Yacek Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Cytat Natychmiast instaluje, odลoลผฤ te ponad 200 milionรณw przeznaczonych na Valhallฤ w stoczni ATF na coล innego. A widziaล ty na screenie ile potrzeba surowcรณw i jaki czas odzysku? Chyba taniej i szybciej wyjdzie kupiฤ w Stoczni ATF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archer Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 :Nie przybliลผyลem obrazu (( (( (( . To jednak kasฤ trzeba daฤ ATFPS. Nie jestem pewien w jakiej formie sฤ kredyty ale wydaje mi siฤ ลผe sฤ kiepskim materiaลem na statek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoyTass Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Wersja najnowsza, wczoraj ลciฤ gniฤta i zainstalowana. A co do bram to:..."Repairing 2 gates will take a TL, stocked to the brim with resources. To repair and link 2 gates you have to navigate to the first gate and repair it (it will be marked for linking) Then navigate to another gate and repair it too. Only repairing the last gate will actually require resources and should be instantaneous"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archer Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Acha, tylko te surowce mnie niepokojฤ , da siฤ sprawdziฤ ile ich potrzeba? Z kredytรณw nie da siฤ odbudowaฤ ? Oczywiลcie przyklejajฤ c je do bramy. Jestem kiepskim handlarzem i latanie TL i kupowanie surowcรณw frachtowymi to nie robota dla mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Jak dla ciebie to jest Bulk Transporter Upgrade - nie musisz lataฤ TS tylko od razu z TL kupujesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archer Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Wiem mam zainstalowane Panterฤ trzeba tankowaฤ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoyTass Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Teลผ za tym nie przepadam ale moลผe jakby tak rozebraฤ 1-2 stacje to na statek by starczyลo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archer Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Jutro wyprรณbuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 CytatJako ลผe kobiety majฤ wiฤkszฤ siลฤ perswazji niลผ: http://xudb.pl/topic/614-re-nie-tylko-walka/page__pid__7632__st__10#entry7632To byลa wersja 3.0 i to o czym pisaลem w tamtym temacie dopiero parฤ tygodni temu w 3.01 zostaลo poprawione, wiฤc nie dziw siฤ, ลผe wtedy nikt siฤ nie zainteresowaล Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoyTass Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Wcale siฤ nie dziwiฤ. Sam ลciฤ gnฤ ลem w 3.0 ale nie instalowaลem. Dopiero opis Jagody sprawiล, ลผe sprรณbowaลem. Tyle, ลผe niedawno zaczฤ ลem teลผ nowฤ grฤ wiฤc mam bardzo ograniczone moลผliwoลci prรณbowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viggin Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 CytatAcha, tylko te surowce mnie niepokojฤ , da siฤ sprawdziฤ ile ich potrzeba? Z kredytรณw nie da siฤ odbudowaฤ ? Oczywiลcie przyklejajฤ c je do bramy. Jestem kiepskim handlarzem i latanie TL i kupowanie surowcรณw frachtowymi to nie robota dla mnie. Wydaje mi siฤ iลผ jest na to lepszy sposรณb.. a TSy mogฤ dokowaฤ wszฤdzie.. http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=228147 ale mogฤ siฤ myliฤ... kaลผdemu wedลug potrzeb oczywiลcie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archer Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 CytatCytatAcha, tylko te surowce mnie niepokojฤ , da siฤ sprawdziฤ ile ich potrzeba? Z kredytรณw nie da siฤ odbudowaฤ ? Oczywiลcie przyklejajฤ c je do bramy. Jestem kiepskim handlarzem i latanie TL i kupowanie surowcรณw frachtowymi to nie robota dla mnie. Wydaje mi siฤ iลผ jest na to lepszy sposรณb.. a TSy mogฤ dokowaฤ wszฤdzie.. http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=228147 ale mogฤ siฤ myliฤ... kaลผdemu wedลug potrzeb oczywiลcie.. Prรณbowaลem tylko ลผe gdy robiลem to na myลliwcu to zadokowaล mi w 10 minut na SETA 10 (wiฤkszoลฤ czasu staล w miejscu) Instalacja zgodnie z instrukcjฤ . Statki to Zaawansowany Perseusz i Ciฤลผki Smok. Moลผe do poprawnego dziaลania potrzebuje automatu dokujฤ cego. Chyba go na Perseuszu nie miaลem. Prรณbowaลem ok. 2 miesiฤcy temu. Smokiem prรณbowaลem zadokowaฤ do Pantery ale za dลugo to trwaลo i sobie odpuลciลem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viggin Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 najlepiej to dziaลa OOS aczkolwiek rekompensuje moลผliwoลciฤ np zadokowania Mistraal superfrachtowiec do TLa ew do jakiegokolwiek powyลผej M7 Z drugiej strony automat dokujฤ cy pomaga i nie polecam dokowaฤ osobiลcie gdyลผ ze wzglฤdu na nie dopracowania ลcieลผki dokowania czasami moลผna siฤ rozbiฤ o statek do ktรณrego siฤ dokuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pshemozz Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Cytatnajlepiej to dziaลa OOS aczkolwiek rekompensuje moลผliwoลciฤ np zadokowania Mistraal superfrachtowiec do TLa ew do jakiegokolwiek powyลผej M7 Z drugiej strony automat dokujฤ cy pomaga i nie polecam dokowaฤ osobiลcie gdyลผ ze wzglฤdu na nie dopracowania ลcieลผki dokowania czasami moลผna siฤ rozbiฤ o statek do ktรณrego siฤ dokujeGeneralnie lecฤ c na autopilocie moลผna siฤ rozbiฤ bลyskawicznie o wszystko co siฤ spotka po drodze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 CytatGeneralnie lecฤ c na autopilocie moลผna siฤ rozbiฤ bลyskawicznie o wszystko co siฤ spotka po drodze.Na autopilocie? Nigdy. Owszem czasem zachowuje siฤ jak pijany drรณลผnik, ale do wypadku nigdy nie doszลo. Natomiast lecฤ c na wprost bez autopilota, to i owszem, nie raz rozsmarowaลem siฤ o asteroidฤ lub innฤ zawalidrogฤ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viggin Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 chodziลo mi raczej o to iลผ ลcieลผki "koลowania" sฤ tak uลoลผonฤ ลผe czasami przelatujฤ przez sam ลrodek jednostki do ktรณrej chcemy zadokowaฤ i jakiekolwiek wyลฤ czenie autopilota gdy jesteลmy"wewnฤ trz" statku moลผe skoลczyฤ siฤ "game over" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoyTass Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 CytatCytatGeneralnie lecฤ c na autopilocie moลผna siฤ rozbiฤ bลyskawicznie o wszystko co siฤ spotka po drodze.Na autopilocie? Nigdy. Owszem czasem zachowuje siฤ jak pijany drรณลผnik, ale do wypadku nigdy nie doszลo. Natomiast lecฤ c na wprost bez autopilota, to i owszem, nie raz rozsmarowaลem siฤ o asteroidฤ lub innฤ zawalidrogฤ.To jeszcze zaleลผy czym siฤ leci i w jakim sektorze. Ja, a w zasadzie mรณj autopilot, rozmazaล mojego Springblossoma w Profit Center Alpha . Prawdopodobnie biedactwo nie wyrobiลo siฤ z przeliczaniem kursuโฆ A ลผe skaลek ci tam dostatekโฆWracajฤ c do tematu.Wczoraj udaลo mi siฤ przerobiฤ jeszcze jednฤ kupฤ zลomu na Magnetara. Koszt to niespeลna 150k kredytรณw, 1 szt. rudy i coล niecoล energii. Generalnie rzecz biorฤ c, z tego co mi siฤ do tej pory udaลo zaobserwowaฤ, to najproลciej jest โprzerobiฤโ Valhallฤ. Caลy wszechลwiat X usiany jest wrฤcz wrakami starych Tytanรณw sลuลผฤ cych do takiej wลaลnie przerรณbki. Poza tym, o czym juลผ pisaลem spotkaลem, zลom mogลem przerobiฤ na Sokoลa (1 wrak), Magnetara (1 wrak), Kestrela (2 wraki). Stacje, jak do tej pory, wyลฤ cznie Argoลskie โ wymieniลem wczeลniej. Zwiedziลem - tak z grubsza - President's End i Acquisition Repository.I dalszy ciฤ g przetwarzania:Tym razem udaลo mi siฤ rozลoลผyฤ na czynniki pierwsze stacjฤ โ argoลskฤ Cattle Ranch M z sektora Veil of Delusion. Do ลadowni mojego TL-a trafiลy nastฤpujฤ ce surowce, zaล moje konto zmniejszyลo siฤ o okoลo 140k kredytรณw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
braman Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Dziฤkujฤ bardzo moim marzeniem zawsze byลo odnowiฤ President End ale niestety prรณby przenoszenia szczฤ tkรณw stacji promieniem holowniczym legลy w gruzach... Dziฤki temu skryptowi wreszcie zabiorฤ Kah to zwyciฤstwo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoyTass Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Ciฤ g dalszy testรณw. Tym razem na tapecie Valhalla.Najwiฤkszฤ trudnoลฤ sprawiลo mi zebranie blisko 140 mln kasy. Z zebraniem pรณลproduktรณw raczej nie byลo problemu, aczkolwiek mรณj TS musiaล siฤ trochฤ napracowaฤ. Do spรณลki z Hypem zresztฤ . Potem pozostaลo juลผ tylko znaleลบฤ odpowiedni wrak i rozpoczฤ ฤ naprawฤ. Niestety wkrรณtce okazaลo siฤ, ลผe o ile wrak zostaล wybrany odpowiednio, to sektor juลผ raczej niekoniecznie. Co i rusz pojawiaลy siฤ patrole pirackie wiฤc osลona miaลa peลne rฤce roboty (a ja dodatkowo 2 M3-ki do kolekcji). Mimo przeszkรณd naprawa zbliลผaลa siฤ do koลca aลผ wreszcie dostaลem upragnionฤ wiadomoลฤ. Szybko zadokowaลem jeszcze do nowego nabytku TS-a, ktรณry dowiรณzล osลony i trochฤ ziemskiej broni wygarniฤtej ze zdobycznych Xenoลskich statkรณw jak rรณwnieลผ Ciฤลผkiego Centaura z napฤdem skokowym i dodatkowymi poleceniami. Tak wyposaลผona Valhalla wylฤ dowaลa w teladiaลskim doku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Szerszych nie byลo? Bo dok to za maลo ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Wylฤ dowaฤ takim czymล to pรณล biedy, gorzej ze startem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 I w bramach siฤ nie mieลci, nie polecam osobiลcie przelatywaฤ niฤ przez bramฤ, bฤdzie bum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoyTass Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Nie tylko nie lataฤ samemu przez bramฤ. Nie przebywaฤ w ogรณle w sektorze, do ktรณrego ma wลaลnie wlatywaฤ! Bo teลผ moลผe byฤ bum!CytatSzerszych nie byลo? Bo dok to za maลo ... Moลผe jutro cyknฤ jeszcze fotkฤ tego koromysลa podczepionego pod bazฤ militarnฤ . Tez fajnie wyglฤ da... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
braman Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Ta teลผ dziฤki temu scryptowi mam Valhalla ale :ph34: po pierwszym przelocie przez bramฤ czyli wczytanie save byลo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Trzeba byลo czytaฤ, pisaลem, ostrzegaลem. Ale po co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts