie zgadza się tłumaczenie zawarte w instrukcji z tym ze skryptu.Po południu wrzucę przykłady dla naświetlenia problemu. Może ktoś wie, gdzie szukać skryptu działania systemu rang - byłoby to pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 podaj nazwę skryptu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Na etapie lokalizacji X3 w rangach faktycznie powstał błąd z jedną rangą. Nie pamiętam o co chodziło i która dokładnie to ranga namieszała. Wydaje mi się, że na forum Egosoftu już ten problem był onegdaj omawiany i tamteż są szczegóły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi