Jump to content

Telefon z QWERTY do 2,5 k zł

Riess
 Share

Recommended Posts

Tak jak w temacie. Od paru lat używam K750i, ale przed dziesięcioma minutami ten ostatecznie się rozleciał, i nie jestem zainteresowany składaniem go do kupy.

Ponieważ przez te pare lat zmieniło się w mym życiu pare rzeczy, zmieniły się też wymagania. Potrzebuję telefonu z rozbudowanym organizerem, odtwarzaczem MP3, nadającym się do komfortowego przegladania internetu (a więc szukam telefonu "rozsuwanego" w poprzek), i obowiązkowo posiadającego klawiaturę QWERTY. No, i żeby jego cena nie przekraczała 2,5 tysiąca złotych.

Aktualnie zastanawiam się nad SE Xperia X1. Jakie wy macie propozycje?

Heheh, a już chciałem zacząć tak nosić... Dzięki za ostrzeżenie. 😉

A co do wygody - chodziło mi o wygodę wpisywania na większych klawiszach a nie noszenia (chociaż to też aż taki duży problem nie jest, chyba, że ma być ekstremalnie mobilny i nie nosimy żadnych toreb/plecaków).

Cytat

Heheh, a już chciałem zacząć tak nosić... Dzięki za ostrzeżenie. 😉

A co do wygody - chodziło mi o wygodę wpisywania na większych klawiszach.

To uwaga na przyszłość: jestem może 2 cm wyższy od Hammonda, i dla mnie klawisze na tych klawiaturkach są w sam raz 😉

• 2 months later...

Rafio, zatem po kolei:

1. Telefon kupiony na wolnym rynku, czy przedłużenie oferty u operatora, jeśli tak to jaki operator,

2. Co jest dla Ciebie najważniejsze w telefonie:

firma: SE, Nokia, Samsung, LG, BB,

typ telefonu: standard, klapka, slide,

system: standard, Windows Mobile, Symbian,

wielkość wyświetlacza,

panel sterowania: klawiatura, podwójna klawiatura, panel dotykowy

konieczność klawiatury QWERTY,

możliwość obsługi @ oraz przeglądarki worda, excela

możliwość przeglądania stron www,

multimedia: aparat, videokonferencja, mp3

nawigacja GPS - wbudowana

Chyba wszystko. Zastanów się, co dla Ciebie ma być największym priorytetem. No i najważniejsze, szukasz gażetu czy urządzenia do pracy?

Używałem, SE K700, SE K75i, Nokia E61, obecnie SE P1i.

Edit:

heh, dopiero teraz się zorientowałem kiedy został napisany ten post .. 😀

• 9 months later...

No i odkopuję temat. We czwartek doszła do mnie Nokia 5530 XM nówka, i na chwilę obecną jestem zachwycony. Zmieniłem telefon z legendarnego SE K750i. Mialem zamiar kupić 5800, ale ponieważ 5530 była mniejsza i tańsza, wybrałem ją. Nie ma co prawda HDPA ani GPS ale i tak mi się podoba. Internet przegląda się na niej wygodnie, wbudowany klient e-mail dziala ladnie, chociaz jest tekstowy. Zawsze jednak można dostać sie do emaili przez przeglądarkę. GUI gmaila samo rozpoznaje symbianowa przeglądarkę i wyświetla uproszczoną ale ciągle graficzną treść.

Nie podoba mi się: Wariujący akcelerometr, który czasem obraca ekran gdy piszę wiadomość, ograniczone opcje przenoszenia plików miedzy telefonem a pc, no i jakość dźwięku w słuchawkach, słabsza od tej z K750i.