Jump to content

Policja i skanowanie.

Andrew
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich i z pytaniem.

Czy w TC twórcy usuneli taki aspekt z gry jak skanowanie statku gracza przez policję by sprawdzić czy ma na pokładzie nielegalne towary, pamiętam że w Reunion działało to bardzo dobrze a w TC gram już sporo czasu i nigdy nie miałem skanowanego statku.

Jeśli rzeczywiście tego już niema to tak naprawdę nielegalne towary już nie są nie legalne bo za przemycanie ich nic nie grozi bo i tak nikt nas nie sprawdzi co mamy na pokładzie.

Co o tym sądzicie.

A jeszcze drugi aspekt skaner ładunku jest nielegalny ale mogę go posiadać gdy mam licencję policyjną ale czy jedna licencja działa na wszystkie rasy czy tylko na jedną (chodzi mi o to że jak mam licencję Argonów a polecę do boronów i by mnie zeskanowali chociaż w TC jeszcze się z tym nie spotkałem to uznają ten skaner za nielegalny czy wystarczy mi ta licencja Argonów).

Może po prostu u mnie w grze skrypt się zawiesił i nie działa a grę mam czysta bez żadnych dodatków ewentualnie może to być problem z tym beta patchem 2.5.

PS:

Działa u was opcja ukrywania interfejsu tego po lewej stronie ekranu bo u mnie po jej włączeniu cały czas się wyświetla tak jakby żadna zmiana nie zaszła.

A i nie mam dzwięku komunikatów stacji typu statek ląduje itp. (pomimo jego włączenia w opcjach audio).

Cytat

Działa u was opcja ukrywania interfejsu tego po lewej stronie ekranu bo u mnie po jej włączeniu cały czas się wyświetla tak jakby żadna zmiana nie zaszła.

Ta opcja działa tyko na sterowaniu ręcznym.

Co do reszty problemów, instalowałeś patche zgodnie z opisem w FAQ?

Przeważnie wszystko dotyczy kodeków.

Moja propozycja:

1 - sprawdź w ustawieniach gry (już nie pamiętam gdzie) pozycja odgłosy stacji

2 - sprawdzić, ew. przeinstalować kodeki micro$oftu z płyty dvd

3 - jeśli masz inny pakiet kodeków, w tym ffdshow to sprawdź ustawienia kodeka wmf i dodaj X3 do listy wykluczonych plików, żeby ffdshow nie obsługiwał X3.