Jump to content

Jokohama - nie można zadokować do stacji produkcyjnych.

Doe
 Share

Recommended Posts

Witam.

Zakupiłem sobie tą korwetę - całkiem przyjemnie się nią walczy ale jest jeden szkopuł: nie mogę zadokować do stacji produkcyjnych. To błąd gry czy ten okręt tak ma ?

Jest jakiś skrypt aby obejść tą niedogodność ?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.

• 2 weeks later...

Teoretycznie tą niedogodność (no, bardziej realizm) mają wynagrodzić drony frachtowe, ale niestety trzeba je obsługiwać ręcznie (tzn. można je wszystkie naraz wysłać np. do elektrowni aby zakupiły ogniwa i faktycznie kupią ale już z powrotem trzeba kazać wrócić każdemu z osobna. :/

Też nie do końca prawda. Ja mam drony frachtowe w Aranie i w jego rozkazach jest coś takiego jak "Zaopatrz przy pomocy droidów frachtowych" (czy coś podobnego, muszę sprawdzić w grze), tam podaje się stację lub statek z którego mają opatrywać, lub który mają zaopatrzyć, towar jaki maja przetransportować i jego ilość. Następnie uruchamia się transport i latają same do czasu aż przewiozą podaną ilość towaru. Tylko że ta komenda jest dostępna tylko na statkach klasy TL i służy właśnie między innymi do uzupełniania zapasów Fabryka -> TL, TL -> statki większe od M6.

Z problemem poradziłem sobie tak, że mam Delfina z ładownią 14k i napędem skokowym; w stoczni Marauder podkręciłem mu jeszcze prędkość i jest ok.

Delfin obsługuje mi i Jokohamę i Osakę. Ta ostatnia żre strasznie dużo ogniw przy skokach do punktu.

Skoro mowa o Osace: są może jakieś skrypty pozwalające na dokowanie do niej choćby jednego statku typu od M5 do TP/TS ? Bardzo by się to przydało.

• 2 weeks later...