Jump to content

Jak uniknac skanowania ladunku ?

Sorkvild
 Share

Recommended Posts

Troche mnie to wkurza bo latam z czarnorynkowym towarem jakim jest mina miazdzaca i caly czas sie do mnie przywalaja zebym sie tego pozbyl. Czy jest jakas metoda by zmylic ich sensor ?

W XTM jest cos takiego jak cargo bay shielding, zakladamy i mamy spokoj.

Watpie by cos podobnego bylo w TC, ale nie omieszka zapytac, moze ktorys z kolegow pilotow slyszal o czyms takim .

Tak mi się coś wydaje że w podstawce X3 Reunion też był jakiś taki wynalazek. Zwało się to Antyskaner Policyjny i w TC też to chyba jest. Nie mam pewności bo do tej pory byłem grzecznym chłopcem i nie woziłem kontrabandy. Dopiero teraz raczkuję z przemytem w TC 🤪

Yacek ma rację.

Cytat

Antyskaner jest w TC, można go kupić tylko w HQ Księcia.

Po co kombinować ? A może tak trochę wysiłku. Jedyne co musimy zrobić to poprawić stosunki z Księciem o ile są nadszarpnięte.

Dla nie wtajemniczonych sektor Księcia znajduje się na południe od Heaven's Assertion.

Jest jeszcze inne wyjście. Należy zainstalować jeden z modów dodający kokpit. Następnie na górze kokpitu przymocować płytę CD lub DVD. A jeszcze lepiej kilka płyt DVD. Tylko pamiętajcie lustrzana stroną od siebie. Odbijanie skanerów policyjnych gwarantowane.

A skoro patch 2.5 pozwala wyjąć z czytnika płytę DVD gry to można ją jakoś wykorzystać.

Inna sprawa że przez cały rok grania z płytą DVD w czytniku policja kilka razy świeciła mi po oczach i nigdy nic nie wykryli. Po wyjęciu płyty DVD z czytnika, pierwsze skanowanie i już się przyczepili. Nie pomogło tłumaczenie że te kilka butelek GW ma do własnego użytku w celach leczniczych. Bo po każdym wyjście w kosmos, aby naprawić statek lub przejąć porzucony, strasznie mnie łupie w kościach i muszę się smarować. Wlepili mandat, licencje zabrali i jeszcze grozili że skopią mi tyłek.

Cytat

Jest jeszcze inne wyjście. Należy zainstalować jeden z modów dodający kokpit. Następnie na górze kokpitu przymocować płytę CD lub DVD. A jeszcze lepiej kilka płyt DVD. Tylko pamiętajcie lustrzana stroną od siebie. Odbijanie skanerów policyjnych gwarantowane.

A to jest legalne ?? Z tego co mi wiadomo to nie wolno płyty tak wieszać na " lusterku " nie tylko mandat ale mogą skonfiskować statek 🤪

Cytat

Wlepili mandat, licencje zabrali i jeszcze grozili że skopią mi tyłek.

Ciesz się że pałki nie użyli 😁

Cytat
Cytat

A to jest legalne ?? Z tego co mi wiadomo to nie wolno płyty tak wieszać na " lusterku " nie tylko mandat ale mogą skonfiskować statek 🤪

Może o to im chodziło?

A tak poważnie to różnica między Skanerem Antypolicyjnym a dostępnymi w XTM-ie Osłonami Ładowni jest taka że Skaner pozwala ukryć w ładowni tylko jeden nielegalny towar. Masz w ładowni GW i Skaner, policja jej nie wykryje. Będziesz miała w ładowni GW i Ziele, policja się przyczepi. Osłony Ładowni ukrywały cały nielegalny ładunek przed wykryciem, nie ważne ile jego rodzajów było.

Cytat

Osłony Ładowni ukrywały cały nielegalny ładunek przed wykryciem, nie ważne ile jego rodzajów było.

Piekny wynalazek. Ile to razy uratował mi "tyłek" przed policją w XTM-ie 🤪 Mogłoby powstać takie coś do TC 😁 (pomijam oczywiście XTC bo tam mam nadzieję zastać to w standardzie)

Odnośnie tematu przed chwilą kupiłem w Thyn's Excavation, w Kwaterze Głównej Strong Arms osłonę ładowni. Brzmi chyba znajomo 😀

Nie wiem czy jest to dostępne w czystej grze, bo nie pamiętam jak się gra bez skryptów. Być może osłonę ładowni przemycił mi jakiś skrypt 😀 Warto jednak sprawdzić. W porównaniu do tej z XTM jest dużo tańsza bo kosztuje 2948 cr (ciekawe czy cena przełożyła się na jakość).

Cytat

Gwoli ścisłości:

Antyskaner policyjny maskuje TYLKO I WYŁĄCZNIE Wirusa włamań systemowych. I nic więcej. Koniec.Kropka.

Wcale nie. Jeśli masz wirusa, to owszem zamaskuje ci go. Jeśli nie masz wirusa, a masz w ładowni GW to też ci ją zamaskuje. Jeśli będziesz miał w ładowni wirusa i GW to zamaskuje tylko wirusa, GW zostanie wykryta i zostaniesz poproszony o wyrzuceni nielegalnego ładunku.

Cytat

Azakal wykonywałeś jakieś misje dla korporacji Strong Arms?

Nie, ale startowałem z profilu "Dziki Split" więc może tu jest pies pogrzebany (lub jak sugerowałem wcześniej może to być zasługa jakiegoś skryptu - tyle ich mam)

Cytat

Bo wirus i antyskaner nie jest w HQ Strong Arms tylko HQ Księcia. To dwie różne Kwatery Główne. HQ Księcia znajduje się w sektorze Nieznanym za sektorem Heavens Assertion.

Ja pisałem o "osłonie ładowni" i napewno była w Thyn's Excavation, w Kwaterze Głównej Strong Arms. Do HQ Księcia nie mam na razie wstępu bo większość piratów mnie nie lubi 😀

Cytat

Ja pisałem o "osłonie ładowni" i napewno była w Thyn's Excavation, w Kwaterze Głównej Strong Arms. Do HQ Księcia nie mam na razie wstępu bo większość piratów mnie nie lubi 😀

Zgadza się, jest takie ustrojstwo na liście towarów tej stacji. Ciekawe co to daje?

Zgadza się znalazłem to ale nie maja ani jednej sztuki czy jest szansa ze się kiedykolwiek pojawi?

Ja nie widziałem żeby stacje handlowe uzupełniały towary

Raz w terra corp HQ sprzedałem 100 rakiet w magazynie mogli miec 28 i na stacji nie było ani 1 sztuki to jakiś błąd?

Cytat

Raz w terra corp HQ sprzedałem 100 rakiet w magazynie mogli miec 28 i na stacji nie było ani 1 sztuki to jakiś błąd?

Nie. Nadmiar wszelakiego sprzętu można spokojnie ręcznie opchnąć w siedzibach korporacji i w dokach zaopatrzeniowych, skupują wszystko w każdej ilości, nawet jeśli tego nie ma na liście sprzedaży. Twórcy chcieli pewnie w ten sposób zapobiec zapchaniu się jakiegoś sektora gospodarki na amen zbyt dużą ilością produktów.