Sorkvild Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Troche mnie to wkurza bo latam z czarnorynkowym towarem jakim jest mina miazdzaca i caly czas sie do mnie przywalaja zebym sie tego pozbyl. Czy jest jakas metoda by zmylic ich sensor ? W XTM jest cos takiego jak cargo bay shielding, zakladamy i mamy spokoj. Watpie by cos podobnego bylo w TC, ale nie omieszka zapytac, moze ktorys z kolegow pilotow slyszal o czyms takim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Tak mi się coś wydaje że w podstawce X3 Reunion też był jakiś taki wynalazek. Zwało się to Antyskaner Policyjny i w TC też to chyba jest. Nie mam pewności bo do tej pory byłem grzecznym chłopcem i nie woziłem kontrabandy. Dopiero teraz raczkuję z przemytem w TC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 24 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Mowisz o tym ? http://xudb.pl/topic/36-re-faq-x3-xtm-komentarze/page__pid__4494__st__50#entry4494Tak to to znam, ale malo skuteczne i drogie. te oslony ladowni z XTM to bylo to. Cena okolo 20k, mozna tez bylo je sprzedawac w habitatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Antyskaner jest w TC, można go kupić tylko w HQ Księcia. Nie znam innego zamiennika w TC, ale może coś się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedudg Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 SS_WARE_SW_NEW3 lub to SS_WARE_SW_NEW2 dostępne u Księcia - dokładniej nie wiem bo nie używałem ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 CytatSS_WARE_SW_NEW3 lub to SS_WARE_SW_NEW2 dostępne u Księcia - dokładniej nie wiem bo nie używałem ]Z moim poprawionym spolszczeniem to jest poprawnie antyskaner policyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 CytatSS_WARE_SW_NEW3przecie to jest salvage claim software.... (jeden z rodzai) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Tak sie to ustrojstwo nazywa w wersji angielskiej, po polsku to antyskaner policyjny. Zobacz do opisu tego urządzenie, albo kup sobie i zobacz jak działa. Na pewno nie uda ci się przy jego pomocy przejąc porzuconego statku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Yacek ma rację.CytatAntyskaner jest w TC, można go kupić tylko w HQ Księcia. Po co kombinować ? A może tak trochę wysiłku. Jedyne co musimy zrobić to poprawić stosunki z Księciem o ile są nadszarpnięte. Dla nie wtajemniczonych sektor Księcia znajduje się na południe od Heaven's Assertion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Jest jeszcze inne wyjście. Należy zainstalować jeden z modów dodający kokpit. Następnie na górze kokpitu przymocować płytę CD lub DVD. A jeszcze lepiej kilka płyt DVD. Tylko pamiętajcie lustrzana stroną od siebie. Odbijanie skanerów policyjnych gwarantowane.A skoro patch 2.5 pozwala wyjąć z czytnika płytę DVD gry to można ją jakoś wykorzystać.Inna sprawa że przez cały rok grania z płytą DVD w czytniku policja kilka razy świeciła mi po oczach i nigdy nic nie wykryli. Po wyjęciu płyty DVD z czytnika, pierwsze skanowanie i już się przyczepili. Nie pomogło tłumaczenie że te kilka butelek GW ma do własnego użytku w celach leczniczych. Bo po każdym wyjście w kosmos, aby naprawić statek lub przejąć porzucony, strasznie mnie łupie w kościach i muszę się smarować. Wlepili mandat, licencje zabrali i jeszcze grozili że skopią mi tyłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 CytatJest jeszcze inne wyjście. Należy zainstalować jeden z modów dodający kokpit. Następnie na górze kokpitu przymocować płytę CD lub DVD. A jeszcze lepiej kilka płyt DVD. Tylko pamiętajcie lustrzana stroną od siebie. Odbijanie skanerów policyjnych gwarantowane.A to jest legalne ?? Z tego co mi wiadomo to nie wolno płyty tak wieszać na " lusterku " nie tylko mandat ale mogą skonfiskować statek CytatWlepili mandat, licencje zabrali i jeszcze grozili że skopią mi tyłek. Ciesz się że pałki nie użyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 CytatCytatJest jeszcze inne wyjście. Należy zainstalować jeden z modów dodający kokpit. Następnie na górze kokpitu przymocować płytę CD lub DVD. A jeszcze lepiej kilka płyt DVD. Tylko pamiętajcie lustrzana stroną od siebie. Odbijanie skanerów policyjnych gwarantowane.A to jest legalne ?? Z tego co mi wiadomo to nie wolno płyty tak wieszać na " lusterku " nie tylko mandat ale mogą skonfiskować statek Może o to im chodziło?A tak poważnie to różnica między Skanerem Antypolicyjnym a dostępnymi w XTM-ie Osłonami Ładowni jest taka że Skaner pozwala ukryć w ładowni tylko jeden nielegalny towar. Masz w ładowni GW i Skaner, policja jej nie wykryje. Będziesz miała w ładowni GW i Ziele, policja się przyczepi. Osłony Ładowni ukrywały cały nielegalny ładunek przed wykryciem, nie ważne ile jego rodzajów było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Cytat Osłony Ładowni ukrywały cały nielegalny ładunek przed wykryciem, nie ważne ile jego rodzajów było.Piekny wynalazek. Ile to razy uratował mi "tyłek" przed policją w XTM-ie Mogłoby powstać takie coś do TC (pomijam oczywiście XTC bo tam mam nadzieję zastać to w standardzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 CytatPiekny wynalazek. Ile to razy uratował mi "tyłek" przed policją w XTM-ie Mogłoby powstać takie coś do TC (pomijam oczywiście XTC bo tam mam nadzieję zastać to w standardzie)Nie tylko Tobie się marzy: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=263262 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Odnośnie tematu przed chwilą kupiłem w Thyn's Excavation, w Kwaterze Głównej Strong Arms osłonę ładowni. Brzmi chyba znajomo Nie wiem czy jest to dostępne w czystej grze, bo nie pamiętam jak się gra bez skryptów. Być może osłonę ładowni przemycił mi jakiś skrypt Warto jednak sprawdzić. W porównaniu do tej z XTM jest dużo tańsza bo kosztuje 2948 cr (ciekawe czy cena przełożyła się na jakość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Gwoli ścisłości:Antyskaner policyjny maskuje TYLKO I WYŁĄCZNIE Wirusa włamań systemowych. I nic więcej. Koniec.Kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 CytatGwoli ścisłości:Antyskaner policyjny maskuje TYLKO I WYŁĄCZNIE Wirusa włamań systemowych. I nic więcej. Koniec.Kropka.Wcale nie. Jeśli masz wirusa, to owszem zamaskuje ci go. Jeśli nie masz wirusa, a masz w ładowni GW to też ci ją zamaskuje. Jeśli będziesz miał w ładowni wirusa i GW to zamaskuje tylko wirusa, GW zostanie wykryta i zostaniesz poproszony o wyrzuceni nielegalnego ładunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptorek Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Azakal wykonywałeś jakieś misje dla korporacji Strong Arms?Bylem tam ale nie ma tego niestety gram na czystej grze Czy czasem to się nie przemieszcza na innych forach pisze ze może być gdzie indziej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Bo wirus i antyskaner nie jest w HQ Strong Arms tylko HQ Księcia. To dwie różne Kwatery Główne. HQ Księcia znajduje się w sektorze Nieznanym za sektorem Heavens Assertion.Polecam instalację mapy Scorpa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptorek Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Yacek jak zwykle miałeś racje ale mam mały problem bo Kwatera księcia jako jedyna mnie nie lubi nie wiem dlaczego nic nie zrobiłem im system rang pokazuje ze jestem na 0 może ktoś pomoc?W pobliżu nikt nie chce żadnej misji dla księcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Masz niską reputacje u piratów. HQ Księcia jest powiązane z piratami. Podnieś reputację u piratów to po jakimś czasie, może ci pozwolą wlecieć do systemu. Z HQ może być problem, był opisywany na forum, poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 CytatAzakal wykonywałeś jakieś misje dla korporacji Strong Arms?Nie, ale startowałem z profilu "Dziki Split" więc może tu jest pies pogrzebany (lub jak sugerowałem wcześniej może to być zasługa jakiegoś skryptu - tyle ich mam)CytatBo wirus i antyskaner nie jest w HQ Strong Arms tylko HQ Księcia. To dwie różne Kwatery Główne. HQ Księcia znajduje się w sektorze Nieznanym za sektorem Heavens Assertion.Ja pisałem o "osłonie ładowni" i napewno była w Thyn's Excavation, w Kwaterze Głównej Strong Arms. Do HQ Księcia nie mam na razie wstępu bo większość piratów mnie nie lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 CytatJa pisałem o "osłonie ładowni" i napewno była w Thyn's Excavation, w Kwaterze Głównej Strong Arms. Do HQ Księcia nie mam na razie wstępu bo większość piratów mnie nie lubi Zgadza się, jest takie ustrojstwo na liście towarów tej stacji. Ciekawe co to daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptorek Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgadza się znalazłem to ale nie maja ani jednej sztuki czy jest szansa ze się kiedykolwiek pojawi?Ja nie widziałem żeby stacje handlowe uzupełniały towaryRaz w terra corp HQ sprzedałem 100 rakiet w magazynie mogli miec 28 i na stacji nie było ani 1 sztuki to jakiś błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 CytatRaz w terra corp HQ sprzedałem 100 rakiet w magazynie mogli miec 28 i na stacji nie było ani 1 sztuki to jakiś błąd?Nie. Nadmiar wszelakiego sprzętu można spokojnie ręcznie opchnąć w siedzibach korporacji i w dokach zaopatrzeniowych, skupują wszystko w każdej ilości, nawet jeśli tego nie ma na liście sprzedaży. Twórcy chcieli pewnie w ten sposób zapobiec zapchaniu się jakiegoś sektora gospodarki na amen zbyt dużą ilością produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi