przemo Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Witam. Jestem tu nowy, więc chciałbym się przywitać ze wszystkimi.Mam takie pytanko, parę godzin temu ukończyłem (po raz kolejny ) fabułę X3 (vanilla)Grałem z modyfikacją ze strony egosoftu z kokpitami do wszystkich statków. (bo moim zdaniem w tak rozbudowaną i klimatyczną grę wręcz trzeba grać z kokpitem, by lepiej się zagłębić w świat gry)Zainteresował mnie XTM, gdyż naprawdę dużo dodaje, z tego co wyczytałem no i ma polską wersję (co prawda angielski znam i nie ma problemu, ale w polską wersję tak jakoś milej ;P)Jednak nigdzie tam nie pisało o kokpitach. Zakładam więc że mod sam w sobie nie dodaje kokpitów, więc tutaj rodzi się pytanie, czy da radę używać moda na kokpity do vanilla X3 z XTM'em ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 jak najbardzieja szczegółowiej odpowiedziano na to pytanie gdzieś na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 El_Dar, na pewno kokpity nie gryzą się z XTM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 CytatEl_Dar, na pewno kokpity nie gryzą się z XTM?z tego co kojarzę to NIE gdyż jest jakaś wersja zoptymalizowana pod XTM (zostało mi w pamięci po przeglądaniu forum EGO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 W spisie Compatible Scripts/Modsjest taka informacja: Most Cockpit Only Mod's Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Wrzuciłem XTM'a jako fake patcha a mod na kokpity jako główną modyfikację gry i wszystko ładnie śmiga. Nie miałem co prawda za dużo czasu, by sprawdzić to dokładnie, ale w większości statków są ładne kokpity.Dzięki za odpowiedzi.ps. Ale hardocorowy ten mod Że też szybciej nie chciało mi się go zainstalować, zmiany są naprawdę wielkie Pozdro. Temat można zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 A jeśli zainstaluję teraz - na normalną instalkę XTM - ten mod z kokpitami, to czy nie rozwali mi gry...? :/ Trochę boję się zaryzykować, bo gram od samiutkiego początku, jak ognia wystrzegając się handlu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 zrób se kopie gry (całego katalogu) jak cos ci sie walnie to kasujesz oryginalny i wgrywasz w to miejsce kopie i wsio chadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 OK. Działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 A jakiegoś zdjęcia z kokpitu to byście nie wrzucili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 CytatA jakiegoś zdjęcia z kokpitu to byście nie wrzucili?A może być filmik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 CytatA może być filmik?A momenty będą? Jak tak, to czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Stalovy:No to zapodawaj Waść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 FILMProponuję ściągnąć go na dysk i dopiero obejrzeć, bo to co się wyświetli pod powyższym linkiem, to tylko preview. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Ściągnąłem. Nic więcej nie widziałem. A kokpit jakoś mnie nie grzeje. Przyzwyczaiłem się latać okrakiem na statku i tak zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Widać, że nie grałeś w X2 )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 A ja się chyba skuszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 CytatWidać, że nie grałeś w X2 ))Nie grałem. A kokpity są z X2 i pasują w X3 jak pięść do nosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Kokpity są z X2, ale pasują do X3, bo są zrobione w 3D i to widać; inaczej niż w X2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Wczoraj wrzuciłem sobie tego moda i muszę przyznać, że mam mieszane uczucia. Z jednej strony wreszcie czuję się jakbym leciał statkiem a nie był jakimś piratem na dorobku a z drugiej... Cóż graficznie jednak trochę odstają od tego, do czego mnie przyzwyczaił X3. Ale póki co latam sobie w kokpicie, zwłaszcza, że po raz pierwszy w grze udało mi się dopaść taki oto stateczek. Nazywa się toto Andvari jest klasy M4, ma 3 osłony 5MJ, gna ponad 200/s, ładownia to 240 jednostek L i można w nim zamontować nawet WMP alfa. A tak wygląda jego kokpit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZERO Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Jak zobaczysz widodzność z kokpitu Arana (a raczej brak widoczności) - pewnie wyrzucisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viggin Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Tia albo z otasowskiego M6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fieryangel Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Najbardziej nie podoba mi się, że kokpit z Tytana, o ile się nie mylę, wsadzili do Mercurego XDPoza tym są spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draakul Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Przez kokpity gra mi się kraczy i wywala do pulpitu, można coś na to zaradzić ? ( wiem, że najlepsze byłoby wywalenie kokpitów, ale to klimat mi psuje )Edit: Ok znalazłem rozwiązanie - wystarczyło w plugin menadżerze wybrać kokpity na base moda, przepraszam za kłopot, mogłem najpierw sam poszukać rozwiązania xdPS. może dopiszcie o tym problemie z kokpitami i jak go rozwiązać do FAQ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Napisz ładną instrukcję jak to się robi to przekleję do FAQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi