sikor79 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 WitamNa dobry początek jako, że jest to mój pierwszy post wypadałoby się przedstawić, a zatem witam wszystkich.Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem X3: TC i natknąłem się na pewien problem... otóż ostatnio zakupiłem 3 TS Merkury, wpakowałem do nich polecenia handlowe Mk.3 (+ reszta osprzętu) i puściłem pewny zysków w kosmos. Na początku wszystko było w jak najlepszym porządku ale po pewnym czasie zauważyłem że statki przewożą minimalne ilości towaru. Jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że statki mają praktycznie pełne ładownie towaru którego nie widać I teraz mam problem wszystkie trampki mają po około 100 jednostek wolnego miejsca w ładowniach a reszta jest zajęta przez towar widmo którego nie da się usunąć... Co ciekawe ich prędkość wzrosła do 150 m/s co jest chyba wartością ponad zalecenia producenta I tak się zastanawiam co z tym fantem zrobić?? Zrypana instalka ?? Może ktoś się już z czymś takim spotkał...Mały edit:Latam na wersji z patchem 2.1 ze strony cenegi + cockpit mod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 No nie, nie spotkałem się. Mógłbyś tu wrzucić screena z podglądu ładowni jednego z nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 To że ST/UT latają z małymi ilościami towarów, a nie z pełną ładownią to normalne, było już tak w X3R. Gdzieś tu na forum, już to kiedyś tłumaczyłem. Poszukaj, może znajdziesz to tłumaczenie i będziesz wiedział dlaczego tak się dzieje.Natomiast jeśli jest prawdą że mają w ładowni jakiś towar, którego nie widać, to jakiś bug. Dołącz screena z ładownią statku, zobaczymy, może poradzimy.A może nie rozbudowałeś im ładowni? Choć ta prędkość, dziwne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikor79 Opublikowano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 No niestety teraz screena nie wyślę bo jestem w pracy, ale...Znalazłem mój problem na angielskojęzycznym forum egosoftu:http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=254308Z tego co wyczytałem to chyba tylko reinstall mnie uratuje No cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Z tego co widzę to możesz jeszcze spróbować je sprzedać i kupić na ich miejsce nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 A jak instalowałeś patche? W FAQ jest podana kolejność instalacji. Możesz się do niej odnieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikor79 Opublikowano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Hmmm... fakt ja zainstalowałem od razu 2.1... :/ W życiu bym nie wpadł na to, że to może coś popsuć :/No ale teraz jestem już o to mądrzejszy... wrócę do domu to sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 To jak możesz daj potem znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikor79 Opublikowano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Hmmm... no cóż za wiele na razie nie posprawdzam bo sknociły mi się savy (( Potestuję czy jest ok, jak tylko nazbieram na handlarza, mam nadzieję że już nie będzie takich cudów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melkor Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Heh miałem ten sam problem z handlarzami i ich ładunkiem którego nie było widać...zakupiłem chyba 3x Merkury tragarz + polecenia handlowe MK3 itd...no i po kilku godzinach gry pierwszy się odzywa że ma problem i nie może sprzedać wszystkich towarów, więc rzut oka na poziom handlowca i zwiększyłem zakres handlu do trzech skoków. Kilka godzin potem znowu ten sam handlarz...no wtedy mowie sobie wylatujesz koleś ...zaglądam do jego ładowni i zonk...20 ogniw, 4 osłony, jakiś mały laser na tylna wierze, 4 drony bojowe i jak się okazuje na 8000 jednostek ładowni ok 7500 zajęte. Nie miąłem pojęcia również dlaczego. zaprowadziłem do stoczni i sprzedałem nawet nie złe bo za ponad 2 500 000 mln Cr. z tym niewidzialnym ładunkiem. Po jakimś czasie inne skończyły podobnie ponieważ miały ten sam problem. Co do patchy to nie jestem pewien na 100% ale chyba instalowałem je według podanej kolejności. Choć pewnie się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko22 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Troszkę inny problem...a raczej pytanie. Czy światowcy uzupełniają zapasy droidów po użyciu? Szlag mi trafił już kilka, patrzę po ładowniach innych, a tam ledwo po 2 siedzą w niektórych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Albo sam wsiadaj i lataj zarabiając. ;DTam myślę ,że może ich-handlarzy trzeba opłacić, dać więcej kasy by mogli bardziej konsekwentnie handlować.Poza tym MK-3 chyba nie jest do końca pełnym markerem handlowym.Czy może zakup pozostałych MK1 i2 oraz 3 - może dać upragniony efekt handlu, jak to było w X3 R.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Jak widzę kolega jakość zamienił na ilość. Zanim się zacznie odpowiadać, należy upewnić się że nasze odpowiedzi będą poprawne, a nie pisać co nam ślina na palce przyniesie.Polecenia handlowe MkI i MkII nie mają nic wspólnego z handlem ST i UT, można spokojnie się obejść bez nich. Potrzebne są one do obsługi np. naszej stacji. Od X3R nie przekazuje się pieniędzy naszym ST i UT, korzystają bezpośrednio z naszego konta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 CytatTroszkę inny problem...a raczej pytanie. Czy światowcy uzupełniają zapasy droidów po użyciu? Szlag mi trafił już kilka, patrzę po ładowniach innych, a tam ledwo po 2 siedzą w niektórych....Czy uzupełniają ? oni nie Za to program robi to automatycznie. Nie jest przy tym wymagana żadna opcja czy skrypt. Drona po zadokowaniu do statku który należy do ciebie, jej energia jest automatycznie regenerowana.PS. Marko22 i co znalazłeś księgę fabuły Treasure Hunt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Źle zrozumiałaś pytanie Jagódko. Handlarze ST/UT po osiągnięciu pewnego poziomu wyszkolenia sami dokonują zakupów uzupełniających swoje wyposażenie. Kupują też drony służące im do obrony. I koledze marko22 chodziło o to, czy gdy handlarz zostanie zaatakowany, użyje dronów do obrony, a te zostaną zniszczone, to czy kupi sobie nowe drony.Chyba tak, choć nie wiem. Gram w TC od ponad roku i nie straciłem ani jednego handlarza, mimo wielu skryptów dodających wrogów. Farta mam czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Z standardowych skryptów handlarzy UT/ST nie korzystałem na tyle długo żeby się temu dokładnie przyjrzeć ale zgaduję, że kupują nowe drony dopiero wtedy, gdy wszystkie z poprzedniej partii się zużyją. Przy okazji, jak ustawiłeś skok awaryjny ?CytatŹle zrozumiałaś pytanie Jagódko. Handlarze ST/UT po osiągnięciu pewnego poziomu wyszkolenia sami dokonują zakupów uzupełniających swoje wyposażenie. Kupują też drony służące im do obrony. I koledze marko22 chodziło o to, czy gdy handlarz zostanie zaatakowany, użyje dronów do obrony, a te zostaną zniszczone, to czy kupi sobie nowe drony.Chyba tak, choć nie wiem. Gram w TC od ponad roku i nie straciłem ani jednego handlarza, mimo wielu skryptów dodających wrogów. Farta mam czy co?Zapewne zasługa sił szybkiego reagowania z MBRR albo innego podobnego skryptu. W gołej grze wrogie statki dosyć często latają sobie prawie zupełnie nieniepokojone nękając biednych handlarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 CytatZapewne zasługa sił szybkiego reagowania z MBRR albo innego podobnego skryptu. W gołej grze wrogie statki dosyć często latają sobie prawie zupełnie nieniepokojone nękając biednych handlarzy.Jak pisałem gram w TC od ponad roku, MBRR to sprawa sprzed kilku miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 CytatJak widzę kolega jakość zamienił na ilość. Zanim się zacznie odpowiadać, należy upewnić się że nasze odpowiedzi będą poprawne, a nie pisać co nam ślina na palce przyniesie.Polecenia handlowe MkI i MkII nie mają nic wspólnego z handlem ST i UT, można spokojnie się obejść bez nich. Potrzebne są one do obsługi np. naszej stacji. Od X3R nie przekazuje się pieniędzy naszym ST i UT, korzystają bezpośrednio z naszego konta.Widzę znowu tu odwieczny problem przedkładania jakości nad ilością.Fakt. Ma tu kolega rację, a to dlatego, że już dość bardzo dawno temu sięgałemdo tych gier.A więc nie będę tu offował.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 CytatCytatZapewne zasługa sił szybkiego reagowania z MBRR albo innego podobnego skryptu. W gołej grze wrogie statki dosyć często latają sobie prawie zupełnie nieniepokojone nękając biednych handlarzy.Jak pisałem gram w TC od ponad roku, MBRR to sprawa sprzed kilku miesięcy.No ale jednak od paru miesięcy używasz różnych skryptów i to one temu teraz w pewnym stopniu zapobiegają. Jeśli chodzi o sytuację bez skryptów to dużo zależy od reputacji. Gdy zaczynałem swoją przygodę z TC to używałem przez jakiś czas tych stand. handlarzy mk.3 i było OK do momentu w którym sobie nie pogorszyłem reputacji u Yaki- spadła poniżej pewnego poziomu i dosyć często atakowali moje statki. Na szczęście reagowałem w porę i nie straciłem przez nich żadnego. Straciłem chyba w sumie tylko dwa, z innych przyczyn. Jeden poleciał na skróty przez sektor Xenoński (mimo że miał napęd skokowy, może mu paliwa brakło czy cuś) i nadział się na Q, a drugiego dopadli piraci w Bala Gi's Joy, po uprzednim spapraniu sobie u nich reputacji.Teraz jeśli używam handlarzy to tylko EST i z nimi mam zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko22 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Problem się zaczął w trakcie fabuły Final Fury. Z chwilą odkrycia Nieznanego sektora nad ArgońskimM148 i postawieniu tam kopalni przez Argonów, światowcy co chwilę tam zaglądają i dostają baty. Jak uciekną, to pozbywają się droidów. Jak lecą wyżej - Midnight Star, to nie mają prawie nic w ładowniach. A tam się kręcą Kha'k i tam giną. A że mam ich prawie 50 to lata tego trochę.... Na razie żongluję save'ami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 CytatProblem się zaczął w trakcie fabuły Final Fury. Z chwilą odkrycia Nieznanego sektora nad ArgońskimM148 i postawieniu tam kopalni przez Argonów, światowcy co chwilę tam zaglądają i dostają baty. Jak uciekną, to pozbywają się droidów. Jak lecą wyżej - Midnight Star, to nie mają prawie nic w ładowniach. A tam się kręcą Kha'k i tam giną. A że mam ich prawie 50 to lata tego trochę.... Na razie żongluję save'ami W nowym patchu dodali chyba funkcję blokowania niektórych sektorów handlarzom. Próbowałeś tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Uzupełniają, ale na wyższych lvlach, i też musza najpierw dolecieć na zakupy. Jak wpadną po drodze gdzieś na wrogra no to lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Ja jak narazie jeszcze grać nie zacząłem.(Dopiero co oglądałem intro. ;D )A już widzę skrypty. I bardzo dobrze. Bo jak zacznę na "golasa" grać, to szybko mnie oskubią z majątku. Mam nadzieję, że opcje handlowe, śą jeszcze bardziej udoskonalone, niż to było w X2 TT, lub X3 R.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko22 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 CytatW nowym patchu dodali chyba funkcję blokowania niektórych sektorów handlarzom. Próbowałeś tego ?Nie ma tego. A przynajmniej ja nie znalazłem. Prawie wszyscy mają 25 poziom. Giną mi te z początku gry. Nowych 20 ma na razie 10 poziom. I widzę też już mają droidy, więc nie muszą chyba osiągać 12, żeby je kupić. CytatPS. Marko22 i co znalazłeś księgę fabuły Treasure Hunt ?Nie znalazłem. Na razie mam zajęcie z Final Fury. Później się pokręcę dłużej po tych sektorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 CytatCzy światowcy uzupełniają zapasy droidów po użyciu? Szlag mi trafił już kilka, patrzę po ładowniach innych, a tam ledwo po 2 siedzą w niektórychYacku marko22 wypowiedział się tak że nie wiadomo o jakie drony chodziło ja mając teraz skrypt Transfer Freight via Drones MK II miałam taki przypadek że parę dron nie doleciało mi do mojego macierzystego statku. No ale mniejsza z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi