Archer Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Tak jak w temacie, czy jest jakiś sposób żeby to zrobić. Zdaje mi się ze przenosi on wszystkie statki a ja bym chciał tylko niektóre. Reunion kupiłem przy okazji z Komputer Świat Gry. ale nie zamienię go z TC nie umiem sterować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Ten konwerter przenosi save z X3R do TC, czyli informacje o Twoich statkach, fabrykach stanie gotówki na koncie.Czy o to Ci chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Nie chodzi mi o przeniesienie niektórych modeli statków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 To tym chyba tego nie zrobisz. Ale w sumie to po co? Większość modeli jest taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Zobacz na tytuł tematu co jest po X3R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 No i? Ten skrypt, który podałeś też konwertuje statki (gracza) do TC.Miałeś w X3R Hyperiona, po konwersji do TC tez będziesz miał na własność Hyperiona. Jest konwersja? Jest.Napisz w tytule: konwersja modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Pogubiłem się A będzie można je kopić w stoczni i czy Hyperion będzie Hyperionem X3R czy z TC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 No to masz, pogubisz się jeszcze bardziej, ale może coś z tego wyciśniesz:http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=236183http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=239696Wiem że tam chodzi o statki obce, zapisane w formacie .xspAle z X3R można wyciągnąć statki do formatu .xspTylko jeszcze raz pytam: po co? Statki z X3R są takie same w X3TC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 A ja jeszcze raz pisze ze chodzi mi o XTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 No dobra, zakumałem, coś dziś ciężko myślę Czytaj linki, które ci podałem poprzednio.EDIT\\Może ktoś zna lepsze rozwiązanie, ale mnie w tej chwili przychodzi do głowy tylko takie:1. Wyciągnąć statek z X3RXTC do pliku .xsp w tym temacie chyba to jest opisane: Poradnik stoczniowca amatora - czyli zrób sobie statek2. Zaimportować przy pomocy opisów w podanych wcześniej linkach statek z pliku .xsp do TC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 W pierwszym nie działają linki sprawdzam drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Może będzie to łatwiejsze niż kilka stron tekstu drugiego poradnikaW Poradniku nie ma mowy o pliku .xsp tylko o jakimś .bob (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Statek składa się z kilu, kilkunastu plików .bob .bod, format .xsp komasował te pliki.Chyba w temacie dla stoczniowców o tym było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blantas Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 CytatStatek składa się z kilu, kilkunastu plików .bob .bodZależy jak statek był budowany. Przeważnie tworzy się statek jako jeden model ale można równie dobrze wyexportować model jako kilka osobnych elementów, które w grze tworzą całość. CytatW Poradniku nie ma mowy o pliku .xsp tylko o jakimś .bobMusisz wyciągnąć (czyli rozpakować) pliki BOB i BOD z formatu XSP do któregoś z katalogów na twoim HDD. Pliki BOB są odczytywane przez Grę w raz z wszystkimi texturami i shaderami lecz aby zobaczyć co w nich jest (czyli otworzyć je w edytorze 3D, 3DSMax/GMax) trzeba je przekonwertować na plik BOD. Jest też kwestja plików "xxxxxxxxxxx_scene", które domyślnie są w formacie BOD - są tam współrzędne broni, kamer, wierzyczek i kilku innych rzeczy. Zaś co do samego tutoriala to sam go niedawno czytałem. Całkiem dobrze i klarownie wszystko jest w nim opisane, choć na stronie wyczytałem, że brakuje w nim paru rzeczy (np: kwestja pliku: dummies.txt) Miał być uaktualniony ale twórca ma pewnie inne rzeczy na głowie. Tak czy inaczej powinno działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 11 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Chyba dam sobie z tym spokój poczekam na XTM do TC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Dobra, przeczytałem cały temat i nawet próbowałem, zrozumieć ten angielski poradnik. Jednak po tym wszystkim nadal jestem zielony. Jak zmienić statek z pliku xsp (reunionowski) tak żebym mógł go wrzucić do TC?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 CytatDobra, przeczytałem cały temat i nawet próbowałem, zrozumieć ten angielski poradnik. Jednak po tym wszystkim nadal jestem zielony. Jak zmienić statek z pliku xsp (reunionowski) tak żebym mógł go wrzucić do TC??X Plugin Manager Lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi