ed971 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Pytanie: czy ktoś wie jak w niezmodowanej wersji obracać stacje podczas ich ciągnięcia do innej pozycji. Zdaje się, że w wersji 2.0 działa to na innych zasadach niż w wersjach poprzednich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimLahey Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 obraca sie numeryczna klawiatura, ale ja tez mam z tym problem jak wylaczyc ten idiotyczny radar ktory mi cala widocznosc zaslania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szyszka Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 O ile dobrze kojarze nie można obracać ciągniętych stacji. Stacje można obracać tylko jeśli budujemy nową przy pomocy klawiatury numerycznej jak wspomniał JimLahey. Satelita ułatwia trochę stawianie stacji, wystarczy wcisnąć "k" na klawiaturze i na mapie sektora widzimy wtedy sylwetki wszystkich stacji i obiektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed971 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Obracanie podczas budowy jest mi znane. Normalnie (X3R i X3TC przed wersją 2.0) podczas ciągnięcia stacji czy kopalni (chodzi mi szczególnie o nie) był problem z właściwym "chwytem" za pomocą wiązki. Zawsze gdy stację się zbyt szybko ciągnęło jej moment bezwładności powodował określony obrót. W wersji X3TC 2.0 niezależnie gdzie stację chwyciłem i jak szybko ciągnąłem nie obracała się ona. Jest to szczególnie "uciążliwe" w przypadku kopalni gdy chcielibyśmy ją ustawić w określony sposób. Z tego co próbowałem to nie da się jej obrócić za pomocą klawiatury numerycznej podczas budowy. Jedyną możliwością jaka była to metodą prób i błędów ustawienie jej podczas ciągnięcia. I tu moje pytanie. Czy może komuś udało się to w X3TC? W jaki sposób obrócić kopalnie do określonego położenia? Chodzi mi o grę bez dodatkowych modów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szyszka Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Niestety w czystej grze nie można obracać kopalni przy budowie.Na dodatek w patchu 2.0 zablokowano obracanie się stacji przy ciągnięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed971 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Tego się właśnie obawiałem. No cóż naszczęście naruszone zostaną tylko moje odczucia estetyczne. Tunele z łączników bez problemu przechodzą przez asteroidy kopalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Nawet lepiej, jak postawisz fabrykę za blisko asteroidy, to się w nią ładnie wkomponuje bez szkody dla siebie jak i dla kopalni na tej asteroidzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi