Melkor Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Mam problem którego nie potrafię sam rozgryźć...mianowicie w grze zaczęły występować dziwne błędy. Statki Terran święcą jaskrawo biało jak żarówki odbijając światło gwiazdy a Jowisz jest cały w pasy które powinny się zlewać a tak nie jest.http://img43.imageshack.us/img43/9180/x3screen00076.jpghttp://img24.imageshack.us/img24/3034/x3screen00077.jpghttp://img132.imageshack.us/img132/8081/x3screen00078.jpgPomyślałem że to wina jednego z nielicznych skryptów jakie miałem lub czegokolwiek innego, postanowiłem więc usunąć grę i jeszcze raz zainstalować. Tak też uczyniłem następnie wgrałem patche w odpowiedniej kolejności, zmieniłem język na polski, włączam grę i widzę już na starcie że problem pozostał. Dodam że nie wrzucałem teraz żadnych skryptów. Czy może to być wina ostatniego patcha (2.5)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Biedny Jowiszek, wyglada jakby byl chory.Na twoim miejscu po usunieciu gry usunalbym rowniez folder egosoftu z zapisanymi wartosciami jaki pozostal w rejestrze. Sprawa druga to jakich sterownikow grafiki uzywasz, jesli masz starszy sterownik moze warto zainstalowac nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Też wczoraj na którejś z planet zauważyłem ten paskowy efekt. Patch 2.5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melkor Opublikowano 22 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Czy to na pewno wina sterowników skoro chyba od lipca grałem i wszystko było ok? Choć z drugiej strony na patchu 2.5 grałem kilka dni i też było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Patch 2.5 mialby powodowac te paski? Cos watpliwe to moim zdaniem. TC mam zainstalowane na dwoch kompach i nie uswiadczam czegos takiego. Przyczyn moze byc wiele, mnie na starym kompie gdzie mialem gf7600 na pasywnym chlodzeniu wyskakiwaly rozne dziwolagi przy dluzszej grze. Czy to nie jest przypadkiem z przegrzania grafy ? Ja bym na twoim miejscu zglosil ten problem na forum pomocy technicznej Egosoftu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melkor Opublikowano 22 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Grafikę wymieniłem około pól roku temu, nie jetem w domu ale to radeon HD i pamięcią 512Mb. W sobotę zrobię znowu reinstal i zobaczę czy błędy wystąpią bo sterowniki na 99% tez mam najnowsze. Naprawdę dziwna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 No i zabawę pecetową czas zacząć.porozłączac i podociskać kableodinstalować stery, zainstalować te same bo może sie pokopały a potem inne - mogą być starsze.pobawić sie ustawieniami w grze.pobawic sie ustawieniami kartypobawic sie ustawieniami dxdiagwyjać karte i ją przeczyścić, przedmuchać, przeczyścić sloty na karcie gazetą. Karte pare razy wyjąć i włożyć bo może jakiś niestyk.Jakims programen do podkręcania karty próbnie zmienić (zmniejszyc) szybkość karty. przeinstalować system wymienić kartę (najlepiej sprawdzić na innym PC to by powiedziało czy problem w software)wymienić płytę (mało prawdopodobne)może byc jeszcze zasilacz nietrzymajacy napięć.Najlepszy sposób - podmiana karty - może jakiś kolega pożyczy na godzinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 @upMyślę, że jak kolega nie zna na pamięć modelu swojej karty graficznej, to nie będzie potrafił wykonać z połowy wypisanych wyżej rzeczy :/.Choć oczywiście warto dawać rady, na rozwiązanie problemu.Mnie to wygląda na błąd karty graficznej. Co się z tym łączy, to albo fizyczne uszkodzenie (bądź niestykanie, bądź przegrzewanie), bądź pośrednio biblioteki DX - spróbuj ściągnąć najnowsze do Twojego systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 I jeszcze zapomniałem -koniecznie zobaczyc jak sie karta zachowuje w innych grach/testach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 I czy wiatraczek się na niej obraca (a jak nie ma wiatraczka bo taka była kupiona to trzeba sprawić żeby zaczeła go miec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melkor Opublikowano 23 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Moja karta graficzna to Radeon HD 2600 Pro AGP ale teraz to już mniejsza o to bo zapomniałem że jakiś czas temu bawiłem się w ustawieniach grafiki i trochę tam zmieniłem parametry 3D. Teraz wróciłem do ustawień domyślnych i wszystko wróciło do normy...błędy nie występują. Tylko teraz wyszło że zaśmiecam forum bo sam sobie narobiłem bigosu i nie potrzebnie zawracałem Wam głowę...można usunąć ten temat? czy myślicie że komuś się jeszcze przyda gdyby zamącił tak jak ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Może się przydać. Nigdy nic nie wiadomo. Nie usuwamy tematów.Grunt że masz już wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi