Skocz do zawartości

Problem z grą

Melkor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem którego nie potrafię sam rozgryźć...mianowicie w grze zaczęły występować dziwne błędy. Statki Terran święcą jaskrawo biało jak żarówki odbijając światło gwiazdy a Jowisz jest cały w pasy które powinny się zlewać a tak nie jest.

http://img43.imageshack.us/img43/9180/x3screen00076.jpg

http://img24.imageshack.us/img24/3034/x3screen00077.jpg

http://img132.imageshack.us/img132/8081/x3screen00078.jpg

Pomyślałem że to wina jednego z nielicznych skryptów jakie miałem lub czegokolwiek innego, postanowiłem więc usunąć grę i jeszcze raz zainstalować. Tak też uczyniłem następnie wgrałem patche w odpowiedniej kolejności, zmieniłem język na polski, włączam grę i widzę już na starcie że problem pozostał. Dodam że nie wrzucałem teraz żadnych skryptów. Czy może to być wina ostatniego patcha (2.5)?

Patch 2.5 mialby powodowac te paski? Cos watpliwe to moim zdaniem. TC mam zainstalowane na dwoch kompach i nie uswiadczam czegos takiego.

Przyczyn moze byc wiele, mnie na starym kompie gdzie mialem gf7600 na pasywnym chlodzeniu wyskakiwaly rozne dziwolagi przy dluzszej grze. Czy to nie jest przypadkiem z przegrzania grafy ? Ja bym na twoim miejscu zglosil ten problem na forum pomocy technicznej Egosoftu.

No i zabawę pecetową czas zacząć.

porozłączac i podociskać kable

odinstalować stery, zainstalować te same bo może sie pokopały a potem inne - mogą być starsze.

pobawić sie ustawieniami w grze.

pobawic sie ustawieniami karty

pobawic sie ustawieniami dxdiag

wyjać karte i ją przeczyścić, przedmuchać, przeczyścić sloty na karcie gazetą. Karte pare razy wyjąć i włożyć bo może jakiś niestyk.

Jakims programen do podkręcania karty próbnie zmienić (zmniejszyc) szybkość karty.

przeinstalować system 🤪

wymienić kartę (najlepiej sprawdzić na innym PC to by powiedziało czy problem w software)

wymienić płytę (mało prawdopodobne)

może byc jeszcze zasilacz nietrzymajacy napięć.

Najlepszy sposób - podmiana karty - może jakiś kolega pożyczy na godzinkę.

@up

Myślę, że jak kolega nie zna na pamięć modelu swojej karty graficznej, to nie będzie potrafił wykonać z połowy wypisanych wyżej rzeczy :/.

Choć oczywiście warto dawać rady, na rozwiązanie problemu.

Mnie to wygląda na błąd karty graficznej. Co się z tym łączy, to albo fizyczne uszkodzenie (bądź niestykanie, bądź przegrzewanie), bądź pośrednio biblioteki DX - spróbuj ściągnąć najnowsze do Twojego systemu.

Moja karta graficzna to Radeon HD 2600 Pro AGP ale teraz to już mniejsza o to bo zapomniałem że jakiś czas temu bawiłem się w ustawieniach grafiki i trochę tam zmieniłem parametry 3D. Teraz wróciłem do ustawień domyślnych i wszystko wróciło do normy...błędy nie występują. Tylko teraz wyszło że zaśmiecam forum bo sam sobie narobiłem bigosu i nie potrzebnie zawracałem Wam głowę...można usunąć ten temat? czy myślicie że komuś się jeszcze przyda gdyby zamącił tak jak ja?