gchojna1 Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Bardzo ciekawy link na forum Egoseftu - zawiera grafiki ze zdjeciami statków w proporcjach. Można sobie porównać wielkości statków. Dodam że niejeden bedzie zaskoczony (ja byłem).Nasuwa sie dygresja - skoro statki Boronów sa tak nieproporcjonalnie wielkie to powinny mieć wieksze ładownie, wiekszą ilość dział, byc wolniejsze itd.http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=244972A tu link widoku bocznego jakkby ktos miał problem z poprzednim linkiemhttp://img6.imageshack.us/img6/5800/comparisonside.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Bo Boroni mają na swoich statkach duże akweny wodne dla potrzeb relaksowania się załogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 16 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Statki Borońskie są imho najładniejsze w całej grze. Zwłaszcza TL. Bardzo żałuję że nie ma w grze większej możliwości adaptacji kadłubów. Brałoby sie taki kadłub statku co sie człowiekowi podaba i dzieliło dostępne w nim miejsce na silniki, uzbrojenie, osłony, ładownie itd. I w zalezności od tego statek miałby taką prędkość, osłony siłę ognia.Jak sie wam taka koncepcja podoba ?No i jeszce jak sie juz tak rozmarzyłem to fajna by była możliwość strzelania w sekcje silnika (statek staje) i odstrzeliwanie wieżyczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 CytatBardzo żałuję że nie ma w grze większej możliwości adaptacji kadłubów. Brałoby sie taki kadłub statku co sie człowiekowi podaba i dzieliło dostępne w nim miejsce na silniki, uzbrojenie, osłony, ładownie itd. I w zalezności od tego statek miałby taką prędkość, osłony siłę ognia.Jak sie wam taka koncepcja podoba ?Mnie bardzo, powiem więcej, to jest chyba jedna z pierwszych rzeczy o jakich pomyślałem, zastanawiając się dawno temu nad tym jak powinno wyglądać X4.Do tego po zakupie kadłuba, jak również po każdym dokowaniu na stacji, chciałbym widzieć ładownię jako jej graficzny obraz. To znaczy nie jakieś tekstury, tylko widok prostokąta z wydzielonymi miejscami na silnik, osłony, broń i przestrzeń ładunkową. Wtedy wiedziałbym że to co mam w przestrzeni ładunkowej to mogę sprzedać, a broń zainstalowaną w slotach już nie. No chyba że chciałbym ja wymienić na inną. Ileż razy gdy na przykład znalazłem jedną sztukę broni takiej jaka miałem zainstalowaną na statku, po sprzedaniu jej okazywało się że sprzedałem broń, którą miałem zainstalowaną, a ta znaleziona nadal obija się w ładowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 16 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Dokładnie, też o tym sobie marzyłem graficzny obraz statku gdzie widać ładownie i ile czego wzgledem jej zajetości itd.A sprzet zamontowany nie powinien byc widoczny w ładowni. Może byłoby lepiej jakby statek standardowo uzbrajać w fabryce za opłatą a nie z kabiny w kosmosie. No i pilot jako mały ludzik którego by sie "kupiło" jak marinesa ale to juz nie koniecznie.No i mogliby poprwić dwie durnoty które mnie najbardziej denerwują.1 Atakuj stację dla dużego statku - statek podlatuje do stacji, ZATRZYMUJE SIĘ i wali z najmocniejszego bo przecie nic do niego nie strzela to po co manewruje zeby sie o coś rozbic ?2 Wychodzenie z bramy przez kilka dużych statków - efekt wiadomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Kiedys zapodawalem ten temat na forum ego.Boronski TL wyglada jak gumowa gruszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 CytatBoronski TL wygląda jak gumowa gruszka.E tam,to już bardziej z Jagodą się zgodzę.CytatJak dla mnie, to ona wygląda jak moja suszarka do włosów Nigdy nie widziałem tej pierwszej z góry bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 CytatNigdy nie widziałem tej pierwszej z góry bramy A robiłeś fabułę Aldrin? Ziemianie w trakcie tej fabuły stawiają takie bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 CytatCytatNigdy nie widziałem tej pierwszej z góry bramy A robiłeś fabułę Aldrin? Ziemianie w trakcie tej fabuły stawiają takie bramy.Nie raczej nie spieszę się z fabułami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Na jednej ze stron znalazłam skale statków którymi możemy "pośmigać" w X 3 TC. Widziałam gdzieś że ludzie się pytali, a skoro ich nie mamy na naszej stronie to czemu by tego nie zamieścić na naszym forum. Jeść nie woła, a przydać się komuś może. Myśliwców oczywiście tutaj nie znajdziecie , są zaznaczone statki od klasy M6 wzwyż.SpoilerPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Było gdzieś już na forum linkowane, ale dobrze że kleiłaś zdjęcie, zawsze będzie można zerknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Wklejalem to na forum ego. Jeszcze byl arkusz z widokiem od gory. Fenix jest najwiekszy ze wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 To wrzucę jeszcze tą drugą wersję, w 3 rzutach z legendą SpoilerSpoilerSpoilerArgon Ships 1. Titan M2 2. Colossus M1 3. Mammoth TL 4. Cerberus M7 5. Minotaur M7M 6. Griffon M7 OTAS Ships 7. Boreas M2 8. Aquilo/Sirokos M7M Boron Ships 9. Ray M2 10. Shark M1 11. Orca TL 12. Thresher M7 13. Kraken M7M Split Ships 14. Pyton M2 15. Raptor M1 16. Elephant TL 17. Panther M7 18. Tiger M7 19. Cobra M7M Paranid Ships 20. Odisseus M2 21. Zeus M1 22. Hercules TL 23. Ares M7M 24. Deimos M7 25. Agamennon M7 Teladi Ships 26. Phoenix M2 27. Condor M1 28. Albatross TL 29. Shrike M7 30. Gannet M7M Xenon Ships 31. K M2 32. J M1 33. Q M7 Pirate Ships 34. Brigandine 35. Galleon 36. Carrack Yaki Ships 37. Akuma M2 38. Hoshi M1 2. Shuri M1 5. Senshi M7M 4. Akurei M7 24. Kariudo M7 Terran Ships 40. #Deca CPU ship 41. Osaka M2 42. Tokio M1 43. Mobile Mining Base Ship TL 44. Atmosferic Lifter TL 45. Yokohama ATF Ships 46. Valhalla M0 47. Odin M1 48. Woden M1 49. Tyr M2 50. Aegir M7 51. Skirnir M7M Kha'ak Ships 52. Destroyer 53. Carrier Goner Ships 54. Ozias 55. Aran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Podawałem te linki dawno temu :http://xudb.pl/topic/767-wielko-ci-statk-w/Zaskakująca wielkość statków boronów - szczególnie TL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Tematy połączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
housik Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Czy na jakiejś stronie są podane wymiary statków np. w metrach. Interesują mnie głównie M6, wystarczyłby jeden do porównania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Standardowym wyposażeniem skafandra pilota jest metrówka. Możesz więc użyć jej i zmierzyć wszystkie statki.Jeśli, będziesz miał wybrakowany skafander, bez metrówki, możesz zmierzyć statki krokami.W Galerii na Mamucie jest obraz "Porównanie statków", ma on jakąś podziałkę (chyba co 200 metrów), może to ci pomoże.Wymiary statków nie są nigdzie podane, więc nie znajdziesz takiego zestawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 http://www.mamuthq.net.pl/pages/gallery/gallery/Statki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HYZIO Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Pytanie co prawda nie dotyczy statku a wrót na jednym z obrazków, do którego link dał gchojna1 widnieje teran gate, tyle że w sektorze ziemi niema wrót a akcelerator trans orbitalny, więc, gdzie można w grze spotkać to urządzenie czy w TC ono wo gule jest czy może w innej części je spotkam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSEbola Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 W dniu 26.03.2013 o 23:35, HYZIO napisał:Pytanie co prawda nie dotyczy statku a wrót na jednym z obrazków, do którego link dał gchojna1 widnieje teran gate, tyle że w sektorze ziemi niema wrót a akcelerator trans orbitalny, więc, gdzie można w grze spotkać to urządzenie czy w TC ono w ogóle jest czy może w innej części je spotkam .Terran Gate znajduja sie w sektorach Aldrin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 W dniu 27.03.2013 o 00:03, FSEbola napisał:Terran Gate znajduja sie w sektorach AldrinW sektorze Aldrin znajdują się Akceleratory Trans-orbitalne. W pozostałych sektorach Aldrin znajdują się normalne Bramy Skokowe. Bramę, o którą pytał HYZIO, pomagamy budować Terranom w trakcie fabuły Aldrin Expansion w TC. Łączy ona sektor Neptun z sektorem Ziemski Nieznany 2 (w AP jest to sektor Althes). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 No chyba, że ktoś wgrał skrypt, który zamienia akceleratory w bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 W dniu 27.03.2013 o 19:59, LeWaR napisał:No chyba, że ktoś wgrał skrypt, który zamienia akceleratory w bramy.Jeśli dobrze pamiętam, to ten skrypt zmienia TOA w zwykłe bramy skokowe, te standardowe ze Wspólnoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HYZIO Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 super, czyli jak wrócę do grania w TC to postaram się dostać tę fabułę, bo na Profilu (Ten pierwszy profil )Terrańskiego obrońcy chyba jest . Dostęp do ziemi mam gł fabuła ukończona i kilka innych też, ale, zanim wrócę do TC to muszę 2 i Reuniona zrobić i może terranie dadzą mi resztę adresów do siebie, bo z tego co widzę to wszystkich mi nie dali . Apropo AP czy w AP mogę wykonywać fabułę po stronie Ziemian \ Terran . ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 W dniu 27.03.2013 o 22:54, HYZIO napisał:Apropo AP czy w AP mogę wykonywać fabułę po stronie Ziemian \ Terran . ??Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi