Przemko Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Kilka pytań do zaawansowanych graczy w X3: XTM1. Natknąłem sie na kilka rodzajów tarcz statków: zwykłe (ogólnie dostępne), pirackie, wojskowe i kilka innych o ciekawych nazwach, których w tej chwilii nie jestem w stanie przytoczyć , i mam w związku tym pytanie: które z tych tarcz są najsilniejsze i w które najlepiej wyposażać statki, może ktoś poda link do zestawienia wszystkich tarcz występujących w XTM z porównawczym opisem tychże tarcz, czy one różnią się tylko nazwą i ceną ? może niektóre z nich szybciej sie regenerują a może więcej mogą wchłonąć pocisków wroga ?2. Odnośnie punktu 1 kolejne pytanie gdzie można kupić te inne typy tarcz ? W jakich sektorach, jakich fabrykach ? 3. Czy można gdziekolwiek zakupić fabryki tarcz w/w typów ? I na jakich warunkach ?A może gdzieś w kosmosie latają sobie takie fabryki i czekają na odnalezienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 1. Zobacz do FAQ #55Tam znajdziesz w linku statystyki statków, są tam też w tym pliku statystyki osłon.2. Zobacz w FAQ temat o Mapie Scorpa, zainstaluj i sam poszukaj fabryk.3. Konkretnie to jaką?Nie, nie latają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemko Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 ok, dzia ale ja mam mało czasu na czytanie które polecasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Co, Osłony?To zależy do jakiego statku, nie każdy statek może mieć osłony pirackie czy wojskowe. Jeśli w szczegółach statku masz że może mieć max 3x25MJ osłony pirackie, to możesz wsadzić zwykłe, ale lepsze będą pirackie. Natomiast jeśli w szczegółach statku będzie 3x25MJ osłony, to wsadzisz tylko zwykłe, pirackie nie wejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpoXavier Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Czy aby napewno piracki są lepsze od zwykłychCytat Piracka 25 MJ - Średnia Cena 104.528 - Ładownia 10 M - Moc 25 MJ - Czas ładowania 1:44CytatZwykła 25 MJ - Średnia Cena 85.700 - Ładownia 10 M - Moc 25 MJ - Czas ładowania 1:40Napewno droższa, ale zwykła ma krótszy czas ładowania chyba, że jest przekłamanie w w pliku XTM_Ship_Stats_073_v2.xls. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Mniej energii wymaga. Latałem pirackimi statkami z osłonami pirackimi i nie narzekałem na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemko Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 W takim razie zaczynam akcję przezbrajania mojej skromnej floty w tarcze pirackie mam tylko nadzieję że wywiad Argonów nie zauważy i nie wyśle na łowy Argon One, mając tylko 1 m3 i 2 m5 daleko bym nie uciekł )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpoXavier Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Yacek jednak dalej się z Tobą nie zgodzę. To prawda, że wymagają mniej energii do ładowania (przez to ich czas ładowania do 25MJ jest dłuższy), ale to pozwoliło "niby" piratom upchać osłony do statków gdy generator osłon był za słaby do zwykłych osłon.Niezależnie, dla grającego lepiej jest używać zwykłych osłon z krótszym czasem ładowania.Potwierdzeniem niech będzie osłona 25MJ wojskowa, która zużywa więcej energii do ładowania ale też pozwala naładować osłony w czasie 1:07 (zwykła 1:40, piracka 1:44 - są to dane ze statystyk, bo raczej w grze się tego nie zauważy. Ponieważ statki mają osobne statystyki ładowania broni, z tego wnioskuje, że energia potrzebna do ładowania osłon nie wpływa na szybkość ładowania broni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 OK, może masz rację. Nie będę spierał, dawno już minęły czasy gdy latałem z pirackimi osłonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpoXavier Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Temat można chyba zamykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 CytatTemat można chyba zamykać.Tematy będą zamykane tylko wtedy, gdy będzie to ostateczność. Ten niech zostanie otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi