Sorkvild Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Mam licencje i ostatnio rozwalilem 40 xenonskich statkow w Scale Plate. Dostalem jedynie jeden komunikat, ze nalezy mi sie 5000 za zniszczenie m4. O co chodzi, dlaczego nie chca wyplacac mi nagrody. Dodam, ze range u teladian mam wymaksowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Dopiero teraz to zauważyłeś? Ja to zauważyłem już bardzo dawno temu i Mani pisał mi wtedy na forum Ego że kasa leci za każdy statek, a komunikat nie zawsze jest wyświetlany. Jak jest naprawdę nie sprawdzałem. Przynajmniej w TC płacą uczciwie za każdy zniszczony statek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Juz wczesniej to zauwazylem, ale komunikat pojawial sie co 3 statek, wiec bylo OK. Teraz z 40 zniszczen dostalem jeden, aczkolwiek niesprawdzalem stanu konta po kazdym zniszczeniu bo bylem zbyt zajety walka z xenonami. Gorzej bedzie, gdy nie beda pladcic za zniszczenia. Ja sie tu uwijam jak wol, a ci nawet dziekuje nie powiedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 moim zdaniem gra ma problemy z odtwarzaniem stosownych komunikatów, nieraz miałem akcje że dopiero po zadokowaniu poleciała seria "zaległych" komunikatów. (zarówno pod xp jak i vistą identycznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacDyller Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Nie jestem w stanie tego sprawdzić, w walce nie chce mi się lego liczyć - a poza tym to jakiś UT mógł przynieść zysk. Ale faktycznie mam czasem dziwne wrażenie, że mnie w konia robią. Jakiś większy statek i nic nie gadają, a tu M5 - i 500 credits. XD No ale może komunikat po każdym statku obowiązkowo byłoby to nużące. Cytatpo zadokowaniu poleciała seria "zaległych" komunikatów. (zarówno pod xp jak i vistą identycznie) a to się akurat mi nigdy nie zdarzyło...To, że gra jednak naliczać potrafi widać chyba najlepiej w misji patrolu - jest dodatek za każdego zestrzelonego - jeśli zostanie zaliczony na nasze konto. A zasady zaliczania to już zupełnia inna para kaloszy. Jeśli od początku do końca - to bez wątpliwości, ale co jeśli tylko dokończymy, albo tylko napiczniemy, ale jednak w znacznej czesci? Bywa różnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zatrzymalem wszystkie TSy i Fabryke i majac na oku stan konta monitorowalem wplywy. Zniszczylem 10 xenkow (M,LX,P) i nie zobaczylem ani zlamanego szelaga. Oczywiscie komunikat tez nie doszedl. Cos chyba mam skaszanione, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Nie koniecznie. Jak pisałem, i inni też, to jest raczej normalny objaw i pewnie każdy tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 A licencje masz wykupioną? (wiem, że tendencyjne pytanie, ale może to tego wina? -,-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Alez oczywiscie, ze mam koncesje wykupiona. Skoro Yacek mowi , ze na innych kompach tez tak czasami jest - to musi tak byc Juz myslalem, ze mam cos nie tak i zaczalem sie zastanawiac nad reinstalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Że się wtrącę.Wykupiłem licencję u Argonów, rozwaliłem jakiegoś tam pogromcę, pojawił mi się komunikacik, że zarobiłem zdaje się 1000kr.Ale zauważyłem potem coik innego. W dzienniku osobistym po każdym zniszczonym statku pojawia się wpis z nagrodą za rozwalenie statku, więc każdy może sprawdzić tam, co i ile dostał. Najdidzniejsze jest jednak to, że kwoty które tam dostaję i które faktycznie realnie mi na konto wchodzą są zupełnie różne od komunikatów głosowych. Przykładowo głosowy mi mówi, że za rozwalenie Sokoła mam 5000, tymczasem w dzienniku i na koncie ląduje mi 150000 - nie, nie pomyliłem zer - sto pięćdziesiąt tysięcy. I tak mam za każdy zniszczony statek M3. Za myśliwca Khaak mam też 150 tys a za każdego zwiadowce 4000. Odkąd się skapnałem ile za to dostaję to piraci zaczęli mieć ze mną ciężkie życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Podczepie się. Wszystkie rasy właśnie przestały wypłacać mi nagrody za zestrzelone xenońskie K (8 mln) i J (6 mln). Za mniejsze np. P, L, LX itp normalnie płacą. Nawet za Fregate kh'ak dostałe swoje 3 mln. To tak na stałe, czy tylko tymczasowe? Jakieś pomysły, jak zmusić te skompiradła do płacenia? I z czego ja teraz będę żył... (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berengar Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 heh a teraz jeszcze lepsze, komunikat się pojawił, ale kasy brak (ani tcyh obiecanych w komunikacie 10 tys. ani 8 mln ] ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Może po prostu nie ty ten statek zniszczyłeś bo Xy zaliczają zabicie temu kto pośle ostatni nabuj.Walczyłeś z M2 prawie go rozwaliłeś a tu się okazuje że nadlatuje jakieś wojskowe M4 i go dobija swoją mizerną seryjką i kasy już nie dostaniesz.Licencja działa tylko w sektorach rasy od której ją kupiłeś. Często zdarza się że w danym sektorze są statki tej rasy oraz ich stacje ale sektor nie należy do nich, dla pewności lepiej patrzeć na mapie czyj jest sektor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Sektor na pewno należał do tej rasy (zresztą i tak mam wszystkie licencje ), a wokół nikogo nie było bo xenki wcześniej zrobiły porządek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Teraz za małe nawet już nie zawsze płacą. Raz zapłacą, a raz nie. Płacą głównie 4 tyś za M5, za M3 te 150 tyś, czasami, ale bardzo żadko. Za M6 ten milion też żadko, a za większe sztuki już nic nie płacą. Reputacje normalnie skacze. SPrawdziłem dokładnie. NIe ma żadnej wiadomości o nagrodzie, ani nic nie przybylo na koncie..... ani kredyta . Wie ktoś, co może być nie tak? Skopane sav'y? Przed reinstalką Windy miałem to samo. Nawet, jak komunikat głosowy przyjdzie to nie dostaje zapłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Poszukaj skryptu LV, zwiększa wypłaty za statki. Może masz go już zainstalowanego? Przeistaluj sobie go jeszcze raz. Jak nie masz to wgraj i zobacz czy działa ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Skryptu nie mam, ale jeśli szybko się to nie naprawi to nie będę miał wyboru, chociaż nie przepadam ta gigantycznymi nagrodami. Co dziwne za duże statki kh'ak płacą, a za mniejsze już nie. A u xenoów i piratów za żadne. Chore to jakieś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Poszukaj tu:http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=225155 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STUCKOV Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Mam bardzo podobny problem co kolega. Czy moge prosic o link do jakiegos skryptu zwiekszajacego dochody za zestrzelenie przeciwnika ale do wersji X3 Reunion a nie TC A zaraz chyba sam juz cos znalazlem http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=181024 Zaraz zainstaluje i sie zobaczyEh teraz nie bardzo wiem co dalej... sciagnolem zainstalowalem odpalam gre. Wczytuje mi sie stacja do kturej dokowalem slysze sygnal o nadejsciu wiadomosci i tu maly psikus...zamiast textu dostalem widomosc tresci "text.txt" czy jakos tak i moglem tylko kliknac ok... :/ co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Przerobiłeś plik językowy na polski ? Zerknij do FAQ, punkt 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STUCKOV Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Miałeś racje pomogle i scrypt faktycznie dziala ! Nie dostaje ogromnej gotowki ale 15 000 za x L to zawsze cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi