maksym7 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Witam. Skuszony obrazkami z XTM zamieszczonymi w innym poście przez WoyTass'a, uprzejmie pytam się graczy XTM czy ten mod pójdzie mi na tym laptopie w natywnej rozdzielczości i jakich detalachProducent: AsusNazwa: M51SN AS047CTyp Procesora: Intel Core 2 DuoModel procesora: T8300 2.40GHz 3MB FSB 800MHzIlość rdzeni: 2Pamięć RAM 3072 MBRodzaj pamięci: SO-DIMM DDR2 667MHzDysk TwardyPrędkość dysku: 5400rpmKarta GraficznaNVIDIA GeForce 9500m GSVideo RAM: 512MBWyświetlaczRozdzielczość: 1440x900Przekątna ekranu: 15.4"VistaLub tym stacjonarnym w 1024x768 (zwykłe X3 na średnich ok, ale po masie skryptów gram na minimum, nie lubię slajdów podczas np. inwazji Xenonów) i jakich detalachAthlon64 3000+ (najstarsza wersja)Gigabyte GF 6800 128 MB VRAM1024 RAMDysk 7200 rpm Płyta główna Asus A8VXPPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Ad.1. Co do lapka to mam mieszane uczucia - z jednej strony silny proc i sporo ramu, ale z drugiej wydajność k.graficznej w tej rozdziałce może być niska... czy X3 w ogóle obsługuje takie rozdzielczości?Ad.2. Na stacyjce powinno pójść spokojnie i płynnie, sam gram na Bartku 3200 i GF7800GS 256MB, z 2 GB ramu i wyciąga średnio 20-30 ramek.Jeśli chcesz pomaniakować to polecam fajny programik AlacrityPC - tworzysz profil, w którym zaznaczasz usługi systemu, jakie mają być wyłączone przed uruchomieniem jakiegoś programu (np. gry), a po zakończeniu programu AlacrityPC z powrotem uruchamia wyłączone usługi. Dodatkowo możesz ustawić z jakim priorytetem ma chodzić uruchamiany program. Zysk na wydajności dochodzi do - tak na oko - jakichś 30-50%.Edit: Napisałem że wyciąga u mnie 20-30 kl/sek... Otóż nie, wyciąga około 85! :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maksym7 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 XTM poszedł na laptopie. Zobaczymy co potem będzie. Mam inne pytanie: przy poruszaniu się w menu, co naciśnięcie lub zmianę "poziomu" (z menu podstawowego np. na mapy) miga mi ekran. Czy da się coś na to zaradzić? Instalowałem wszystko po kolei wg opisu tutejszego, konfiguracja laptopa powyżej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Masz Vistę, tak? Spróbuj powyłączać lub zminimalizować tak, by znikły z pulpitu, wszystkie przezroczyste bajery.U mnie pod XP miałem taki problem, że te programy, które miały ustawione przezroczyste okienka (np. TClock Light) wyświetlały się "nad" grą, powodując właśnie takie miganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobromir Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Witam!To problem sterów nvidii do Visty. Na sterach do mojego hp ze dwie wersje wstecz było ok, ale nie działał za to bioshock. Na aktualnych niestety występuje to migotanie. A jeśli chodzi o bajery, to powyłączałem wszystko, w momencie, gdy miałem jeszcze 1GB ramu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi