kszksz Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam.Czy to normalne, że po 12h grania w Terran Confilct, gospodarka ledwo zipi? W stacjach brak materiałów/produktów tylko ogniw w elektrowniach dostatek. Jest jakiś skrypt który podbuduje gospodarkę?I druga sprawa... Nie działają mi komendy w TS Handluj, żadne. Są na szarym tle. Mam zakupione systemy handlowe MK1, MK2, ale dalej żadna z opcji handlu nie jest dostępna. Handluje w ten sposób, że recznie nakzuje dokować w stacji, sam kupuje towary i wysyłam statek dalej, co jest bardzo uciążliwe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 1. Gospodarka X jest zmienną, może masz przejściowy kryzys. Ja gram kilkanaście razy więcej i miałem kilka razy pustki w pewnych sektorach wyczyszczonych podczas inwazji itp. Wszystko jednak wraca do normy. Nie widziałem żadnego skryptu poprawiającego gospodarkę, bo normalnie nie ma co poprawia.2. Czy TS-y mają osłony i uzbrojenie? Teoretycznie Handlowca można uruchomić tylko na statku z osłonami itp. Zobacz do instrukcji. Jeśli natomiast mają, a nadal masz problem z uruchomieniem ST/UT to w połączeniu z powyższym problemem z p.1 możesz mieć uszkodzoną instalkę TC. Reinstalacja może pomóc, lecz czy nie trzeba będzie zaczynać gry od początku to nie gwarantuję.PS. Jeszcze jedno, teraz zauważyłem że napisałeś o Handlowych MkI i MkII, te polecenia będą działały jeśli statkowi przypiszesz jako bazę swoja fabrykę. Będzie mógł ją zaopatrywać w surowce lub sprzedawać produkty z niej. Jeśli natomiast chcesz aby TS sam latał i handlował dla ciebie musisz kupić MkIII i uruchomić na początek handlarza sektorowego. Ale to wszystko masz opisane w instrukcji, trzeba tylko chcieć ją przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryjan Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 statek musi miec ustawioną bazę inaczej bedą aktywne tylko opcje handlu ręcznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzik Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Ja po około dwóch dniach czasu gry stwierdziłem, że praktycznie wszystkie stacje świecą pustkami nie licząc pól produktów w fabrykach i to też nie wszystkich oraz ogniw - tych z kolei jakby wcale nie ubywało. Gdybym nie miał zapasów satelitów na stanie to nie mógł bym wykonac jednej z misji Terran :/. Po reinstalacji, wczytaniu sejvu i upływie czasu nic się nie zmieniło. -marine repairs-npc bailing addon-salvage claim software-salvage claim software mk1-salvage commands and npcs-stocznie marudera ( od niedawna więc nie miała wpływu )Co śmieszniejsze jeśli idzie o zasobność stoczni w statki to cały czas jest po 10 sztuk każdego rodzaju. Oczywiście patch mam najnowszy. Bardzo to jest dziwne - potwierdza to z czym spotkał się kszksz i moze ktoś się natknął i zna rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zacznij nową grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Moim zdaniem to kryzys. Nawet kosmosu dosięgnął ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starjacker0 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Chyba zgodze sie z Azakalem, gdyz ja od poczatku np. mialem pod dostatkiem satelitow w praktycznie kazdej placowce wojskowej na fulla.Co do statkow, to roznie: wersje S, M po 10 praktycznie caly czas, wersja full wypas raz 10, a po 1-2h 0, ale po kilku godzinach znowu full.Co do reszty fabryk, te z dlugim cyklem produkcyjnym beda wolna produkowaly, dopoki ktos ich nie oprozni i nie zwolni miejsca w magazynie (to samo sie tyczy DZ, gdyz one maja nawet mniejsza pojemnosc niz same fabryki i NPC nie ma gdzie sprzedawac). Moze sprobuj wziac misje budowlane, postaw w nich nowe stacje, dzieki czemu bedziesz mial wiecej towarow (nie mam pewnosci, gdyz jeszcze nie bralem sie zadnej misji budowlanej oprocz tej z fabuly Gonerow). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Mnie dostępność statków w stocznia zmienia się cyklicznie, od dostępnych tylko S do dostępnych wszystkich trzech wersji.Misje budowlane dodają nowe stacje, ale zanim one zaczną produkować musi upłynąć sporo czasu. Do tego każda dodatkowa stacja obciąża wydajność komputera w sektorze, w którym zostanie postawiona, więc trzeba uważać i nie przesadzać z budowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quad33 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Witam i pozdrawiam wszystkich.Mam nadzieje ze autor tematu nie będzie miał za złe ze się podepnę ponieważ mój problem jest troszkę podobny.Dotyczy dziwnego zachowania traderów TS i TU, otóż dziwna sprawa dopóki nie osiągną 9-10 lv to licząc tak od około 4lv TS zaraz po awansie pojawia się im w ładowniach "niezidentyfikowany obiekt" w ilości przeważnie 93 szt.którego normalnie w ładowni nie widać czyli wyrzucić nijak nie ma możliwości(widoczny tylko wtedy gdy użyje "sprzedaj za najlepszą cenę"), pozostaje jedynie przesadzić pilota i sprzedać statek .Być możne przesadziłem z jakimś skryptem ale teraz problem z jakim ? (kilka ich jest) Pomóżcie dobre ludki bo da się z tym żyć ale upierdliwe to to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi