Sorkvild Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Jakie stosujecie techniki majac na celu rozprawienie sie z sonenem demolujacym losowo wybrany sektor ? SKubaniec jest ciezki do rozwalenia, w dodatku dziala strumieniowe sa w stanie rozwalic dowolny statek w kilku salwach. Osobiscie udaje mnie sie niszcczyc go "na raty". Tzn... Lece w M6, wypuszczam okolo kilkadziesiat droidow i gdy sonen zaczyna sie opedzac niczym niedzwiedz od pszczol do akcji wkraczm ja wiercac jego kadlub z miotaczy materii i posylajac chmary najrozniejszych rakiet. Efekt jest taki ze, gdy sohnen pozbedzie sie droidow - zaczyna obrywac sie mnie. Wowczas odskok na dopalaczu, zakup nowych droidw i amunicji do miotaczy. Powrot do sektora i to samo od nowa. Zazwyczaj udaje sie go rozwalic na dwie raty, ale kilka razy zajelo to 3-4 razy, bo nie zawsze soncio strzela do rakiet tylko za cel obiera sobie wlasnie gracza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Seth, lecę na bańkę, walę z PDFów, Mantis rozwalony. Easy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Hyperion: PEW ciągły ogień równocześnie WSAD aby unikać jego dział, dodatkowo co chwila Osy aby odwracać jego uwagę. Cały czas na pełnym gazie, mijanka, odskok aby trochę zregenerować osłony i nabrać energii w płuca, powrót i od nowa. Jak się uda to za czwartym podejściem Sonen kaput. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Pierwszy sposób:Hyperion i dwie pożogi. Dopadasz delikwenta od dołu, ostrzał z WMP Beta. Gdy poziom osłon spadnie do ok 20% odpalasz pożogę i Mantis jest dead (jak nie, to odpalasz drugą).Drugi sposób:Seth i na czołówkę. Seth to wytrzyma, Mantis nie.Trzeci sposób:T2 Bonus:Sposób na Bazyliszka Valhalla + EDP Beta (wystarczy tylko w przedniej wierzyczce). Podlatujesz, kilkanaście sekund ostrzału z elektromagnetyków i Bazyl kaput Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 A czy komus udalo sie zniszczyc sonena w poczatkowych fazach gry, gdy nie ma jeszcze hypcia, valhalli, niszczyciela t2 i innych wymiataczy, a jedyne co mamy to conajwyzej M3 lub M6 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Nie, bo do momentu kiedy nie przesiadłem się na coś większego, omijałem z daleka Mantisa i sektor w którym buszuje. Ale kusisz, chyba się wybiorę Thorem i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 W mojej pierwszej grze naciąłem się na niego kiedy latałem LX. Nie byłem przygotowany na to co spotkam Zanim się obejrzałem nie miałem osłon a kadłub spadł do 40%. Chwilę potem było BUUUM i napis "Game over". Potem z daleka omijałem sektory w których szaleją Mantisy, szczególnie, że zdobywanie ich straciło sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulldelsol Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Ja w końcu znalazłem chwilkę i zapodałem sobie X3 + XTM (075). Na mantisa jak na razie sposobu nie mam, a bynajmniej nie ofensywny. u mnie czyści sektor three worlds, więc latam tam regularnie i zbieram złom jako że odkrywca z maksymalnym silnikiem leci grubo ponad 300 to wymanewrowuje go ze spokojem a potem zgarniam złom i wrotki niestety zdecydowana wiekszosc statków zdąży sie zdezintegrowac zanim ktokolwiek wyskoczy więc nie jest to zbyt dochodowe, ale troszkę się już dorobiłem a każda kasa na początku sie liczy jak się dorobie/zdobede coś bardziej zaczepnego to zobacze co można z nim zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 A nauczysz nas poprawnie pisać po polsku? Tak ci dobrze idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razegis Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Jak tak bardzo ci to przeszkadza to wcale już pisać przestaneprzepraszam że się naprzykrzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Eh, może kolega po prostu, jak Balbinka jest z innego kraju? I nie zna dobrze polskiego...Do Balbinki się nie przyczepiamy za pisownie, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Przeszkadza, ale to nie znaczy że masz przestać. Słyszałeś kiedyś o FireFoxie i słowniku polskim do niego? Bardzo przydatna rzecz, poprawia na bieżąco błędy jakie każdy popełnia pisząc. Polecam.EDIT: Mani, a słowo wyjaśnienia napisał? Nie, więc przyjmuję że jest to brak chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 No w tym się zgodzę, że brak chęci, to najgorsze z najgorszych , więc oby to nie było usprawiedliwieniem, bo sam będę zaraz kukły palił ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eradorius Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 CytatA czy komus udalo sie zniszczyc sonena w poczatkowych fazach gry, gdy nie ma jeszcze hypcia, valhalli, niszczyciela t2 i innych wymiataczy, a jedyne co mamy to conajwyzej M3 lub M6 ?Jeśli pod M6 zaliczymy Vidara to mi to wyszło. Ja potrzebowałem 6WMP Alfa i ok 200 rakiet osa. Zabawa polega na tym by często odpalać osy (zwłaszcza jak Mantis strzela do nas), męczyć go za pomocą WMP i latać blisko niego ok (200m) W 99% Sonen stara się zniszczyć rakiety i nam nic nie robi (jeśli zaczyna strzelac w nas to 2-3 osy powodują zmianę celu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 A mnie Thorem Tu pisałem o tym: http://xudb.pl/topic/480-re-xtm-co-ta-gra-w-sobie-ma/page__pid__6114__st__10#entry6114 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 No to teraz kto wykończy Mantisa za pomocą M4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 E tam, Droidem Bojowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 a może dryfującym ogniwem energetycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Też. A najlepiej w skafandrze podlecieć i stukać w kadłub tak długo, aż Soneni zaciekawieni wyjdą zobaczyć co się dzieje. Wtedy my szybko myk do Mantisa i tyle nas widzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azaret Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Albo jeszcze większy hardkor - zrobić to bez skafandra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiencek Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 A najlepiej się zrobi nic nie robiąc... niech sam się wykończy skoro taki sprytny. A tak na serio to jeszcze nie miałem okazji się z nim spotkać, przed reinstalacją XP nie dało się w ogóle grać w X3 z XTM więc teraz nadrabiam zaległości. Ale jak coś to mam w tej chwili Pogromcę więc gdy tylko się spikniemy to zobaczymy kto jest "większy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauri Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 4x P ścigacz (7x beta HEPT- tak sie to chyba pisze)+ 6lx. zostało 3 lx + 3 P ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Kolejny fan kropek, czy coś tu będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Ok, kropki usunięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi