Jump to content

"Uparty" readtext

Cerber
 Share

Recommended Posts

Podczas gry zamiast nazwy statku mam tylko napis readtext 8513-132. Jest to plik tekstowy od skryptu gildii piratów, a nazwa powinna brzemie wolny handlarz lub coś takiego. Po zainstalowaniu skryptu wkleiłem spolszczenie, więc mam teraz 2 takie pliki jeden 44, a drugi 48. Próbowałem różnych sposobów usuniecie readtekstu, oto one:

1. Usunołem angielską wersje pliku (wersja 44) i zostawiłem polską (wersja 4B).

2. Usunołem Polską wersje pliku (wersja 4B) i zostawiłem angielską (wersja 44).

3. Usunołem angielską wersje pliku (wersja 44), a polską przerobiłem z 48 na 44.

4. Usunąłem Polską wersje pliku (wersja 4B), a angielską przerobiłem z 44 na 48.

Czy ma ktoś pomysł, jak pozbyc się tego uparciucha?

• 7 months later...

Odkopuje wątek. Mam teorie co do tego uparciucha, ale przydałaby się rada/potwierdznie. Zauważyłem iż:

pojawiające się readtexty to 8513-i tu przediał 130-140. Zajrzałem do katalogów i okazało się, że w polskiej wersji wogóle tego nie ma:

<t id="130">Pirate Spacefly Hunter</t>
 <t id="131">Independant Shipyard</t>
 <t id="132">Independant Trader</t>
 <t id="133">Heavy Lasertower</t>
 <t id="134">Pirate Guild Patrol -%s</t>
 <t id="135">PG Entertainement Network TL</t>
 <t id="136">Deadly Run Contestant</t>
 <t id="137">Crystal Grabber</t>
 <t id="138">Arena %s</t>
 <t id="139">Enemy %s</t>
 <t id="140">Red Nova</t>

Czy jeśli wkleje to do pliku z polską wersją problem zniknie? Próbowałem pozbyć się tego reada w obecnej rozgrywce w ten sposób, ale się nie udało (nawet jak wrzucam angielską wersje), zakładam więc, że muszę zaczynać od nowa.

Tak, to powinno pomóc, widocznie spolszczenie jest do starszej wersji. Jeśli nie działa kompletnie w obecnej grze możesz spróbować odinstalować całkowicie skrypt (wg instrukcji najlepiej a nie na chama usuwając bo save będzie potem skryptu szukał) i zainstalować na nowo wrzucając od razu poprawiony plik ze spolszczeniem.

Pomogło i obeszło się bez zaczynania od nowa. Dzięki mistrzu pshemozz 😀 😀 . Miałeś rację, spolszczenie jest do poprzedniej wersji, nawet na to nie spojrzałem. Co gorsza jest więcej takich "rodzynków" ( i to o wiele więcej), ale już się za to wziąłem.