Jump to content

Relacja z gry- wstępny zarys

Prowler
 Share

Recommended Posts

Jak obiecałem, na dniach startuję z nową grą i postaram się prowadzić z niej na bieżąco relację.

Ma nie być zbyt łatwo. Nie chcę się skupiać na tylko jednym aspekcie gry, np. walce. Ma być wszystkiego po trochu: walka, misje, handel, budowa stacji, akcje większą ilością jednostek, itd, więc ustaliłem kilka wytycznych których będę się trzymał.

Wstępne zasady:

1. Profil startowy - Tormented Teladi

2. Żadnych save/reload. Jak coś sknocę to... po ptakach.

3. Mogę kupować nowe statki i plany statków tylko u Teladich i piratów. Inne muszę kupić z drugiej ręki albo przejąć lub też ukraść. Po przeanalizowaniu w HQ mogę je później sam produkować.

4. Darmowe statki umieszczone w grze przez twórców- mogą być przejęte ale użyte dopiero po przeanalizowaniu w HQ i wyprodukowaniu "seryjnych" 😀

5. Brak możliwości użycia UT/ST.

6. Fabuły: możliwe ale wszystko zależy od tego jak się będzie układała współpraca z różnymi rasami.

7. Ustawienia NPC Bailing Addon- małe statki: 20%, duże 10%.

8. MBRR: wyłączone; IR: aktywna opcja Hot War i przejmowanie sektorów przez gracza; RI: aktywne; Hard Mode + Pirate Patrols

9. Śmierć = koniec gry.

Dodatkowe cele gry:

1. Zgromadzenie planów wszystkich unikatowych statków (prototypy, zaawansowane i wszystkie inne których nie można kupić)

Jeśli ktoś ma pomysł na dodatkowe zasady/ograniczenia albo cele gry to chętnie skorzystam, o ile będą w miarę rozsądne 😀

Cytat

To może zrób tak jak ja: jeden statek w swojej klasie (1xM3, 1xM6 itp) żadnych ST i UT.

Co do ST/UT- ok.

Ograniczenia ilości statków hmmm trochę to się kłóci z moimi wstępnymi założeniami ale może... W użyciu w danym momencie może być tylko po 1 sztuce z każdej klasy dużych bojowych statków - M7, M7M, M2, M1.

Cytat

A HQ dostaniesz z misji czy kupisz u Maraniego?

Albo albo. Marauder będzie aktywny i nie wiem jak się poukłada współpraca z boronami. Tak czy inaczej, myślę że zebranie 200 milionów trochę potrwa przy tych zasadach.

Cytat

Jak na moje to cholernie obostrzone zasady. Mało luzu....

Właśnie o to mi chodziło. Ostatnio w grach ciągle powielam te same schematy i nie ma takiej frajdy jak na początku. Teraz będę musiał grać inaczej, myślę że to przyniesie trochę radochy 😀