Muradin Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Czy macie sposob na rakiety wystrzelone w waszym kierunku? Napadlo mnie 4 piratow i rozwalaja mnie rakietami, nie wiem co mam zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Skrypty: Skrypt Reduced Enemy Missiles i/lub Missile Defense Mosquito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 W pierwszej kolejności drugi ze skryptów, który podał Yacek - u mnie w zupełności wystarczy. Szczególnie po przesiadce z M4 do M3+ - dajesz wieżyczkom komendę "Tylko rakiety" lub "obrona antyrakietowa" i włączasz obronę mosquito . Bardzo rzadko coś się przebija. Przynajmniej na razie . Trzeba tylko w ustawieniach statku zlecić automatyczne uzupełnianie pocisków na stacjach.Być może mam za krótkie doświadczenie z TC i potem bez pierwszego skryptu ani rusz ale na razie dobrze się bawię z tym co napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Zgadzam się z Vrihedd, ten pierwszy ze skryptów, który podałem to tylko pro forma. Kolejne patrze poprawiły ilość i siłę rakiet wystrzeliwanych przez wrogie statki i teraz już nie ma potrzeby go instalować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Jest jeszcze jedno rozwiazanie, tylko ze jest to konwersja wszystkich broni na inne parametry oraz ich wyglad (lepszy). Mianowicie Combat Mod. Tam zjawisko zwane - spamem rakietowym jest ograniczone. Gra wowczas wymaga innego podejscia i walki sa dluzsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 niedawno kupiłem sobie tą gierkę i zacząłem w nią grać, na razie jestem strasznie zielony, ale co mnie zdziwiło jak czytam forum, pełno tu piszecie o różnych skryptach, modach itp. czy naprawdę w grę nie można grać bez nich ? a w temacie czytam sobie, że jest problem bo pirat strzela do mnie z rakiet, no to chyba trzeba go wcześniej ustrzelić albo mieć mocniejsze osłony albo nie wiem co jeszcze ( bo jak pisałem jestem zielony ), ale żeby od razu zmieniać grę czyli instalować jakiś skrypt żeby ten pirat nie strzelał ? to trochę śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Witam.A więc co do skryptów lub modów to jest tak że jedne z nich utrudniają grę inne z kolei ułatwiają jeszcze inne natomiast dają to czego nie dali tobie twórcy gry. Każdy gra jak lubi. Ja osobiście nie używam skryptów które ułatwiają grę, aczkolwiek Missile Defense Mosquito ma to do siebie że automatycznie odpala rakietę która niszczy inna rakietę. To jest tak samo jak w przypadku myśliwców z naszej epoki, autorzy popełnili olbrzymi błąd nie udostępniając takiej opcji jak wystrzeliwanie flar czy jak wy to tam nazywacie. Ludzie opracowali podróże w czasie i przestrzeni a mimo to .... nie potrafią się bronić przed rakietami, ponieważ nie są uzbrojone w pociski antyrakietowe czyli air to air na google można o tym poczytać....Więc powiedz sam tak szczerze, czy to nie jest czasem śmieszne i żałosne że twój myśliwiec lub innej klasy statek nie może wystrzelić rakiety, flary, folii lub czegoś innego by móc obronić się przed rakietą ? To jak początki wojny w Korei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Cytat(...) no to chyba trzeba go wcześniej ustrzelić albo mieć mocniejsze osłony albo nie wiem co jeszcze (...)Owszem można. Kiedy rakieta się zbliża naciskasz klawisz "Home" (namierzanie najbliższego wrogiego celu) i po namierzeniu rakiety próbujesz ją zestrzelić. Mając oprogramowanie bojowe Mk2 powinno Ci się udać bez problemu . Gorzej będzie jeśli przeciwników jest kilku, któryś jest bliżej niż nadlatująca rakieta albo wróg odpali salwę rakiet rojowych (np. poltergeist). Dlatego warto jest mieć Obronę Antyrakietową Mosquito albo coś innego czego nie znam a co radzi sobie skutecznie z większością rakiet.A pod postem Jagody podpisuję się obiema rękami.edit: Głupio wyszło. Na klawiaturze z reguły pisze się obiema rękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 dzięki za odpowiedzi odnośnie skryptów już doczytałem poważną dyskusję na forum i na razie mam zamiar grać bez bo i tak gra jest bardzo skomplikowana żeby to wszystko ogarnąć, a może jak będe miał niedosyt to będę kiedyś ze skryptami kombinował, ale raczej tymi utrudniającymi niż ułatwiającymi bo nie za bardzo lubię iść na łatwiznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Jak najbardziej właściwa droga. Potem sam zobaczysz czego Ci brakuje. Skryptów na pałę się nie instaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 CytatJak najbardziej właściwa droga. Potem sam zobaczysz czego Ci brakuje. Skryptów na pałę się nie instaluje Co za język u Ciebie ostatnio? Panuj nieco z takimi tekstami na forum, chcesz bana zarobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Że co? Że ładnie piszę i nie opierdalam każdego??Heh biorytm mi do góry idzie ....A w ogóle to będę miał syna za 4 miesiące i nikt i nic nie wyprowadzi mnie z dobrego humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 CytatŻe co? Że ładnie piszę i nie opierdalam każdego??Nie to co ja. Kolejka wypadła na Ciebie, więc musiałem, jak trzymać fason, to trzymać CytatA w ogóle to będę miał syna za 4 miesiące i nikt i nic nie wyprowadzi mnie z dobrego humoru Gratulacje A jakiej rasy będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 CytatA jakiej rasy będzie? Rasowy Argon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Sorki za offtopic ale przyłączam się do gratulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi