Jump to content

Gothic 3 EE (Community Patch 1.70)

Adrian_Wir
 Share

Recommended Posts

Przy okazji może się przywitam po dłuższej nieobecności (co prawda zrobiłem to już na oficjalnym forum, ale nie zaszkodzi i tu 😀). A wracając do tematu...

Jeżeli ktoś nie kojarzy tytułu (są tacy? 😉) powiem tylko, że to jedna z najgorszych części serii (gorszy jest tylko dodatek Świt bugów... eee... znaczy się Zmierzch Bogów).

Jednak wygląda na to, że będzie można normalnie pograć w Gothica3. A to dzięki staraniom Community Patch Team. Jeżeli lubicie serię Gothic tak jak ja i jeszcze nie słyszeliście o nieoficjalnej edycji rozszerzonej trzeciej serii powinniście się z tym zapoznać:

"Stary, ale jarszy", czyli Gothic 3 - Enhanced Edition cz.1

"Stary, ale jarszy", czyli Gothic 3 - Enhanced Edition cz.2

"Stary, ale jarszy", czyli Gothic 3 - Enhanced Edition cz.3

"Stary, ale jarszy", czyli Gothic 3 - Enhanced Edition cz.4

"Stary, ale jarszy", czyli Gothic 3 - Enhanced Edition cz.5

"Stary, ale jarszy", czyli Gothic 3 - Enhanced Edition cz.6

"Stary, ale jarszy", czyli Gothic 3 - Enhanced Edition cz.7

"Stary, ale jarszy", czyli Gothic 3 - Enhanced Edition cz.8

"Stary, ale jarszy", czyli Gothic 3 - Enhanced Edition cz.9

"Stary, ale jarszy", czyli Gothic 3 - Enhanced Edition cz.10

Odliczanie czasu do wydania patcha można znaleźć tu. Idzie trochę wolno, spada średnio o 1 co trzy dni. Ale i tak już niewiele zostało.

Oprócz tego planowane jest spolszczenie QuestPacka do tej części Gothica. Znajduje się w nim dużo questów, które miały wejść do gry, ale w ostateczności z jakiegoś powodu ich nie ma. Dodano też jakieś nowe zadania. Problem w tym, że tłumaczeniem muszą zająć się polscy fani, a chętnych na razie mało. Więc jakby ktoś miał ochotę spróbować swoich sił niech zapozna się z wpisem Isentora z 07.03.2009 (http://gothic.gram.pl/, Gothic 3 Quest Pack - losy polonizacji).

Dla leniwych: zgłaszać się można wysyłając do RobeNa próbkę tłumaczenia na adres <!-- e -->roben@tlen.pl<!-- e --> 😀

A tak poza reklamą... 😉

...myślicie, że wreszcie Gothic będzie godnym następcą poprzedników? Ja na ten przykład jeszcze nigdy go nie skończyłem, zawsze w połowie mnie nudził 😀. W tym patchu pokładam dużo nadziei. Co prawda to dalej będzie Gothic 3, ale zawsze to trochę podrasowany.

• 2 weeks later...

Patch 1.70 wydany;) Już od kilku dni jest do pobrania. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to muszę uprzedzić, instalacja patcha 1.70 powoduje usunięcie X3:Reunion. Dzieje się tak ponieważ patch ma wykryć i usunąć wszystkie poprzednie łatki. Problem w tym, że wykrywa X3 jako poprzedni patch 😉

• 8 months later...
Cytat

Patch 1.70 wydany;) Już od kilku dni jest do pobrania. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to muszę uprzedzić, instalacja patcha 1.70 powoduje usunięcie X3:Reunion. Dzieje się tak ponieważ patch ma wykryć i usunąć wszystkie poprzednie łatki. Problem w tym, że wykrywa X3 jako poprzedni patch 😀

Hehe to jakieś porąbane 😀 ale mam gdzieś Gothica 3 więc spróbuję i zdam relacje 😀

Cytat
Cytat

Patch 1.70 wydany;) Już od kilku dni jest do pobrania. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to muszę uprzedzić, instalacja patcha 1.70 powoduje usunięcie X3:Reunion. Dzieje się tak ponieważ patch ma wykryć i usunąć wszystkie poprzednie łatki. Problem w tym, że wykrywa X3 jako poprzedni patch 😀

Hehe to jakieś porąbane 😀 ale mam gdzieś Gothica 3 więc spróbuję i zdam relacje 😀

Się ... pogubiłem co masz gdzieś i z czego dasz relacje ... 😀