Yacek Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Masz dość latania po całym sektorze w pogoni za zleceniami na stacjach, pojawiającymi się na drugim końcu sektora i znikającymi zanim dolecisz? Ten MOD - 500km Comm Range Mod jest dla Ciebie. Pozwala nawiązać komunikację ze stacjami/statkami znajdującymi się do 500km od Ciebie. Wystarczy teraz znajdować się w dowolnym miejscu sektora, aby sprawdzić dostępne misje we wszystkich stacjach w sektorze. Na pewno przyda się w połączeniu z modem Sector Size & Background Mod.Instalacja jest bardzo prosta, po ściągnięciu i wypakowaniu znajdziemy dwa pliki: 500km_comm_range.cat i 500km_comm_range.dat. Sprawdzamy w katalogu głównym jaki mamy najwyższy numer plików .cat i .dat. Jeśli np. 07 to zmieniamy nazwę plików z 500km_comm_range na 08, czyli na kolejny numer i oba pliki kopiujemy do katalogu głównego gry (uwaga na numery, aby nie nadpisać sobie ważnych plików .dat .cat) i to wszystko. Teraz jak uruchomimy grę komunikacja z każda stacją w sektorze to już nie będzie problem odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 A jeżeli ostatni plik to 09.cat .dat zamienić nazwę skryptu na 010.cat .dat, czy na 10.cat .dat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 10.cat/dat. Numeracja plików .cat/.dat jest dwucyfrowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Pojawiła się nowa wersja moda, kompatybilna z patchem 2.7, choć ja gram na patchu 2.7 i nie zauważyłem problemów. Ale na wszelki wypadek polecam podmienić na nową wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manigx Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Tak świetne udoskonalenie. Wrzuciłem nową wersję i nie mogłem nawiązać połączenia z nikim - po prostu klawisz c stał się nieaktywny.Przywróciłem starą wersję i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 CytatTak świetne udoskonalenie. Wrzuciłem nową wersję i nie mogłem nawiązać połączenia z nikim - po prostu klawisz c stał się nieaktywny.Przywróciłem starą wersję i jest OK.Niestety, masz rację, na nowym modzie łączność nie działa. Pozostaje wrócić do starego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Ponownie jest nowa wersja mod, tym razem działa poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZupkaChinska Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 witam,mam x3: tc wersję 3.0, chciałem ściągnąć moda "500km Comm Range Mod" żeby nie musieć podlatywać do każdej stacji z osobna, niestety jedyny host jest na rapidzie a nie wiem czemu pisze mi że nie mogę ściągnąć bo jest problem z moim ip (a mam stałe łącze, tylko na rapidzie mnie wywala).czy mógłby mi ktoś pomóc i albo zhostować gdzieś ten plik, albo znaleźć link nierapidowski do pobrania? (mnie się to drugie nie udało, poległem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Jeśli szukasz tak jak odpowiedniego tematu na forum Mod jest na Mamucie, dostępny w trzech wersjach:Dla TC - właśnie dodałem dla Ciebie.Dla TC+TOTTTC+XTC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZupkaChinska Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 masz u mnie piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hefajsto Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Mam jeszcze jeden problem, nie będę już zakładać nowego tematu. Zainstalowałem 500km Comm Range Mod jednak nie działa. Zassałem, najwyzsze pliki miałem na 13 wiec zmieniłem nazwy na 14 i nic. Coś przegapiłem czy ten patch nie jest kompatybilny z X3 AP ?EDIT: Przeczytałem angielską wersje instalacji i znalazłem bład, wszystko już śmiga Post przeniesiony do odpowiedniego tematu. Pisz w tematach skryptów lub zakładaj nowe tematy.Yacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi