Azaret Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Witam Jakiś czas temu odbiłem się z kilku powodów od Darkstar One z CDA. Jednak sam gatunek mi się spodobał, wobec czego poszukałem innej gry. Trafiłem na X-3. Zastanawiam się nad kupnem, lecz chciałbym przedtem zagrać w demo. I tu jest kłopot. Znalazłem co prawda jedno źródło, lecz ściąga się z niego niemiłosiernie wolno - ponad dobę. Z kolei na Gry-Online trzeba płacić. Szukałem trochę w internecie, lecz nie znalazłem innej możliwości ściągnięcia wersji demo. I tu moje pytanie - czy ktoś potrafiłby podać jakiś link, z którego można by było ściągnąć to demo za darmo i w miarę szybko?Pozdrawiam.P.S Aha, uprasza się fanów o nie mówienie "ta gra jest wspaniała, kupuj w ciemno, nie pożałujesz!" ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Na próbowałeś ze strony ego? Jaki masz internet? A i przy ściąganiu powyłączaj wszystkie bajery typu gg, skype, xfire itp. bo to spowalnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azaret Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Właśnie z ego próbowałem, lecz jak zazwyczaj pliki ściągają się ok. 60 kb/s. tak w tym przypadku było 10 kb/s. ;/ Czyli jak mówiłem jakaś doba ściągania - za długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 A ja ci powiem jedno: nie zastanawiaj się, kupuj. Sam również w ten sposób trafiłem do świata X3, to znaczy najpierw DarkStar One, potem szukanie czegoś w klimacie i zakup X3. Ręczę że się nie zawiedziesz, a wręcz przeciwnie mam nadzieję i życzę ci tego, że pozostaniesz przy X3 na dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azaret Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 No cóż, skoro tak, to mam jeszcze dwa pytania...1. Czy gra jest w PL?2. Jak się ma trudność X-3 do DSO? Bo tam na początku było banalnie a już mniej więcej u Raptorów bodajże miałem duże problemy.Jak tak teraz patrzę to odbiegłem nieco od tematu, ale mam nadzieję, że mnie nikt nie zlinczuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 1. Tak. Wszystkie dodatki (patche, bonus packi) też. Polecam od razu zainstalować patcha 2.5 i bonus packa 3.1.07+spolszczenie. Znajdziesz linka na forum. Jest też duży, bardzo fajny mod XTM, też jest do niego spolszczenie. Zapoznaj się z FAQ gry i oczywiście instrukcja na początku w jednej łapie.2. Trudno to powiedzieć. Na pewno na początku będziesz zagubiony i od razu znajdziesz kilka różnic między grami, które mogą przeszkadzać. Ale im szybciej zapomnisz o DSO tym lepiej. Nie polecałbym też na początek instalować XTM-a bo może być ciężko. Najlepiej poznać grę na wersji czystej, spatchowanej i jak już będziesz wiedział o co biega to dopiero dodać XTM-a i zacząć nową grę. Spytasz pewnie: a co z fabułą? Jak chcesz i masz ochotę to oczywiście możesz. Ale ta gra w przeciwieństwie do DSO jest najlepsza po skończeniu fabuły, lub jeśli zaczniesz nową grę z opcji startowej pozbawionej fabuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Fabułę potraktuj jako swego rodzaju wprowadzenie do świata X3, przeprowadzi cie ona przez wszystkie aspekty świata X. Lecz dopiero gra rozwija skrzydła w momencie gdy nie jesteś zobligowany do wykonywania żadnego planu po prostu wolność, lecisz gdzie chcesz, robisz co chcesz i zadzierasz z kim chcesz. A na koniec możesz wszystko i wszystkich zniszczyć. Pozostawiając pustkę kosmosu ewentualnie zmieniając cały wszechświat w swój wielki plac zabaw/imperium. WYBÓR JEST NIEOGRANICZONY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azaret Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Dzięki za odpowiedzi. Właściwie, 21 zł to fortuna nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 No chyba że się wstrzymasz i kupisz od razu X3 Terran Conflict. Tylko kiedy to wyjdzie? Ostatnio ćwierkają że 10 kwietnia, ale czy aby na pewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 i koło 100 PLN ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azaret Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 A to nie wyszło jeszcze? Zresztą masz, Yacku, wpisane, że grasz w to, więc...?Aha, jak grę kupię i mi się nie spodoba to oddajecie kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 nie wyszło tylko w Polsce za zachodnia granica dostępne jest już od kilku miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 CytatYacku, wpisane, że grasz w to, więc...?Bo Yacek to człowiek z kontrwywiadu i ma wtyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Ale dzielę się czym mogę z innymi. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 To ja może jeszcze coś o sterowaniu i poziomie trudności dodam. Sterowanie jest troche inne niż w DSO. Tutaj celując obracasz cały statek, chobyś niewiadomo jak małej korekty dokonywał. Ale za to w terran conflict sterowanie jest (z tego co widziałem i słyszałem) podobne do tego z DSO. Jeśli chodzi o poziom trudności to jest trochę trudniej niż w DSO. Głównie dlatego, żę dysponujesz takimi samymi statkami (a nawet gorszymi, to zależy ile masz kasy i jaki sobie kupisz), jak inni, a nie masz super myśliwca z siłą ognia i osłonami krążownika. Jeśli Ci dalej zależy na demo to możesz spróbowac z tąd pobrac. Jest tam jakiś program do szybszego pobierania plików. Nie mam pojęcia, co to jest. Możesz spróbowac, jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azaret Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Co do tego demo - próbowałem już wcześniej, nie można ściągnąć. Jak już mówiłem, w pewnym momencie w DSO miałem spore problemy, więc trochę się niepokoję, czy nie będzie dla mnie zbyt trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 W DSO za każdy zaliczony poziom mogłeś dokonać upgradu statku, jak zrobiłeś to w złym kierunku to mogłeś mieć problemy. Tu na początek ważne byś miał szybki statek i szybko zwiewał, reszta przyjdzie z czasem. I oczywiście tradera do handlu, aby mieć kasę na kolejne zabawki. I też wszystko zależy z jakiego profilu wystartujesz. Profili z fabułą masz trzy, każdy z innym stopniem trudności. A profile bez fabuły też są różne, jedne nastawione na walkę (Bankrut Zabójca, Wróg publiczny) inne handel i eksplorację świata. Albo się zastanów i wybierz odpowiedni dla siebie, albo wystartuj jednym, i jak będziesz wiedział o co biega w grze to wg. uznania zmienisz na inny. Zresztą tak jak było tu już pisane, fabuła jest dobra do poznania gry, nie jest może rewelacyjnie ciekawa, ale pozwala poznać wszystkie elementy gry. A potem gra bez fabuły i dopiero skrzydła rozwijasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azaret Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Ok, zaniedługo rozpoczynam negocjacje z rodzicielami...* Jeszcze raz dzięki za pomoc.P.S Ładny off-top się zrobił. ;]* Mam 12 lat, wobec czego każdy zakup np. gry czy książki musi być konsultowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Cytat* Mam 12 lat, wobec czego każdy zakup np. gry czy książki musi być konsultowany.No i bardzo dobrze . Niewielu jest już takich normalnych ludzi na świecie... Teraz to zazwyczaj rodzice dają kasę dzieciakom, byleby nie zawracali im gitary, a z tą kasą to już wiadomo, można wszystko kupić, nie zawsze pożyteczne rzeczy. Smutne, ale prawdziwe :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Poszukaj ofert TC na necie. Może trafisz na mniej niż 79 zł Ewentualnie kup X3 Reunion. TC powstał w Egosofcie z racji zaadaptowania moda do gry przez samego producenta i rozwinięcia go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik_pl Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Sama X3: REUNION kosztuje 29.90 zł. Dzisiaj trafiłem w Saturnie.Natomiast na stronie http://www.topware.pl/the_best_of 37.95 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azaret Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Tak jak już pisałem - na Allegro jest 21 zł z przesyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Pogadaj też z kolegami, może któryś przypadkiem kupił ok. 1,5 roku temu tę grę z pismem "Play" i mu się nie spodobała.Mój kumpel w ten sposób wszedł w posiadanie X3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Ja w "nie dla idiotów" nabyłem za 25 jakiś rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 To widze, że niezłe interesy zrobiliście. Ja X3 kupiłem jakieś 2,5 roku temu w play za 50 lub 60 zł z przesyłką, a jakieś 3-6 miesięcy wcześniej X2 w empiku za 30 zł chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi