Jump to content

[X3]bonus pack (co to jest)

psorek
 Share

Recommended Posts

Tylko jak to się instaluje? tak jak zwykłego patcha? trzeba coś w edytorze skryptów?

Co ten bonus pack dodaje? (jakiś link do polskiego opisu skryptów, w językach jestem ciut słaby.) I jak to się ma do XTM'a?

jedno pytanie poza tematem: mogę prosić o skrócone wiadomości o BP, XTM'ie i X3:TC? (czy darmowe, co dodaje, czy warto mieć, czy BP, XTM i TC gryzą się nawzajem, czye jest spolszcxzenie itp.)

Poczytaj FAQ, tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Tak na szybko:

BP - warto, kilka dodatkowych skryptów, komend itp. Darmowy, lista skryptów dostępna tam gdzie się go pobiera, nie ma opisu po polsku, jest spolszczenie samego BP. Instalujesz jak patcha, samorozpakowujący się exek, spolszczenie wypakowujesz i wgrywasz do katalogu t.

XTM - warto, ale grę musisz zacząć od początku, można, a raczej powinno się łączyć z najnowszym patchem i BP do X3R. Opis instalacji masz w FAQ.

X3TC - osobna gra, trzeba kupić. Nie ma jeszcze BP, ani XTM do X3TC, te robione dla X3R nie będą działać w X3TC. X3TC to w dużej części X3R+XTM, ale też wiele innych nowości.

• 5 months later...

Zainstalowałem grę(wersja 1.4), wrzuciłem patcha 2.5, następnie zainstalowałem bonus pack, a potem spolszczenie do katalogu "t" w folderze gry. Dobrze zrobiłem? Wybaczcie ale nie ma pliku readme w spolszczeniu, a w tym katalogu nie ma pliku pck o nazwie 480010 - taką ma nazwę plik xml ze spolszczeniem, dlatego pytam, dla pewności czy aby wszystko dobrze zrobiłem?

Pozdrawiam!

P.S. Następnie zainstalowałem Plugin Managera, a on nie widzi bonus packa - to normalne? Pytam bo była mowa o tym, że gra zmieni status na "modifed" - gdzie to sprawdzić?

• 2 years later...
W dniu 21.11.2012 o 08:20, facemob napisał:

O bonus paku nie ale o: Konfiguracji gry - kolejność i składniki instalacji. A w skladnikach instalacji w pierwszym poscie jest mowa o bonus paku i jego spolszczeniu..

A coś takiego jak {X3XTM] zauważyłeś na początku nazwy tematu? Temat dotyczy instalacji XTM, nie Bonus Packa.

W dniu 21.11.2012 o 08:20, facemob napisał:

ale spoko bede na priv pytać. 😀

Zależy kogo.

PS. Posty przeniesione do odpowiedniego tematu.

• 2 months later...