Shido Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Witam,mam problem z przejęciem deca (mam patch 2.1)a mianowicie, za każdym razem gdy wysyłam marines do abordażu, podlatują pod Deca wygląda jak by mieli zabrać się za ciecie kadłuba (tzn znikaja w statku ) ale po jakis 10sec wyskakują z niego bez zadnego komentarza. tzn ostatnia wiadomoscia jest że podchodzimy do celu... i tyle.. nic wiecej sie nie dzieje... zbieralem marines spowrotem i tak probowalem z 5 razy.... komputer sam automatycznie nie chce go przejąć.... (podobno powinien po 3 moich nieudanych probach)jakies rady ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Postrzelaj trochę to pilot sam wyskoczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Bo osłony w #Deca zdjąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shido Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 z deca w Aldrin wyskoczy??tak oslony zdjete, max odnowione to 5% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Ja cały czas prowadziłem ciągły ogień w #Deca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starjacker0 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Ja na patchu 2a ledwo zdazylem podleciec swoim owczesnym Kariudo Tragarz, wydalem rozkaz wystrzelenia marines z tego transportowca i juz statek zostal przejety - nawet nie oddalem strzalu, ani marines nie oddalili sie na odleglosc od statku wieksza niz 100m. Mialem niezwyklego farta, ale za to pecha w misji ze Górniczym Statkiem-Bazą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shido Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 probowalem prowadzic ogien ciagly, podczas abordazu... ale rezultat taki sam, marines "wyskakuja" z DECA bez zadnego komentarza, po prostu pojawiaja sie po chwili w przestrzeni....z przejeciem DECA nie mialem problemu w patchu 2.0..... jezeli jest ktos w stanie sprawdzic czy to wina patcha i nie da sie go przejac w 2.1 , byl bym wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacDyller Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 A próbowałeś nie przejmować i poczekać aż to zrobią Ziemianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shido Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 pewnie, ich statek abordazowy lata i zatrzumuje sie na chwile, nic poza tym nie robi, i tak w kolko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 miałem to samo, abordaż się nie udawał, ale to standard. Po 6 czy 7 próbie (zapoznając się z tym wątkiem, szukając rozwiązania) wkurzony ostrzelałem okręt abordażowy ziemian który oznaczony był przez naprowadzanie. Zrobił się czerwony i zaraz po tym fakcie gra oddała okręt CPU ziemianom. Wczytałem save (szkoda mi było 25 marines) i w momencie gdy naprowadzanie oznaczyło ponownie ziemski okręt abordażowy "rozzłościłem" delikwenta do czerwoności i po trzeciej próbie abordażu gra oddała automatycznie #deca. Coś jest skopane w tej misji.Niewidem czy to przypadek ale spróbuj. Chyba wszyscy kończyli tę misje na poprzednim patchu, ja w przedwczoraj na 2.1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Pierwszy raz robiłem tę misję na patchu 1.01, powtarzałem w nowej grze na patchu 2.0a. W obu przypadkach przejęcie następowało automatycznie tak jak jest opisane w FAQ misji fabuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 ja tylko na 2.1 ale tak jak opisałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Czy komuś z wersją 2.1 udało sie tego dokonać ?Zaczynałem misję juz pare razy efekt taki sam. Ponoć po 3 próbie powinni przejąć go Terranie ale u mnie tego nie robią.Można czekać do końca świata - bez efektu.Zastanawiam sie czy na tej wersji gry (pach 2.1) wogóle da sie to przejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Da się, mi przejęli ziemianie zanim wogóle zdązyłem się do niego zbliżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Potwierdzam, też nie miałem problemów z przejęciem na wersji 2.1Było nawet jeszcze łatwiej niż poprzednio, wystarczyło że #deca stracił osłony i ziemianie go przejęli, nie musiałem nawet wysyłać Marines do abordażu.Jak instalowałeś patche do TC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Ha.... - to jeszcze tak muszę spróbować (nie wysyłając marines) - poczekam. Jak to jak instalowałem pacha? Ściągnąłem na dysk i instalowałem.Moze to byc wina skryptów - mam masę.Dzięki za odpowiedzi - teraz choć wiem że można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 1. Patch-y jest kilka, więc można instalować albo od razu patch 2.1, albo po kolei tak jak wychodziły. Zobacz do FAQ#70.Tam masz poprawną (podobno) kolejność instalacji patch-y. Ja tez tak instalowałem patche i nie mam problemów.2. Ja też mam masę skryptów (zobacz do mojego podpisu) i nie ma to nic do rzeczy.3. Inna sprawa że ten statek nie my przejmujemy na swoją własność, tylko ziemianie. Po zdjęciu osłon, nie ważne czy zrobisz to ty, czy ziemianie z Tyr-a, statek zmienia się z czerwonego na niebieski, w nazwie pojawia się dopisek Ziem.#deca i to wszystko. Ty go nie zdobędziesz na własność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 1. Patch-y jest kilka, więc można instalować albo od razu patch 2.1, albo po kolei ...Dzięki - na to nie wpadłem - ile pułepek czycha na człowieka.2. Ja też mam masę skryptów ...Rzeczywiście - ładna kolekcja - widzę spore nastawienie na walki. Tyle to ja chyba nie mam.3. Inna sprawa że ten statek nie my przejmujemy na swoją własność, tylko ziemianie....Tak, wiem - jestem można powiedzieć lekko zaawansowany - już to przeszedłem w poprzedniej grze jak grałem w wersję PL. Teraz gram EN ze względu na wiekszą kompatybilność skryptów - jeszcze parę chyba dodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 CytatTeraz gram EN ze względu na wiekszą kompatybilność skryptów - jeszcze parę chyba dodam.Wszystkie skrypty są kompatybilne z PL. Wystarczy przerobić lekko pliki językowe z każdego z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Jest o tym jakiś wątek ? albo poradnik ?Wystarczy zmienic nazwę pliku ? Na razie muszę jakoś przejść tego #deca - juz 3 dni z tym się męczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 CytatJest o tym jakiś wątek ? albo poradnik ?Wystarczy zmienic nazwę pliku ? FAQ#12Do tego spora ilość skryptów ma wersje PL, zobacz do tego tematu: http://xudb.pl/topic/340-x3tc-spolszczenia-do-skrypt-w/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Dzięki. - czasem coś człowiekowi umknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 CytatNa razie muszę jakoś przejść tego #deca - juz 3 dni z tym się męczę. Czasem rozwiązaniem jest zmniejszenie odległości od celu. W tej misji najpierw trzeba osłaniać Tyra a później statki z marinsami. Może jesteś za daleko od nich? Albo od #deca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Tak troche próbowałem ale fakt potem sie odłaczałem żeby do #deca podlecieć i marinesów puscić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 To może poczekaj, aż Tyr podleci i zacznie atakować #deca. Ja teraz robiłem tę misję kilka dni temu i w zasadzie to nawet ani razu nie otworzyłem ognia do statku #deca. Wszystko za mnie zrobił ziemski Tyr. Podleciał, zdjął osłony #deca, dostałem komunikat aby wysłać Marines do abordażu, lecz zanim to zrobiłem #deca był już ziemski i po misji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi