Doe Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Witam.Zakupiłem sobie tą korwetę - całkiem przyjemnie się nią walczy ale jest jeden szkopuł: nie mogę zadokować do stacji produkcyjnych. To błąd gry czy ten okręt tak ma ?Jest jakiś skrypt aby obejść tą niedogodność ?Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manigx Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Czy to nie jest przypadkiem fregata mogąca dokować tylko w stoczni lub doku zaopatrzeniowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Jokohama to M7. Statki od M7 wzwyż mogą dokować tylko DOK-ów, Stoczni i Baz wojskowych. Tak jak w XTM-ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacDyller Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Teoretycznie tą niedogodność (no, bardziej realizm) mają wynagrodzić drony frachtowe, ale niestety trzeba je obsługiwać ręcznie (tzn. można je wszystkie naraz wysłać np. do elektrowni aby zakupiły ogniwa i faktycznie kupią ale już z powrotem trzeba kazać wrócić każdemu z osobna. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Też nie do końca prawda. Ja mam drony frachtowe w Aranie i w jego rozkazach jest coś takiego jak "Zaopatrz przy pomocy droidów frachtowych" (czy coś podobnego, muszę sprawdzić w grze), tam podaje się stację lub statek z którego mają opatrywać, lub który mają zaopatrzyć, towar jaki maja przetransportować i jego ilość. Następnie uruchamia się transport i latają same do czasu aż przewiozą podaną ilość towaru. Tylko że ta komenda jest dostępna tylko na statkach klasy TL i służy właśnie między innymi do uzupełniania zapasów Fabryka -> TL, TL -> statki większe od M6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doe Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Z problemem poradziłem sobie tak, że mam Delfina z ładownią 14k i napędem skokowym; w stoczni Marauder podkręciłem mu jeszcze prędkość i jest ok.Delfin obsługuje mi i Jokohamę i Osakę. Ta ostatnia żre strasznie dużo ogniw przy skokach do punktu. Skoro mowa o Osace: są może jakieś skrypty pozwalające na dokowanie do niej choćby jednego statku typu od M5 do TP/TS ? Bardzo by się to przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 A samemu poszukać nie łaska?No dobra, masz: [MOD][05.08.2009] Hangarmod/External-Docking [v. 1.8 BETA], na pierwszej stornie forum o skryptach i modach było. Nie znam, nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dam111 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Są też specilane statki którem mogą mieć w sobie M5 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 CytatSą też specilane statki którem mogą mieć w sobie M5 .Możesz to rozwinąć? Bo w sumie to nie wiem czy piszesz o modzie z dodatkowymi hangarami, czy odkryłeś w grze statki M6/M7 które mogą mieć zadokowane mniejsze jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dam111 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 W sektorze Light of Hearth jest jakaś Centrala Terracorp i tam jest taki statek tam sa najlepsze sttatki polecam Boreasza i Skirona . Ja nie używam modow ani skryptów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 1. Nie w Light of Heart a w Legen's Home2. Nie Terracorp, a Otas3. Ja tam zawsze wolę latać Hyperionem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi