Yacek Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Masz dość latania po całym sektorze w pogoni za zleceniami na stacjach, pojawiającymi się na drugim końcu sektora i znikającymi zanim dolecisz? Ten MOD - 500km Comm Range Mod jest dla Ciebie. Pozwala nawiązać komunikację ze stacjami/statkami znajdującymi się do 500km od Ciebie. Wystarczy teraz znajdować się w dowolnym miejscu sektora, aby sprawdzić dostępne misje we wszystkich stacjach w sektorze. Na pewno przyda się w połączeniu z modem Sector Size & Background Mod.Instalacja jest bardzo prosta, po ściągnięciu i wypakowaniu znajdziemy dwa pliki: 500km_comm_range.cat i 500km_comm_range.dat. Sprawdzamy w katalogu głównym jaki mamy najwyższy numer plików .cat i .dat. Jeśli np. 07 to zmieniamy nazwę plików z 500km_comm_range na 08, czyli na kolejny numer i oba pliki kopiujemy do katalogu głównego gry (uwaga na numery, aby nie nadpisać sobie ważnych plików .dat .cat) i to wszystko. Teraz jak uruchomimy grę komunikacja z każda stacją w sektorze to już nie będzie problem odległości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archer Posted July 30, 2009 Share Posted July 30, 2009 A jeżeli ostatni plik to 09.cat .dat zamienić nazwę skryptu na 010.cat .dat, czy na 10.cat .dat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted July 30, 2009 Author Share Posted July 30, 2009 10.cat/dat. Numeracja plików .cat/.dat jest dwucyfrowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archer Posted July 30, 2009 Share Posted July 30, 2009 Dzięki za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted June 5, 2010 Author Share Posted June 5, 2010 Pojawiła się nowa wersja moda, kompatybilna z patchem 2.7, choć ja gram na patchu 2.7 i nie zauważyłem problemów. Ale na wszelki wypadek polecam podmienić na nową wersję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manigx Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Tak świetne udoskonalenie. Wrzuciłem nową wersję i nie mogłem nawiązać połączenia z nikim - po prostu klawisz c stał się nieaktywny.Przywróciłem starą wersję i jest OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted June 5, 2010 Author Share Posted June 5, 2010 CytatTak świetne udoskonalenie. Wrzuciłem nową wersję i nie mogłem nawiązać połączenia z nikim - po prostu klawisz c stał się nieaktywny.Przywróciłem starą wersję i jest OK.Niestety, masz rację, na nowym modzie łączność nie działa. Pozostaje wrócić do starego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted June 8, 2010 Author Share Posted June 8, 2010 Ponownie jest nowa wersja mod, tym razem działa poprawnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZupkaChinska Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 witam,mam x3: tc wersję 3.0, chciałem ściągnąć moda "500km Comm Range Mod" żeby nie musieć podlatywać do każdej stacji z osobna, niestety jedyny host jest na rapidzie a nie wiem czemu pisze mi że nie mogę ściągnąć bo jest problem z moim ip (a mam stałe łącze, tylko na rapidzie mnie wywala).czy mógłby mi ktoś pomóc i albo zhostować gdzieś ten plik, albo znaleźć link nierapidowski do pobrania? (mnie się to drugie nie udało, poległem ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted February 19, 2011 Author Share Posted February 19, 2011 Jeśli szukasz tak jak odpowiedniego tematu na forum Mod jest na Mamucie, dostępny w trzech wersjach:Dla TC - właśnie dodałem dla Ciebie.Dla TC+TOTTTC+XTC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZupkaChinska Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 masz u mnie piwo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hefajsto Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Mam jeszcze jeden problem, nie będę już zakładać nowego tematu. Zainstalowałem 500km Comm Range Mod jednak nie działa. Zassałem, najwyzsze pliki miałem na 13 wiec zmieniłem nazwy na 14 i nic. Coś przegapiłem czy ten patch nie jest kompatybilny z X3 AP ?EDIT: Przeczytałem angielską wersje instalacji i znalazłem bład, wszystko już śmiga Post przeniesiony do odpowiedniego tematu. Pisz w tematach skryptów lub zakładaj nowe tematy.Yacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts