Yacek Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 W TC istnieje kilka korporacji takich jak OTAS, TerranCorp itp.Od każdej z nich można dostać zlecenia, za ich wykonywanie są nagrody, oto lista nagród:TerracorpSpoilerLokalizacja: Home of LightNagrody:Zaawansowany ExpressNova PrototypEclipse PrototypOTASSpoilerLokalizacja: Legend's HomeNagrody:SolanoVentiSkironJonfercoSpoilerLokalizacja: Belt of AquilarNagrody:Rozszerzony MercuryRozszerzona EliteCiężki Centaur PrototypPlutarchSpoilerLokalizacja: Ore BeltNagrody:Mercury PrototypZaawansowany DiscovererCiężki Centaur PrototypNMMCSpoilerLokalizacja: PTNI HeardqurtersNagrody:Sęp PrototypKania StrażnikRozszerzona KeaAtreusSpoilerLokalizacja: Quenn's HarbourNagrody:Mako PrototypBarracuda PrototypSkate PrototypKsięcia (Dukes)SpoilerLokalizacja: Nieznany, na południe od Heaven's AssertionNagrody:Rozszerzony PeryclesZaawansowany PerseuszMeduza PrototypStrong ArmsSpoilerLokalizacja: Thyn's ExcavationNagrody:Rozszerzony JaguarZaawansowana MambaRozszerzona Chimera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Czy te statki można dalej normalnie nabyć? Czy zdemontować w HQ i produkować swoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Nabyć nie. Znaleźć część można jako free. Zmontować w HQ jeśli takowe posiadasz tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Czyli można mieć wreszcie monopol na produkcje statków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Można, tylko czy to się opłaci? Miałem to sprawdzić na Hyperionie, ale musiałem grę zaczynać od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Witam.Jak nam powszechnie wiadomo w TC mamy możliwość pracowania dla różnych korporacji, które w zamian za godziwą służbę wynagradzają nas gotówką jak i przydzielając nam odpowiednie rangi. Na dzień dzisiejszy w TC występują następujące korporacje:Korporacja TerraCorp - Założona przez Kyle'a Williama Brennana i Elen´ Kho, jest korporacją o rozległych wpływach, specjalizującą się w ochronie osobistej i doradztwie.Korporacja OTAS - Prywatna korporacja zajmująca się dostawami sprzętu i usług dla wojska. Specjalizuje się w dziedzinie badań, rozwoju i produkcji zaawansowanej technologii obronnej. OTAS nie wzdraga się przed wykorzystaniem własnych produktów i wpływów, by osiągnąć zamierzone cele.Korporacja JSDD - Jonferson Oddział Dynamiki Kosmicznej, popularna nazwa - Jonferco, został założony przez Almana Jonfersona, ambitnego cywila specjalizującego się w inżynierii i projektowaniu instalacji.Korporacja Plutarch - Korporacja Wydobywcza Plutarch to nowy, dynamicznie rozwijający się konglomerat, pozyskujący surowce we wszystkich możliwych miejscach (nie tylko na asteroidach).Korporacja NMMC - Korporacja Wydobywania i Przetwarzania Nividium, popularna PTNI, musiała zmienić nazwę, by uniknąć problemów prawnych z Teladiańską Izbą Handlową. Polityka firmy nie zmieniła się – nadal najważniejsze jest pozyskiwanie nividium i związane z tym zyski.korporacji Księcia - Oficjalnie ta pozarządowa organizacja zajmuje się bezpieczeństwem, jednak jej prawdziwa działalność nie zawsze pozostaje w zgodzie z ideami Paranidian.Korporacja Stocznie Arteus - Ten nowy koncern boroński specjalizuje się w budowie zdalnie sterowanych jednostek kosmicznych. Firma może pochwalić się osiągnięciami w dziedzinie jednostek zautomatyzowanych i sterowanych przez SI.Korporacja Strong Arms - Ta korporacja Splitów zajmuje się wyłącznie produkcją i sprzedażą broni. Firma pozbawiona jakichkolwiek skrupułów sprzeda broń każdemu, kto zapłaci odpowiednia cenę.W TC nie tylko można dorobić się droga zbrojną, ale też pracując dla korporacji. Poruszyłam ten temat bowiem zastanawiam się czy ktokolwiek z was pracuje dla wyżej wymienionych korporacji i zdobywa odpowiednie szczeble kariery i czy warto pracować dla korporacji?Chciałabym też w przyszłości założyć własną korporację dzięki odpowiednim skryptom jak FDN i jej powiązanymi skryptami. I tutaj chciałabym prosić was o podanie fajnej nazwy dla mojej korporacji, ponieważ jakoś nie pomysłu jak nazwać swoją korporację, która de facto zajmowałaby się sprzedażą czym tylko popadnie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 CytatW TC nie tylko można dorobić się droga zbrojną, ale też pracując dla korporacji. Poruszyłam ten temat bowiem zastanawiam się czy ktokolwiek z was pracuje dla wyżej wymienionych korporacji i zdobywa odpowiednie szczeble kariery i czy warto pracować dla korporacji?1. Misje dla korporacji to zwykłe misje dostępne w innych stacjach, czyli walka też będzie (obrona stacji, patrol, konwój itp.) więc tak na dobrą sprawę to dorobić się bez walki nie da.2. FAQ czytałaś? Korporacje i nagrody za wykonywanie misji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKult Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 1. BerryCorp 2. Profit factory3. Universal TradecorpHmm a więc to tak można zdobyć Prototyp Novy, biorę się za misje korporacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 A właśnie że się da Za pomocą skryptu Kompleks Produkcyjny możemy opracować plany nawet surowców, statków, dodatkom do statków. A za pomocą skryptu FDN możemy je transportować do naszego centrum handlowego. Więc możemy śmiało otworzyć własną Korporację i sprzedawać w niej takie towary jakie tylko nam się podoba. Możemy sprzedawać tylko surowce pozyskane z asteroid lub uzbrojenie a nawet statki. Co do misji dla danych korporacji to (chyba) nie tylko są misje bojowe ?Więc generalnie misje bojowe możemy śmiało odrzucać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKult Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Jak dużo zadań trzeba wykonać dla terracorp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Cytat1. BerryCorp 3. Universal TradecorpHmm a więc to tak można zdobyć Prototyp Novy, biorę się za misje korporacji Hmmm 1 i 3 podoba mi się Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 CytatCo do misji dla danych korporacji to (chyba) nie tylko są misje bojowe ?Więc generalnie misje bojowe możemy śmiało odrzucać.Jak pisałem, są tam dostępne wszystkie standardowe misje jakie spotkamy na stacjach. Jak ktoś boi się walczyć, to owszem może odrzucać te z walką, czekając na misje transportowe, TAXI itp. Ale potrwa to dłużej. Tylko pierwsze misje są zawsze takie same i tych nie warto odrzucać, bo za chwilę pojawi się taka sama.Stawiam na BerryCorp, albo nawet BlueBerryCorp. Może też być SheWolf Corp In. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Zależy czym ta korporacja ma się zajmować. Gdy nastawiam się na handel/produkcję to moją korporację nazywam Galactic Express. Statkom w nazwach dodaję prefix GalEx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 CytatJak dużo zadań trzeba wykonać dla terracorp ?Aby otrzymać....Pierwszy statek chyba po 4 misji. Trzeci po 8 lub 9, ale dokładnie teraz nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=268342, sekcja III i IV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKult Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 O to nie dużo Zaraz się wezmę za nie, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Z tego co widzę to warto pracować dla OTAS i Jonferco - ciekawe statki. Właśnie kupiłem korporacje Plutarch za pomocą skryptu Property Baron. HQ należy do mnie, ale w okolicach widzę jak "szwendają" się statki Plutarch należące do NPC. I tak mnie ciekawi czy Plutarch odbuduje się gdzieś w innym sektorze czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Nie wiem czemu ale w poprzednich grach w stoczni OTAS miałem mnóstwo statków teraz mam zaledwie kilka i co dziwniejsze mam tylko jedną klasę Myśliwca - M4 Solano. Nie mówię tutaj o statkach które są mi udostępnione lub nie mówię o tym co w ogóle znajduje się w stoczni. Na dzień dzisiejszy nie ma takich klas statków jak :M7 Astraeus M7M SirokosM8 Auster M3 VentiM3+ Notus M4 Euros W poprzednich grach nie miałem takiego problemu. A jak sami widzicie brakuje całkiem sporej klasy myśliwców i to takich całkiem niczego sobie. Wgrałem sobie to niby poprawione spolszczenie zrobione przez forumowiczów xudb. Czy może to być tego wina czy całkiem coś innego ? A może to normalne, tylko z czasem się pojawią. Ale z tego co ja pamiętam to wszystkie statki powinny się pojawić w stoczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 To normalne, tak jest w czystej grze. Pozostałe statki nie pojawiają się w stoczni. Są nagrodami za misje dla OTAS. Może w poprzedniej grze miałeś skrypt OTAS Shipyard, który dodaje te dodatkowe statki do stoczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 CytatTo normalne, tak jest w czystej grze. Pozostałe statki nie pojawiają się w stoczni. Są nagrodami za misje dla OTAS. Może w poprzedniej grze miałeś skrypt OTAS Shipyard, który dodaje te dodatkowe statki do stoczni. No fakt, całkowicie zapomniałem o zainstalowaniu tego skryptu. Dzięki Yacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czlowieknikt Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Takie pytanko, co zrobić jeżeli w połowie zdobywania reputacji dla korporacji porzuca się powierzoną misję (śledzenie statku, czekałem ąż czas misji upłynie i dadza mi coś milszego). Co za tym idzie, standardowo powinienem po czasie dostać kolejną misję. Niestety mija wiele czasu korporacja nie chcę mnie znać, nic się u nich nie pojawia.Możliwe że powodem był niechcący atak na siedzibę(walczyłem z czymś w pobliżu i się im chyba też dostało). Co do przepraszania ich sił zbrojnych już nieraz gadałem z kapitanami i dalej w kółko mam opcję przepraszania.Wracając do zasadniczej formy pytania, ma ktoś pomysł jak obłaskawić korporację by dalej chcieli człowieka zatrudnić.Jak coś chodzi o korp. JonFerco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Możliwość całowania po dupie sił zbrojnych jest zawsze .Masz problem może strzelili focha .(FOREVER ALONE) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czlowieknikt Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Całowanie całowaniem ale dorobił bym się z chęcią tych kilku bonusowych statków. Niestety narazie to mi jak pisałem kołkiem stoi i szukam pomocy. Może ktoś miał juz podobnie i sobie dał jakos z tym rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 A próbowałeś wczytać "sejva" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czlowieknikt Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Ech... W dniu 14.04.2012 o 18:50, Trucx napisał:A próbowałeś wczytać "sejva" ?Jezeli robiłeś misje dla korporacji powinieneś zauważyć dziwna zależność, jeżeli masz tam misje od "myślenia" to ile razy byś przed nią nie wczytywał pojawia się misja od "myślenia", walka to walka i tak dalej.Jak pisałem olałem misje "myślenia" (śledzenie) bo to tylko męka, a ile razy bym przed nią nie wczytał by wylosować coś innego JonFerco zawsze dawało mi śledzenie kogoś.Co było to było i mineło już wiele save-ów od tego.Ja pytam czy ktoś już miał podobnie, ewentualnie jak naprawić stosunki z korporacją by dostawać znów misje.P.S. sama stacja nastawiona przyjaźnie, nie krzyczą na mnie tylko od eonów już nie widzę u nich zadnej misji a jak pisałem dopiero połowa drogi związanej z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi