Jump to content

Debris Utilize Repair v3.01

Lizard
 Share

Recommended Posts

Cytat
๐Ÿ˜€

Natychmiast instaluje, odล‚oลผฤ™ te ponad 200 milionรณw przeznaczonych na Valhallฤ™ w stoczni ATF na coล› innego. ๐Ÿ˜€

A widziaล‚ ty na screenie ile potrzeba surowcรณw i jaki czas odzysku? Chyba taniej i szybciej wyjdzie kupiฤ‡ w Stoczni ATF ๐Ÿ˜€

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Wersja najnowsza, wczoraj ล›ciฤ…gniฤ™ta i zainstalowana. A co do bram to:

..."Repairing 2 gates will take a TL, stocked to the brim with resources.
To repair and link 2 gates you have to navigate to the first gate and repair it (it will be marked for linking)
Then navigate to another gate and repair it too.
Only repairing the last gate will actually require resources and should be instantaneous
"...

Acha, tylko te surowce mnie niepokojฤ…, da siฤ™ sprawdziฤ‡ ile ich potrzeba? Z kredytรณw nie da siฤ™ odbudowaฤ‡ ? Oczywiล›cie przyklejajฤ…c je do bramy. ๐Ÿ˜€

Jestem kiepskim handlarzem i latanie TL i kupowanie surowcรณw frachtowymi to nie robota dla mnie.

Cytat

Jako ลผe kobiety majฤ… wiฤ™kszฤ… siล‚ฤ™ perswazji niลผ:

http://xudb.pl/topic/614-re-nie-tylko-walka/page__pid__7632__st__10#entry7632

To byล‚a wersja 3.0 i to o czym pisaล‚em w tamtym temacie dopiero parฤ™ tygodni temu w 3.01 zostaล‚o poprawione, wiฤ™c nie dziw siฤ™, ลผe wtedy nikt siฤ™ nie zainteresowaล‚ ๐Ÿ˜€

Wcale siฤ™ nie dziwiฤ™. Sam ล›ciฤ…gnฤ…ล‚em w 3.0 ale nie instalowaล‚em. Dopiero opis Jagody sprawiล‚, ลผe sprรณbowaล‚em. Tyle, ลผe niedawno zaczฤ…ล‚em teลผ nowฤ… grฤ™ wiฤ™c mam bardzo ograniczone moลผliwoล›ci prรณbowania.

Cytat

Acha, tylko te surowce mnie niepokojฤ…, da siฤ™ sprawdziฤ‡ ile ich potrzeba? Z kredytรณw nie da siฤ™ odbudowaฤ‡ ? Oczywiล›cie przyklejajฤ…c je do bramy. ๐Ÿ˜€

Jestem kiepskim handlarzem i latanie TL i kupowanie surowcรณw frachtowymi to nie robota dla mnie.

Wydaje mi siฤ™ iลผ jest na to lepszy sposรณb.. a TSy mogฤ… dokowaฤ‡ wszฤ™dzie.. http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=228147 ale mogฤ™ siฤ™ myliฤ‡... kaลผdemu wedล‚ug potrzeb oczywiล›cie.. ๐Ÿ˜€

Cytat
Cytat

Acha, tylko te surowce mnie niepokojฤ…, da siฤ™ sprawdziฤ‡ ile ich potrzeba? Z kredytรณw nie da siฤ™ odbudowaฤ‡ ? Oczywiล›cie przyklejajฤ…c je do bramy. ๐Ÿ˜

Wydaje mi siฤ™ iลผ jest na to lepszy sposรณb.. a TSy mogฤ… dokowaฤ‡ wszฤ™dzie.. http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=228147 ale mogฤ™ siฤ™ myliฤ‡... kaลผdemu wedล‚ug potrzeb oczywiล›cie.. ๐Ÿ˜€

Prรณbowaล‚em tylko ลผe gdy robiล‚em to na myล›liwcu to zadokowaล‚ mi w 10 ๐Ÿคช minut na SETA 10 (wiฤ™kszoล›ฤ‡ czasu staล‚ w miejscu) Instalacja zgodnie z instrukcjฤ…. Statki to Zaawansowany Perseusz i Ciฤ™ลผki Smok. Moลผe do poprawnego dziaล‚ania potrzebuje automatu dokujฤ…cego. Chyba go na Perseuszu nie miaล‚em. Prรณbowaล‚em ok. 2 miesiฤ™cy temu. Smokiem prรณbowaล‚em zadokowaฤ‡ do Pantery ale za dล‚ugo to trwaล‚o i sobie odpuล›ciล‚em.

najlepiej to dziaล‚a OOS aczkolwiek rekompensuje moลผliwoล›ciฤ… np zadokowania Mistraal superfrachtowiec do TLa ew do jakiegokolwiek powyลผej M7

Z drugiej strony automat dokujฤ…cy pomaga i nie polecam dokowaฤ‡ osobiล›cie gdyลผ ze wzglฤ™du na nie dopracowania ล›cieลผki dokowania czasami moลผna siฤ™ rozbiฤ‡ o statek do ktรณrego siฤ™ dokuje

Cytat

najlepiej to dziaล‚a OOS aczkolwiek rekompensuje moลผliwoล›ciฤ… np zadokowania Mistraal superfrachtowiec do TLa ew do jakiegokolwiek powyลผej M7

Z drugiej strony automat dokujฤ…cy pomaga i nie polecam dokowaฤ‡ osobiล›cie gdyลผ ze wzglฤ™du na nie dopracowania ล›cieลผki dokowania czasami moลผna siฤ™ rozbiฤ‡ o statek do ktรณrego siฤ™ dokuje

Generalnie lecฤ…c na autopilocie moลผna siฤ™ rozbiฤ‡ bล‚yskawicznie o wszystko co siฤ™ spotka po drodze.

Cytat

Generalnie lecฤ…c na autopilocie moลผna siฤ™ rozbiฤ‡ bล‚yskawicznie o wszystko co siฤ™ spotka po drodze.

Na autopilocie? Nigdy. Owszem czasem zachowuje siฤ™ jak pijany drรณลผnik, ale do wypadku nigdy nie doszล‚o. Natomiast lecฤ…c na wprost bez autopilota, to i owszem, nie raz rozsmarowaล‚em siฤ™ o asteroidฤ™ lub innฤ… zawalidrogฤ™.

chodziล‚o mi raczej o to iลผ ล›cieลผki "koล‚owania" sฤ… tak uล‚oลผonฤ™ ลผe czasami przelatujฤ… przez sam ล›rodek jednostki do ktรณrej chcemy zadokowaฤ‡ i jakiekolwiek wyล‚ฤ…czenie autopilota gdy jesteล›my"wewnฤ…trz" statku moลผe skoล„czyฤ‡ siฤ™ "game over"

Cytat
Cytat

Na autopilocie? Nigdy. Owszem czasem zachowuje siฤ™ jak pijany drรณลผnik, ale do wypadku nigdy nie doszล‚o. Natomiast lecฤ…c na wprost bez autopilota, to i owszem, nie raz rozsmarowaล‚em siฤ™ o asteroidฤ™ lub innฤ… zawalidrogฤ™.

To jeszcze zaleลผy czym siฤ™ leci i w jakim sektorze. Ja, a w zasadzie mรณj autopilot, rozmazaล‚ mojego Springblossoma w Profit Center Alpha . Prawdopodobnie biedactwo nie wyrobiล‚o siฤ™ z przeliczaniem kursuโ€ฆ A ลผe skaล‚ek ci tam dostatekโ€ฆ

Wracajฤ…c do tematu.

Wczoraj udaล‚o mi siฤ™ przerobiฤ‡ jeszcze jednฤ… kupฤ™ zล‚omu na Magnetara. Koszt to niespeล‚na 150k kredytรณw, 1 szt. rudy i coล› niecoล› energii.

Generalnie rzecz biorฤ…c, z tego co mi siฤ™ do tej pory udaล‚o zaobserwowaฤ‡, to najproล›ciej jest โ€žprzerobiฤ‡โ€ Valhallฤ™. Caล‚y wszechล›wiat X usiany jest wrฤ™cz wrakami starych Tytanรณw sล‚uลผฤ…cych do takiej wล‚aล›nie przerรณbki. Poza tym, o czym juลผ pisaล‚em spotkaล‚em, zล‚om mogล‚em przerobiฤ‡ na Sokoล‚a (1 wrak), Magnetara (1 wrak), Kestrela (2 wraki). Stacje, jak do tej pory, wyล‚ฤ…cznie Argoล„skie โ€“ wymieniล‚em wczeล›niej.

Zwiedziล‚em - tak z grubsza - President's End i Acquisition Repository.

I dalszy ciฤ…g przetwarzania:

Tym razem udaล‚o mi siฤ™ rozล‚oลผyฤ‡ na czynniki pierwsze stacjฤ™ โ€“ argoล„skฤ… Cattle Ranch M z sektora Veil of Delusion. Do ล‚adowni mojego TL-a trafiล‚y nastฤ™pujฤ…ce surowce, zaล› moje konto zmniejszyล‚o siฤ™ o okoล‚o 140k kredytรณw.

Ciฤ…g dalszy testรณw. Tym razem na tapecie Valhalla.

Najwiฤ™kszฤ… trudnoล›ฤ‡ sprawiล‚o mi zebranie blisko 140 mln kasy. Z zebraniem pรณล‚produktรณw raczej nie byล‚o problemu, aczkolwiek mรณj TS musiaล‚ siฤ™ trochฤ™ napracowaฤ‡. Do spรณล‚ki z Hypem zresztฤ…. Potem pozostaล‚o juลผ tylko znaleลบฤ‡ odpowiedni wrak i rozpoczฤ…ฤ‡ naprawฤ™. Niestety wkrรณtce okazaล‚o siฤ™, ลผe o ile wrak zostaล‚ wybrany odpowiednio, to sektor juลผ raczej niekoniecznie. Co i rusz pojawiaล‚y siฤ™ patrole pirackie wiฤ™c osล‚ona miaล‚a peล‚ne rฤ™ce roboty (a ja dodatkowo 2 M3-ki do kolekcji). Mimo przeszkรณd naprawa zbliลผaล‚a siฤ™ do koล„ca aลผ wreszcie dostaล‚em upragnionฤ… wiadomoล›ฤ‡. Szybko zadokowaล‚em jeszcze do nowego nabytku TS-a, ktรณry dowiรณzล‚ osล‚ony i trochฤ™ ziemskiej broni wygarniฤ™tej ze zdobycznych Xenoล„skich statkรณw jak rรณwnieลผ Ciฤ™ลผkiego Centaura z napฤ™dem skokowym i dodatkowymi poleceniami. Tak wyposaลผona Valhalla wylฤ…dowaล‚a w teladiaล„skim doku.

Nie tylko nie lataฤ‡ samemu przez bramฤ™. Nie przebywaฤ‡ w ogรณle w sektorze, do ktรณrego ma wล‚aล›nie wlatywaฤ‡! Bo teลผ moลผe byฤ‡ bum!

Cytat

Szerszych nie byล‚o? Bo dok to za maล‚o ... ๐Ÿ˜

Moลผe jutro cyknฤ™ jeszcze fotkฤ™ tego koromysล‚a podczepionego pod bazฤ™ militarnฤ…. Tez fajnie wyglฤ…da... ๐Ÿคช