Jump to content

kolko do celowania

Muradin
 Share

Recommended Posts

• 11 months later...

mam pytanko odnośnie celowania wystrzeliwanych rakiet, jeśli chodzi o działko to nieźle mi idzie oczywiście z łatwiejszymi przeciwnikami bo niektóre ruchliwe stateczki mi umykają i dłużej trzeba je ostrzeliwać, ale jeśli chodzi o rakiety to czy odpalana powinna być ona wtedy kiedy cel jest idealnie w centrum mojego widoku czy są jakieś inne zasady ? kilka razy wysyłałem różne rakiety, ale wydaje mi się, że nie dochodziły do celu

W grze występują różne uzbrojenia broni jak i rakiet. Niektóre rakiety same wyszukują celów inne z kolei wymagają namierzenia celu.

Więcej szczegółów odnośnie rakiet możesz uzyskać w temacie Uzbrojenie w X3 TC

Pomocne w wyszukiwaniu rakiet jest kliknięcie na zakładkę Edycja w lewym górnym oknie przeglądarki internetowej a następnie Znajdź na tej stronie i w tym okienku wpisujemy interesująca nasz Nazwę rakiety.

Na Weekend zrobię opis i zastosowanie uzbrojenia pokładowego.

Pozdrawiam.

Cytat

mam pytanko odnośnie celowania wystrzeliwanych rakiet, jeśli chodzi o działko to nieźle mi idzie oczywiście z łatwiejszymi przeciwnikami bo niektóre ruchliwe stateczki mi umykają i dłużej trzeba je ostrzeliwać, ale jeśli chodzi o rakiety to czy odpalana powinna być ona wtedy kiedy cel jest idealnie w centrum mojego widoku czy są jakieś inne zasady ? kilka razy wysyłałem różne rakiety, ale wydaje mi się, że nie dochodziły do celu

Jak już Jagoda pisała, rakiety są różne. W oknie informacyjnym każdej z nich znajdziesz statystyki i typ naprowadzania- zapoznaj się z nimi przed wyborem odpowiedniej rakiety dla danego celu żeby nie odpalać np. Szerszenia o prędkości 186 w M5, który porusza się od niego kilkukrotnie szybciej.

Kilka typów rakiet opisał Yacek, http://xudb.pl/topic/516-rakiety-w-tc-spis-zastosowa/. Resztę możesz już sobie dopowiedzieć sam po zapoznaniu się ze statystykami uzbrojenia.

Ogólnie to są dwa typy rakiet:

- do strzelania na wprost (trafisz w okręt duży jak krowa, w mniejszy nie trafisz, chyba że będziesz trzymał nos w jego d...yszy)

- "wystrzel i zapomnij" typ polecany: wystarczy mieć wybrany jakiś statek jako cel i odpalić rakietę. Sama go odszuka. Podtypem tej rakiety jest wariant taki, że sam szuka kolejnego celu w przypadku zniszczenia poprzedniego.

dzięki za odpowiedzi

faktycznie shift + T to namierzanie najbliższego wroga, ale gdy kilku wrogów lata wokół mnie najbliższy może być nie ten, w którego chcę strzelać, czy żeby odpalić do tego konkretnego wystarczy, że zaznaczę go lewym klawiszem myszki ? czyli klikam na niego a potem klawisz L ?