Sorkvild Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Niewiem jak rozwiazac problem obrazonej platfromy bojowej. Zespawnowala sie obok ojego kompleksu i jest wrogo nastawiona. Moj kompleks produkujacy rakiety lezy minimalnie na granicy strzalu, zas moje statki handlowe sa ostrzeliwane i czesto niszczone. Owszem moglbym ja zniszczyc, ale ta platforma nalezy do argonow, z ktorymi glownie handluje w grze. Czy jest jakas bardziej pokojowa metoda na uspokojenie opb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Spróbuj podlecieć, nawiązać komunikację i przeprosić za przypadkowy ostrzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 No wlasnie probowalem, wciaz sie na mnie gniewa. Podobnie sprawa sie ma z wiezami laserowymi obok pewnej stacji handlowej, gdzie regularnie sprzedaje nividium. Co tu zrobic,? Zniszczyc i pogorszyc sytuacje czy po prostu odholowac na "chama" gdzies w dal:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 To spróbuj zagadać z kapitanem największego statku w sektorze i jego przeprosić. A jak nie to zniszczyć, reputacja rzecz nabyta, czasem w dół, czasem w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Yacek w sumie to racja ale czasami bywa tak, że zniszczenie stacji czy statku powoduje zaczerwienienie kolejnych jednostek i poprawa reputacji nawet nie pomoże. Miałem tak z Boronami. Jedna z ich stacji nawinęła mi się pod lufę, no i zakończyło się "friendly fire". W rezultacie oprócz wspomnianej poczerwieniało kilka innych stacji i statków. W dodatku sytuacja nie zmieniła się pomimo tego, iż w międzyczasie osiągnąłem reputację Rycerz Króla.BTWYacku jak gra się w TC z nowym patchem? Lepiej, gorzej czy może bez zmian? Chciałem trochę pograc ale ostatnio czasu nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 W sumie masz rację, na statki jest lekarstwo, powinno wystarczyć przeproszenie za pomyłkowy ostrzał. Gorzej ze stacjami, te można tylko hackować, a to czasem bywa ciężkie do realizacji.Offtop mode onCo do patcha 2.0, to ponieważ bawiłem się wcześniej w jego betę, musiałem rozpocząć nową grę, savy nie kompatybilne. Mogli wcześniej uprzedzić. Ale szybko odrabiam stratę. Różnic w grze wielkich nie ma, poprawiono kilka błędów w fabułach (sektor M14B), uproszczono fabułę Gonerską (chyba że ja miałem teraz szczęście). Problem z dokowaniem do Torusa nadal nie poprawiony. I nie wiem czy ja mam takie odczucie, ale celownik się zepsuł. Strzelam jak należy, a salwy omijają wrogi statek, dopiero jak wezmę małą poprawkę to działa jak powinno (wiem, jak się włącza autonamierzanie, mam włączone i mimo to). Miał być poprawiony i zoptymalizowany exe, ale różnicy nie zauważyłem, im więcej sektorów odkrywam tym gra z większym bólem chodzi. Przy okazji testowałem CMOD-a, ale mnie zawiódł, powiedziałbym że jego działanie jest odwrotne do zapowiadanego. Jeśli w czystej grze potrzebowałem na Q min. WMP, to z CMOD-em wystarczyło Działko akceleratorowe i efekt był lepszy niż w przypadku Emitera Impulsów Pulsacyjnych (sic!). Chcę jak najszybciej dotrzeć do fabuły Aldrin, zobaczymy co nowego zepsuli tym razem Offtop mode off Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Jak widziśz Sorkvild, jeśli nie pomogą przeprosiny u kapitana M1/M2 wałęsającgo się po sektorze to zostaje hackowanie albo kasacja platformy.Offtop mode onDzięki Yacku. Spodziewałem nieco więcej po patchu 2.0 (sam nie wiem czego ja się spodziewałem ) Chyba poczekam sobie na XTM TC Offtop mode off Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 najmniej bolesny sposób lecz niestety jest lekkim naciągnięciem to użycie skryptu "cheat by LV" lecz jest to droga na łatwiznę i ciemną stronę mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Ja bym wybrał wariant zniszczenia, potem przeprosin i hackowania stacji. Zawsze byłoby trudniej i więcej zabawy z tym. Ciemnej strony nie widzę, latarka zgasła CytatChyba poczekam sobie na XTM TC Nie czekaj, zobacz tu: http://xudb.pl/topic/519-combat-mod-cmod3-hard-xtreme-mode/, wrzuć EXTREME i będziesz miał taki hardkor że XTM w porównaniu do niego to bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi