Muradin Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Witam! Kupilem nowy statek - nova scigacz i podczas pierwszej walki zauwazylem ze nie ma kolka do celowania. Brakuje mi czegos na wyposazeniu czy to bug? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snikcio Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 No proszę cię ;]Jedziesz do dowolnego doku zaopatrzeniowego i kupujesz Bojowe Polecenia Mk1 i Mk2.Jak już masz to przełączasz tryb celowania (domyślnie klawisz "K"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 mam pytanko odnośnie celowania wystrzeliwanych rakiet, jeśli chodzi o działko to nieźle mi idzie oczywiście z łatwiejszymi przeciwnikami bo niektóre ruchliwe stateczki mi umykają i dłużej trzeba je ostrzeliwać, ale jeśli chodzi o rakiety to czy odpalana powinna być ona wtedy kiedy cel jest idealnie w centrum mojego widoku czy są jakieś inne zasady ? kilka razy wysyłałem różne rakiety, ale wydaje mi się, że nie dochodziły do celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 W grze występują różne uzbrojenia broni jak i rakiet. Niektóre rakiety same wyszukują celów inne z kolei wymagają namierzenia celu.Więcej szczegółów odnośnie rakiet możesz uzyskać w temacie Uzbrojenie w X3 TCPomocne w wyszukiwaniu rakiet jest kliknięcie na zakładkę Edycja w lewym górnym oknie przeglądarki internetowej a następnie Znajdź na tej stronie i w tym okienku wpisujemy interesująca nasz Nazwę rakiety.Na Weekend zrobię opis i zastosowanie uzbrojenia pokładowego.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Cytatmam pytanko odnośnie celowania wystrzeliwanych rakiet, jeśli chodzi o działko to nieźle mi idzie oczywiście z łatwiejszymi przeciwnikami bo niektóre ruchliwe stateczki mi umykają i dłużej trzeba je ostrzeliwać, ale jeśli chodzi o rakiety to czy odpalana powinna być ona wtedy kiedy cel jest idealnie w centrum mojego widoku czy są jakieś inne zasady ? kilka razy wysyłałem różne rakiety, ale wydaje mi się, że nie dochodziły do celuJak już Jagoda pisała, rakiety są różne. W oknie informacyjnym każdej z nich znajdziesz statystyki i typ naprowadzania- zapoznaj się z nimi przed wyborem odpowiedniej rakiety dla danego celu żeby nie odpalać np. Szerszenia o prędkości 186 w M5, który porusza się od niego kilkukrotnie szybciej.Kilka typów rakiet opisał Yacek, http://xudb.pl/topic/516-rakiety-w-tc-spis-zastosowa/. Resztę możesz już sobie dopowiedzieć sam po zapoznaniu się ze statystykami uzbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Ogólnie to są dwa typy rakiet:- do strzelania na wprost (trafisz w okręt duży jak krowa, w mniejszy nie trafisz, chyba że będziesz trzymał nos w jego d...yszy)- "wystrzel i zapomnij" typ polecany: wystarczy mieć wybrany jakiś statek jako cel i odpalić rakietę. Sama go odszuka. Podtypem tej rakiety jest wariant taki, że sam szuka kolejnego celu w przypadku zniszczenia poprzedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 dobra to może tak precyzyjniej powiedzcie mi na czym polega namierzanie celu dla rakiety ?jak ostatnio spotykam po zestrzelonych statkach to głównie zbieram ognistą lancę, żar i jedwabnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Ogniste lance to rakiety niekierowane, lecą na wprost, nie skręcają na boki.Dwie pozostałe jak najbardziej gonią cel. Wroga namierz klawiszami Shift+T kolejnych Home/END i potem wystrzel rakietę. Zresztą to jest w instrukcji s.22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 dzięki za odpowiedzifaktycznie shift + T to namierzanie najbliższego wroga, ale gdy kilku wrogów lata wokół mnie najbliższy może być nie ten, w którego chcę strzelać, czy żeby odpalić do tego konkretnego wystarczy, że zaznaczę go lewym klawiszem myszki ? czyli klikam na niego a potem klawisz L ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 kliknij go kursorem myszki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi