Jump to content

Kokpity

przemo
 Share

Recommended Posts

Witam. Jestem tu nowy, więc chciałbym się przywitać ze wszystkimi.

Mam takie pytanko, parę godzin temu ukończyłem (po raz kolejny 😛) fabułę X3 (vanilla)

Grałem z modyfikacją ze strony egosoftu z kokpitami do wszystkich statków. (bo moim zdaniem w tak rozbudowaną i klimatyczną grę wręcz trzeba grać z kokpitem, by lepiej się zagłębić w świat gry)

Zainteresował mnie XTM, gdyż naprawdę dużo dodaje, z tego co wyczytałem no i ma polską wersję (co prawda angielski znam i nie ma problemu, ale w polską wersję tak jakoś milej ;P)

Jednak nigdzie tam nie pisało o kokpitach. Zakładam więc że mod sam w sobie nie dodaje kokpitów, więc tutaj rodzi się pytanie, czy da radę używać moda na kokpity do vanilla X3 z XTM'em ?

Pozdrawiam.

Wrzuciłem XTM'a jako fake patcha a mod na kokpity jako główną modyfikację gry i wszystko ładnie śmiga. Nie miałem co prawda za dużo czasu, by sprawdzić to dokładnie, ale w większości statków są ładne kokpity.

Dzięki za odpowiedzi.

ps. Ale hardocorowy ten mod 😛 Że też szybciej nie chciało mi się go zainstalować, zmiany są naprawdę wielkie 😛

Pozdro. Temat można zamknąć.

Wczoraj wrzuciłem sobie tego moda i muszę przyznać, że mam mieszane uczucia. Z jednej strony wreszcie czuję się jakbym leciał statkiem a nie był jakimś piratem na dorobku a z drugiej... Cóż graficznie jednak trochę odstają od tego, do czego mnie przyzwyczaił X3. Ale póki co latam sobie w kokpicie, zwłaszcza, że po raz pierwszy w grze udało mi się dopaść taki oto stateczek. Nazywa się toto Andvari jest klasy M4, ma 3 osłony 5MJ, gna ponad 200/s, ładownia to 240 jednostek L i można w nim zamontować nawet WMP alfa. A tak wygląda jego kokpit

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Przez kokpity gra mi się kraczy i wywala do pulpitu, można coś na to zaradzić ? ( wiem, że najlepsze byłoby wywalenie kokpitów, ale to klimat mi psuje 😀 )

Edit: Ok znalazłem rozwiązanie - wystarczyło w plugin menadżerze wybrać kokpity na base moda, przepraszam za kłopot, mogłem najpierw sam poszukać rozwiązania xd

PS. może dopiszcie o tym problemie z kokpitami i jak go rozwiązać do FAQ ?