Jump to content

Drobny problem

archivsoft7
 Share

Recommended Posts

Gram obecnie w X2 the threat, bo na X3 mam za słaby komputer. Mam problem polegający na tym, że zniszczyłem instalacje Khaaków w Ore Belt i po nich zostały 2 niezidentyfikowane obiekty, które mam przewieźć na Kolosa, ale nie wiem ja to zrobić. Poza tym chciałbym się dowiedzieć jak zbierać kosmiczne muchy (mam zainstalowany zbieracz ale nie wiem jak go uruchomić) oraz niewolników (pilotów katapulotwanych z pirackich statków). Czekam na pomoc. Z góry dzięki.

Z tego co pamietam, to w X2 niewolnikow (musisz miec system podtrzymywania zycia kupiony u piratow, zeby ich przewiezc) sprzedawalo sie u piratow.

Co do zbierania much, to najlepszy byl M5, a muchy trzeba bylo "sparalizowac" zeby je wziac. Juz nie pamietam jakiej broni sie do tego uzywalo.

Jesli chodzi o te nieznane elementy, to wez je na statek podlec do Kolosa >5 km i pogadaj z kapitanem. (tez nie jestem tego pewien, bo w koncu minelo pare lat jak w to gralem).

Mam zianstalowany system podtrzymywania życia w ładowni ale nie wiem jak zbierać pilotów tak samo jak te niezidentyfikowane przedmioty. W konsoli poleceń statku mam tylko opcję zbierania towarów w danym sektorze, kiedy wezmę na cel katapultowanego pilota albo ten niezidentyfikowany przedmiot mogę tylko wyświetlić informację o nich nie ma takiej opcji jak załadunek na statek. Jest może do tego jakiś skrót klawiaturowy? Może moja wersja jest jakaś skopana. Mam wersję 1.5 PL.

Z tego co pamietam do wciskalo sie klawisz "O" (nie zero) i otwieral sie luk w ladowni (powinny ci zniknac oslony). Wtedy taki przedmiot normalnie umieszczasz w ladowni (tzn. nalatujesz na niego, taranujesz, masakrujesz czy jak tam chcesz 😀 ).

• 4 months later...