Jump to content

Fabuła - jaka Fabuła ??

El_Dar
 Share

Recommended Posts

Po małej przerwie (jakieś 3 miesiące) wczoraj wróciłem do TC. Zanim przypomniałem se co i jak w Save'ach troszkę polatałem bez składu i ładu to uświadomiłem sobie jedną rzecz że w TC nie ma Fabuły. Chodzi mi o fabułę która była w X3:R to co nam zafundowało EGO to raczej coś na wzór misji z XTM'a człek nie czuje jakiegoś parcia na wykonanie misji raczej skupia się na wszechświecie a Główne Wątki (chyba pięć mogę się mylić) spadają na drugi plan.

Jest to oczywiście moje subiektywne odczucie ale do subiektywizmu każdy ma prawo. A wy co o tym sądzicie ? 🤪

P.S.

Spoiler

Springblossom - jest do bani

Fakt, przydałoby się jakieś logiczne zakończenie fabuły rozpoczętej jeszcze w XBTF, bo końcówka X3 Reunion za dużo nie wyjaśniła ]😀 Z niecierpliwością oczekiwałem TC w nadziej na dalszy ciąg losów Brenana a tu klops 😉(( Ego poszło po prostu na łatwiznę. Po co wymyślać "skomplikowane" zależności pomiędzy poszczególnymi zadaniami. Lepiej dać zlepek kilku misji typu leć tam, zabij tego, zdobądź to i kłopot z głowy.

Jeśli chodzi o fabułę to Kyle i Julian Brenan przypalili trochę Teladihuany, łyknęli Gwiezdnej Wódki, potem polecieli z Sayą Kho do Domu Rozkoszy i tak balują do dziś, mając w głębokim poważaniu, tych którzy czekają na ich dalsze przygody 😉

Cytat

Jeśli chodzi o fabułę to Kyle i Julian Brenan przypalili trochę Teladihuany, łyknęli Gwiezdnej Wódki, potem polecieli z Sayą Kho do Domu Rozkoszy i tak balują do dziś, mając w głębokim poważaniu, tych którzy czekają na ich dalsze przygody 😉

Tu się mylisz, wzmianka o Julianie jest w TC zobacz do opisu fabuły HUB.

Co do wiosennych kwitnień 😉 to są one zdecydowanie za szybkie i nie nadają się do walk z myśliwcami wieżyczki nie sa wstanie namierzać celów i ich skutecznie razić za to świetnie się nadaj do zbierania towaru i dostarczanie w określone miejsce (Ładownie XL)

Jak wam przyjdzie oblecieć tą wielką skałę na Aldrinie albo dostarczyć gościa z jednej imprezki 😉 na drugą w sektorach ziemskich, to szybko zmienicie zdanie na tema Springblossoma.

Natomiast do latania rzeczywiście nadaje się średnio. Jak mi go autopilot poraz drugi rozmazał na asteroidach ]😀 to szybko przesiadłem się do czegoś wolniejszego. Ale co się dziwić. Pewnie w miejsce normalnego procesora komputer pokładowy ma zamontowanego eksperymentalnego Cyrix-a 😉 .

Edit:

A co do dalszych losów Juliana i Bala Gi to wystarczy zainstalować 2.0. 😀