Skocz do zawartości

Nie chca wyplacac za zestrzelenie

Sorkvild
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Juz wczesniej to zauwazylem, ale komunikat pojawial sie co 3 statek, wiec bylo OK. Teraz z 40 zniszczen dostalem jeden, aczkolwiek niesprawdzalem stanu konta po kazdym zniszczeniu bo bylem zbyt zajety walka z xenonami. Gorzej bedzie, gdy nie beda pladcic za zniszczenia. Ja sie tu uwijam jak wol, a ci nawet dziekuje nie powiedza.

Nie jestem w stanie tego sprawdzić, w walce nie chce mi się lego liczyć - a poza tym to jakiś UT mógł przynieść zysk. Ale faktycznie mam czasem dziwne wrażenie, że mnie w konia robią. Jakiś większy statek i nic nie gadają, a tu M5 - i 500 credits. XD No ale może komunikat po każdym statku obowiązkowo byłoby to nużące.

Cytat

po zadokowaniu poleciała seria "zaległych" komunikatów. (zarówno pod xp jak i vistą identycznie)

a to się akurat mi nigdy nie zdarzyło...

To, że gra jednak naliczać potrafi widać chyba najlepiej w misji patrolu - jest dodatek za każdego zestrzelonego - jeśli zostanie zaliczony na nasze konto. A zasady zaliczania to już zupełnia inna para kaloszy. Jeśli od początku do końca - to bez wątpliwości, ale co jeśli tylko dokończymy, albo tylko napiczniemy, ale jednak w znacznej czesci? Bywa różnie...

• 2 miesiące temu...

Że się wtrącę.

Wykupiłem licencję u Argonów, rozwaliłem jakiegoś tam pogromcę, pojawił mi się komunikacik, że zarobiłem zdaje się 1000kr.

Ale zauważyłem potem coik innego. W dzienniku osobistym po każdym zniszczonym statku pojawia się wpis z nagrodą za rozwalenie statku, więc każdy może sprawdzić tam, co i ile dostał. Najdidzniejsze jest jednak to, że kwoty które tam dostaję i które faktycznie realnie mi na konto wchodzą są zupełnie różne od komunikatów głosowych. Przykładowo głosowy mi mówi, że za rozwalenie Sokoła mam 5000, tymczasem w dzienniku i na koncie ląduje mi 150000 - nie, nie pomyliłem zer - sto pięćdziesiąt tysięcy. I tak mam za każdy zniszczony statek M3. Za myśliwca Khaak mam też 150 tys a za każdego zwiadowce 4000. Odkąd się skapnałem ile za to dostaję to piraci zaczęli mieć ze mną ciężkie życie.

• 5 miesięcy temu...

Podczepie się. Wszystkie rasy właśnie przestały wypłacać mi nagrody za zestrzelone xenońskie K (8 mln) i J (6 mln). Za mniejsze np. P, L, LX itp normalnie płacą. Nawet za Fregate kh'ak dostałe swoje 3 mln. To tak na stałe, czy tylko tymczasowe? Jakieś pomysły, jak zmusić te skompiradła do płacenia? 😁 I z czego ja teraz będę żył... 😁((

Może po prostu nie ty ten statek zniszczyłeś bo Xy zaliczają zabicie temu kto pośle ostatni nabuj.

Walczyłeś z M2 prawie go rozwaliłeś a tu się okazuje że nadlatuje jakieś wojskowe M4 i go dobija swoją mizerną seryjką i kasy już nie dostaniesz.

Licencja działa tylko w sektorach rasy od której ją kupiłeś. Często zdarza się że w danym sektorze są statki tej rasy oraz ich stacje ale sektor nie należy do nich, dla pewności lepiej patrzeć na mapie czyj jest sektor.

Teraz za małe nawet już nie zawsze płacą. Raz zapłacą, a raz nie. Płacą głównie 4 tyś za M5, za M3 te 150 tyś, czasami, ale bardzo żadko. Za M6 ten milion też żadko, a za większe sztuki już nic nie płacą. Reputacje normalnie skacze. SPrawdziłem dokładnie. NIe ma żadnej wiadomości o nagrodzie, ani nic nie przybylo na koncie..... ani kredyta 😁 . Wie ktoś, co może być nie tak? Skopane sav'y? Przed reinstalką Windy miałem to samo. Nawet, jak komunikat głosowy przyjdzie to nie dostaje zapłaty 😁

• 5 miesięcy temu...

Mam bardzo podobny problem co kolega. Czy moge prosic o link do jakiegos skryptu zwiekszajacego dochody za zestrzelenie przeciwnika ale do wersji X3 Reunion a nie TC 😀

A zaraz chyba sam juz cos znalazlem http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=181024 Zaraz zainstaluje i sie zobaczy

Eh teraz nie bardzo wiem co dalej... sciagnolem zainstalowalem odpalam gre. Wczytuje mi sie stacja do kturej dokowalem slysze sygnal o nadejsciu wiadomosci i tu maly psikus...zamiast textu dostalem widomosc tresci "text.txt" czy jakos tak i moglem tylko kliknac ok... :/ co teraz?