WoyTass Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Czy ktoś z Was bawił się już tym programem? Moim zdaniem jest naprawdę niesamowity. Można niemalże zajrzeć we własne (albo i cudze) okna. Albo zobaczyć, czy samochód żony to stoi jeszcze pod domem czy może już nie...http://earth.google.com/intl/pl/download-earth.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Ba, można też polatać sobie samolotem. Naciśnij lewy alt i A, poczym wybierz maszyne i lotnisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Hehe, od dawna bawię się tym programem. O, np. tu mieszkam (miejsce wyświetli się w maps.google.com, więc nawet u tych którzy nie mają Google Earth).Rafio, jak się "lata" tym symulatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 A ja napiszę, że to całe Google Earth to lipa )) . Dostałem info, że brakuje im grafiki mojego regionu w takim (znaczy się najwiekszym) powiększeniu. To jeszcze zrozumiem. Ale jak oglądałem przed chwilą w rzucie z góry swój domek na przedmieściach, to obok mnie na działce jest na zdjęciu "satelitarnym" równe puste pole. Tymczasem już pół roku temu zaczęła się w tym dokładnie miejscu budowa domku jednorodzinnego i w tym momencie ten dom stoi już na tym "pustym polu" na zdjęciu. Podobnie z innymi lokacjami w mojej okolicy, dziś na pustych polach jak na zdjęciu stoją już okazałe domy, które zaczęto budować właśnie jakieś pół roku temu .Więc z tą obserwacją stojącego pod domem samochodu żony to byłoby trudno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Sau to nic w mojej miejscowości brakuje paru budowli (wielkopowierzchniowych) które stoją od około 2000 r. a dodam że nie mieszkam na południu Polski tylko jakieś 80 km od Berlina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 CytatA ja napiszę, że to całe Google Earth to lipa )) . Dostałem info, że brakuje im grafiki mojego regionu w takim (znaczy się najwiekszym) powiększeniu.W Google Earth nie ma takiego komunikatu... To chyba było w maps.google.com? CytatAle jak oglądałem przed chwilą w rzucie z góry swój domek na przedmieściach, to obok mnie na działce jest na zdjęciu "satelitarnym" równe puste pole. Tymczasem już pół roku temu zaczęła się w tym dokładnie miejscu budowa domku jednorodzinnego i w tym momencie ten dom stoi już na tym "pustym polu" na zdjęciu. Podobnie z innymi lokacjami w mojej okolicy, dziś na pustych polach jak na zdjęciu stoją już okazałe domy, które zaczęto budować właśnie jakieś pół roku temu .Zdjęcia satelitarne uaktualniane są w Google Earth co jakiś czas. Po prostu trzeba czekać... Świat jest duży PS. Dziś dodano do Google Earth moje foto, zrobione rok temu w wakacje. Dodałem to zdjęcie z 2-3 miesiące temu i dopiero teraz jest... Oto link: http://maps.google.com/maps?ll=53.92071 ... &t=h&hl=pl (fotka jest centralnie w środku mapki, jednak żeby je zobaczyć trzeba uruchomić Google Earth i znaleźć to miejsce pokazane w powyższym linku, bo maps.google.com nie wyświetlają rzeczy dodanych przez społeczność GE). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Czekać pół roku? Wolne żarty .Tak, to chyba było maps.google, kliknąłem w Twój odnośnik, żeby zobaczyć gdzie mieszkasz, a potem wywołałem własną lokalizację i stąd mój post . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Nie wiem, czy ktoś już pisał że na tym forum są fajne emotki? Jak zobaczyłem Twoją odpowiedź Sau to Co ma Google Earth do gier komputerowych? Da się w to pograć? Można ludzików na mapie przestawiać? A co do śledzenia samochodu żony, to jak po pół roku dowiesz że ci rogi przyprawiła, to będzie za późno, bo w drzwiach się już nie będziesz mieścił (z porożem). ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 A pisali Ci wyżej, że polatać można? Co prawda w tym moim F-16 to chyba Fly-by-wire był zepsuty albo wyłączony ale zawsze...A co do żony, to zawsze się może zdarzyć, że trafisz akurat na dzień aktualizacji danych...I wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 CytatA pisali Ci wyżej, że polatać można? Co prawda w tym moim F-16 to chyba Fly-by-wire był zepsuty albo wyłączony ale zawsze...No to "większej połowy" przyjemności z latania brakuje. (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 CytatCzekać pół roku? Wolne żarty .Hmm, ja tego tak nie postrzegam. 1. Ilu ludzi na świecie dodaje codziennie swoje zdjęcia do GE? A ilu pracowników GE jest odpowiedzialnych za weryfikację i dodawanie tych zdjęć? 2. Wiesz, ile surowego materiału zdjęciowego z satelitów dostaje codziennie GE? Wiesz ile jest roboty z odsiewaniem materiału nieodpowiedniego (bo np. było zachmurzone niebo), a potem z dodawaniem go do programu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Pewnie masz rację. Dużo pracy na pewno z tym jest.Choć jeśli nie aktualizuje się takiego serwisu o aktualne zdjęcia przez pół roku to wizyta w nim jest jednorazowa. Chwilowa przyjemność, że zobaczę Twój domek, ale na aktualizację nie wiem ile będę czekał, więc to średnia frajda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 USA jest znacznie częściej aktualizowana - my to ciągle trzeci świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 CytatGoogle Earth co jakiś czas. Po prostu trzeba czekać... Świat jest duży PS. Dziś dodano do Google Earth moje foto, zrobione rok temu w wakacje. Dodałem to zdjęcie z 2-3 miesiące temu i dopiero teraz jest... Oto link: http://maps.google.com/maps?ll=53.92071 ... &t=h&hl=pl (fotka jest centralnie w środku mapki, jednak żeby je zobaczyć trzeba uruchomić Google Earth i znaleźć to miejsce pokazane w powyższym linku, bo maps.google.com nie wyświetlają rzeczy dodanych przez społeczność GE).Jeżeli chodzi ci o Rondo pod Dębami to w maps.google.com je widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 CytatJeżeli chodzi ci o Rondo pod Dębami to w maps.google.com je widaćA jak zrobiłeś, że je widać? U mnie można włączyć tylko fotki z Picasa (moje foto było wrzucane przez Panoramio)...Edit: Oki, już wiem, jak włączyć fotki. Nie, to nie to foto - moje nazywa się "Rondo Pod Dębami" (różnica zaznaczona) i ma mój podpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 juz widziałem polecam Koordynaty: 32"40'34,00" północ117"09'27,95" zachód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 No faktycznie... Ciekawe, czy to specjalnie?A zobaczcie to (całkiem niedaleko od poprzedniego):32* 32' 28,71" północ117* 05' 36,65" zachód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 CytatSau to nic w mojej miejscowości brakuje paru budowli (wielkopowierzchniowych) które stoją od około 2000 r. a dodam że nie mieszkam na południu Polski tylko jakieś 80 km od BerlinaEl Dar, chyba 800km od Berlina? Ja mieszkam na "północnym-wschodzie" Polski i mam do Berlina około 150km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 El_Dar ma w linii prostej, a do ciebie to zygzakiem trzeba jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 dla wyjaśnienia miejscowość zwie się Kostrzyn nad Odrątam gdzie od paru lat Przystanek WOODSTOCK Owsiak organizuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 CytatNo faktycznie... Ciekawe, czy to specjalnie?A zobaczcie to (całkiem niedaleko od poprzedniego):32* 32' 28,71" północ117* 05' 36,65" zachód tam nic nie ma poza polem i kilkoma drogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Tak? To włącz nazwy miejscowości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 CytatEl Dar, chyba 800km od Berlina? Ja mieszkam na "północnym-wschodzie" Polski i mam do Berlina około 150km...Północny wschód to tak gdzieś suwaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 El_Darm wtajemniczeni wiedzą o ssso chozzzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 rozumiem o nic nie pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi