topti Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Witajcie,Przeszedłem Privateera, męczyłem długo Freelancera i przyszedł czas na X3. Czytałem, że jest trudna, ale to chyba mało powiedziane...Jestem chyba w 2 misji (razem z Sayo szukamy Dona, który ukradł kryształ Gonerów) i po kilku chwilach (z włączonym SETA) w Farnham's Legend za każdym razem zostaję zmasakrowany! Oczywiście gdy rozpoczyna się walka wyłączam SETA i próbuję swoich sił, ale albo jestem niedorozwinięty, albo po prostu nie umiem grać w X3 - kilka kos ze wszystkich stron i idę do gazu. Czasem pojawia się też jakby bardzo szeroki niebieski strumień, który mnie "chwyta" - nie umiem ustalić jego lokalizacji, ale wtedy jestem już jak na talerzu i rozwalają mnie jeszcze szybciej... Co robię źle? Używam namierzania, używam dopalacza i zmieniam prędkość w trakcie walki, mam chyba uaktywnione obydwa lasery (choć strzał oddaję tylko z lewej) a mimo to nie jestem w stanie nikogo pokonać! Właśnie spróbowałem 12 już chyba raz, więc w przypływie frustracji pojawiam się tutaj - nie chcę, by przykre doświadczenie na początku zepsuło mi obcowanie z tą piękną grą! Pozdrawiam wszystkich serdecznie i czekam na ewentualne rady tudzież potwierdzenia mojego niedorozwoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Bo na początku zwykłym pogromcą to se możesz... Ta gra oferuje Ci o wiele więcej, niż ciągnięcie za rączkę fabuły od a do z. Zacznij coś innego robić. Zacznij polować na pojedynczych piratów - upolujesz wtedy może jakieś statki, albo chociaż uzbrojenie, które po nich zostanie. Wtedy sprzedasz zdobycze, dopicujesz swojego pogromcę lub kupisz sobie coś lepszego.Nikt nie każe Ci ślęczeć nad tą misją. Jazda, zdobywaj wszechświat, a do misji powrócisz, kiedy będziesz gotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topti Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Nie wiedziałem, że ciągnięcie fabuły to jakiś grzech... W każdym razie dzięki za radę, spróbuję tak właśnie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Skoro przeszedłeś Freelancera to powineneś sobie zdawać sprawę, że jeśli w trakcie nie zdobywałeś lepszych, mocniejszych statków i uzbrojenia to nie miałbyś szans przejść tym, który masz na początku gry. To samo tutaj. Możesz robić co chcesz a fabułę zacząć latając już niszczycielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topti Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Nie przeszedłem, tylko męczyłem Nie wiedziałem po prostu, że tak szybko zaczną się schody. Zwykle pierwsze misje fabularne są dla rozruchu, tak mi się przynajmniej wydawało, choć fakt, że nawet w Privateerze za fabułę wypadało się brać wyposażonym Centurionem. Dzięki ludzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Męczyłeś? Tak kapitalną grę? Ją się pochłania a nie męczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topti Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Hmm, trochę oftopowo, ale czy na stronce znajduje się dział FAQ? Znalazłem w kilku tematach linki do takowego, ale wyskakuje błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topti Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Ok, już mam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Użytkownik idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 CytatUżytkownik idealny.Zadaje pytanie, sam odpowiada, sam pisze FAQ. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topti Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Gra jest świetna! Nic jeszcze nie kumam (gdzie naprawić uszkodzony statek?), ale poczytałem tu jak zacząć biznes i rozpijam Herron's Nebula dilując wódką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 CytatGra jest świetna! Nic jeszcze nie kumam (gdzie naprawić uszkodzony statek?), ale poczytałem tu jak zacząć biznes i rozpijam Herron's Nebula dilując wódką! A o tym to chyba instrukcja traktuje na przykład, mylę się? PS. W stoczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topti Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Idealny user nie zdążył odpowiedzieć, już się wyremontował (piekielnie to drogie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Privateer, Frontier to gry kultowe i wspaniałe.Choc bardzo stare to czasem jeszcze obecnie do nich wracam. Ale X3 jest objawieniem na miarę tamtych tytułów. Jest to gra poteżna i wciągająca choc bardzo przy tym niedorobiona co z łatwoscią jej wybaczam. Tą ostatnią cechę bardzo ładnie można niwelować setkami róznych skryptów dorabianych przez fanów a wiele z nich jest na bardzo wysokim poziomie (niezawodniść i kunsztu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi