Skocz do zawartości

Same problemy.

Furiaa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W X3 Reunion gram on dwóch dni dosłownie gra której szukałem 🤪 na mroźne zimowe wieczory.

Gra nie jest łatwa jak narazie nie idzie mi za dobrze i zamiast się rozwijać skutecznie spadam w dól tzn martwy punkt.

Mój statek jest uszkodzony mam chyba z 2000kr postępy w fabule znikome (piraci skutecznie blokują drogę) i nie wiem co robić już próbowałem nawet przejmować jakiś statek handlowy innej frakcji często się kończyło tym że zostałem zniszczony.

Na handlu się nie znam co dopiero z tymi kompleksami etc.

Czyli najprościej co mam zrobić żeby wyjść z tego "martwego punktu"?

Instrukcje chętnie bym przeczytał ale grę dostałem od ojca w języki Niemieckim wiec nic nie rozumiem z niej :>

Liczę na wyrozumiałość ( każdy kiedyś zaczyna 😁).

Pozdro.

Już wiem jak sie dorobić nieco gotówki po przeczytaniu kilku "poradników" dziękuje.

Mam nieco prostsze problemy wynikające z tego ze nie rozumiem instrukcji do gry (wersja Niemiecka) i nie wiem np jak zrobic by mój statek handlowy zarabiał na mnie w mój określony sposób (albo żeby w ogóle zarabiał swoim sposobem 🤪)

Druga rzecz trafiłem właśnie na ciekawy towar którym niezłe się handluje ofc chciałem się wesprzeć i kupiłem cuś takiego

" Lokalizator cen kupna" i "Lokalizator cen sprzedaży" -nawet nie wiem jak z tego korzystać bo nie potrafię tego włączyć a bardzo by mi się to przydało.

Już mam 3 statki handlowe 1 sam latam 2 czekają i się "marnują":(

P.S

Wiem,że tego typu pytania są w pewnym sensie żałosne i denerwujące ale proszę o wyrozumiałość.

Lokalizator cen kupna sprzedaży: (o ile dobrze pamiętam) klawisze 5 i 6, dodatkowo powinieneś znaleźć ikonki do ich uruchomienia w menu statku.

Instrukcja w j. ang. http://www.egosoft.com/download/x3/patches_pl.php

Jeśli chcesz grę po polsku to radzę poszukać np. na allegro albo gdzieś gdzie mają troszkę starsze numery różnych czasopism. Reunion było wydane jakieś pół roku temu przez Komputer Świat Gry, cena bodajże 12zł 🤪 Spróbuj wysłać do nich maila, może bezpośrednio w wydawnictwie można zamówić archiwalne numery.

Dziękuje za odpowiedzi.

Gdy naciskam klawisz 5 lub 6 jest napisane,że moduł nie jest zainstalowany mimo iż mam go w ładowni =/

Gre mam oryginalną zainstalowałem patcha 2.5 więc mam po PL 🤪 no dobra trochę jest po Niemiecku ale da się znieść.

Dozbieram sobie te 500 tyś kr na kwiatach słonecznych kupie te polecenia i zobaczymy co dalej.

A i dzięki za poradnik-Angielski idzie łatwiej zrozumieć.

Pozdro

Cytat

Gdy naciskam klawisz 5 lub 6 jest napisane,że moduł nie jest zainstalowany mimo iż mam go w ładowni =/

Jesteś pewien że masz w ładowni Lokalizator cen zakupu i Lokalizator cen sprzedaży? Bo ten komunikat raczej świadczy że nie masz.

Cytat

Gre mam oryginalną zainstalowałem patcha 2.5 więc mam po PL 🤪 no dobra trochę jest po Niemiecku ale da się znieść.

Zobacz do FAQ#72, to dowiesz się jak zrobić by cała gra była po polsku. I przejrzyj całe FAQ, naprawdę warto.

Jeśli masz oba lokalizatory na pokładzie to ich komendy powinny być dostępne jako ikony na pasku dolnym w rozkazach statku.

Być może przez przypadek zmieniłeś domyślne komendy klawiszy 5 i 6 na jakieś inne. Zobacz do sterowania, interfejs i sprawdź jakie rozkazy masz zdefiniowane dla tych klawiszy.

Cytat

Kupiłem te polecenia handlowe MK3 sprzedałem jeden statek i jakoś nie mogę ich używać są ciągle szare.

damn =/

Statek, którego masz zamiar uruchomić jako ST/UT (Handlarz sektorowy/Handlarz wszechświatowy) musi mieć uzbrojenie, pełne dostępne dla tego statku osłony skaner przynajmniej dupleksowy, Polecenia bojowe Mk1 i Mk2. Czyli raczej full wypas.

Jeszcze tego nie czaje.

Napisze co mam w ładowni w statku który ma sam na mnie zarabiać.

Mam Bojowe polecenia MK1 i MK2 mam ten skaner dupleksowy mam polecenia nawigacyjne MK1 mam osłony 25MJ=5x5MJ,laserowe działko impulsowe alfa i Handlowe polecenia Mk2.

Handlowe polecenia Mk3 mam na innym statku.

Co jeszcze potrzeba żeby ten statek sam funkcjonował?

Dosłownie brak mi pomysłów czytam tą Ang instrukcje nic nie mogę znaleźć o wymaganiach z tym handlem na forum ktoś pisze raz takie wymagania raz takie- kompletnie jestem zagubiony.

1. Jeśli statek może mieć zamontowane osłony 25MJ to musisz poszukać i kupic choć jedną taką osłonę. 2x5MJ to nie to samo co osłona 25MJ.

2. Statek, który chcesz uruchomić jako ST, nie może być statkiem, którym ty "siedzisz".

3. On musi mieć w ładowni Polecenia Handlowe Mk3

Taki jest ból, jak nie ma się instrukcji. Na początek w tej grze jest ona konieczna. A na forum mało piszemy o tym co można znaleźć w instrukcji, bo takie jest założenie forum, tu dyskutujemy tylko o tym czego nie można dowiedzieć się w instrukcji.

Jeszcze przed tym gdy napisałeś posta udało mi się uruchomić handlarza sektorowego.

Dzięki za pomoc.

Cytat

Taki jest ból, jak nie ma się instrukcji. Na początek w tej grze jest ona konieczna. A na forum mało piszemy o tym co można znaleźć w instrukcji, bo takie jest założenie forum, tu dyskutujemy tylko o tym czego nie można dowiedzieć się w instrukcji.

Rozumiem już przestaje zaśmiecać forum.

Dzięki i bb.

EDIT:

Jeżeli ktoś by mial jakieś wątpliwości oto lista rzeczy które są wymagane aby uruchomić handlarza systemowego galaktycznego jak kto woli 🤪

Cytat

• A level 8 (or higher) sector trading ship

• Trade Software Mark 1 (usually built into TS class ships)

• Trade Software Mark 3 (needed for sector trader anyway)

• Fight Software Mark 1

• Fight Software Mark 2

• 25mj Shield

Nie potrzebujemy napędu skokowego na 12 poziomie sam sobie taki sprawi (za naszą kase ofc).