Balbinka Posted February 21, 2009 Share Posted February 21, 2009 witam ciekawe czy jest mozliwosc zainstalowania broni innej niz ta co jest przypisana statkowi ??zlapalam Cutlasa ale on ma tylko elektro magnetyki co daje raczej slaba sile ognia w zwarciu z innym M3 naprzyklad xen L ,czy da rade to jakos naprawic ???? szkoda mi go bo to dobry statek ale pojdzie na zlom jak nie bedzie mocniejszy pozatym parametry ma swietne 6x 25 MJ oslony4 dzialka Elektro magnetyki z przodu2 dzialka Elektro magnetyki gorne przednie to chyba wiezyczka ??i 2 dzialka dolne tylne wiezyczka rowniez elektro magnetyki.jak macie pomysl jak poprawic jego sile ataku to zapraszam do dyskusji ale jak macie problemy z innymi statkami ???? to podzielcie sie opinia ??z powarzaniem Joanna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azakal Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Elektromagnetyki to bardzo dobra bro艅. Co prawda maj膮 ni偶szy wsp贸艂czynnik niszczenia os艂on ni偶 HEPT ale zu偶ywaj膮 o wiele mniej energii a ich "pociski" s膮 du偶o szybsze ni偶 te z HEPT. Spr贸buj z WMP ucelowa膰 M5.Cytatzlapalam Cutlasa ale on ma tylko elektro magnetyki co daje raczej slaba sile ognia w zwarciu z innym M3 naprzyklad xen L , Na jakiej podstawie wysun臋艂a艣 tak...(musz臋 to napisa膰, przykro mi) niedorzeczny wniosek. Cutlas to 艣wietny my艣liwiec. Jednym pierdni臋ciem kasuje PX-a a co dopiero m贸wi膰 o L. Wiesz Asiu wszystko zale偶y od pilota Co si臋 za艣 tyczy instalowania broni innej ni偶 ta kt贸r膮 tw贸rcy przypisali do statku, to jedynym sposobem na to jest wyedytowanie plik贸w gry i zmiana parametr贸w statku. S艂u偶y do tego X3 Editor. Do pobrania ST膭D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balbinka Posted February 23, 2009 Author Share Posted February 23, 2009 dzieki ale nie bede zmieniac ustawien , pozatym masz racje jest to dobry mysliwiec ale musialam sie nauczyc nim latac, to sam stwierdziles ze ma niska sile ognia i jest raczej malo skuteczny przy zbijaniu oslon ale fakt niedocenilam tego statku bo nie mialam pelnego uzbrojenia , teraz to inna sprawa ful uzbrojenie ful oslony ful upgrade co moglam dostac w dokach zaopatrzeniowych teraz pozostaje marauder i tuning zobaczymy co ma pod maska ja naleze do dobrych pilotow LX niszczylam K oraz J xenkom ,o takich jam M6 to nawet nie wspomne ale ty troche jest inne latanie i namiezanie niz w X3Rcza sie tylko przyzwyczaic i nauczyc latac odnowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azakal Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Cytattroche jest inne latanie i namiezanie niz w X3Rcza sie tylko przyzwyczaic i nauczyc latac odnowaTe偶 tak my艣la艂em na pocz膮tku ale wystarczy prze艂膮czy膰 na widok klasyczny (domy艣lnie to shift +n) i latasz po staremu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balbinka Posted February 23, 2009 Author Share Posted February 23, 2009 dzieki za podpowiedz zaraz wyprobuje Joanna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El_Dar Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 do nowego sposobu sterowania do艣膰 szybko mo偶na si臋 przyzwyczai膰a co do Elektro Magnetyk贸w to to dzi臋ki niskiemu zapotrzebowaniu na energi臋 mo偶esz zapomnie膰 o konieczno艣膰 oszcz臋dzania jej wi臋c w walce jest to nieocenione po prostu walisz i walisz a oni padaj膮 i padaj膮 szczeg贸lnie jak siedzisz za sterami Vidara i jego gigowymi tarczami. Po prostu rze藕nia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azakal Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Cytatdo nowego sposobu sterowania do艣膰 szybko mo偶na si臋 przyzwyczai膰No ja si臋 nie przyzwyczai艂em i "jad臋" na klasycznym sterowaniu Cytatszczeg贸lnie jak siedzisz za sterami Vidara i jego gigowymi tarczami. Po prostu rze藕niaVidar to 艣wietny statek. Lubi臋 polowa膰 nim na Qmoszki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nameless one Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Zgadzam si臋, 偶e statek jest 艣wietny, ale elektromagnetyki maj膮 strasznie powolne pociski. Przyda艂a by si臋 jeszcze jaka艣 bro艅 do niszczenia lekkich my艣liwc贸w z pr臋dko艣ci膮 pocisk贸w ok 700 m/s. Tak to ja si臋 d艂u偶ej m臋cz臋 z m5 ni偶 z m6 Trafienie m5 tymi pociskami graniczy prawie z cudem, szczeg贸lnie je艣li ta m5 nie atakuje mojego statku, tylko inny pod moj膮 ochron膮. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Nie testowa艂em tego w TC, ale w XTM-e obecnie latam Vidarem i statki M4, M5 wyka艅czam rakietami Burza. Kiedy wlatuj臋 do sektora gdzie buszuje np. P 艢cigacz z obstaw膮 to pierwsza rzecz jaka robi臋 to bior臋 statki M i N na cel i puszczam w ich kierunku po jednej Burzy, kiedy dolatuj臋 do P 艢cigacza mam ju偶 tylko do za艂atwienia jego i L oraz LX. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nameless one Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Burz膮? Przecie偶 ta rakieta jest strasznie wolna, ok 150 m/s. Musz臋 spr贸bowa膰 z Ziemskimi rakietami, bo w TC tymi statkami masz do wyboru 2 rodzaje rakiet. Ma艂y wyb贸r broni i rakiet to najwi臋ksza wada tych statk贸w.Mam jeszcze pytanie odno艣nie satelit. Czy rozmieszczanie satelit w sektorach zwi臋ksza skuteczno艣膰 UT? Ja dzi臋ki temu widz臋 ceny produkt贸w w stacjacy w systemach gdzie nie mam statk贸w, ale czy to pomaga r贸wnie偶 kupcom, czy maj膮 "czita" i widz膮 zawsze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Rakiet w TC nie sprawdza艂em, jak pisa艂em zacz膮艂em ich u偶ywa膰 dopiero teraz jak wr贸ci艂em do XTM-a.Co do satelit贸w, ja zawsze w ka偶dym nowo odkrytym systemie zostawiam satelit臋, lubi臋 widzie膰 co si臋 w nich dzieje, natomiast dla handlowc贸w nie ma to znaczenia, przynajmniej w X3. Jak jest w TC to nie wiem, ale zauwa偶y艂em tak膮 zmian臋 w stosunku do X3: w X3 wystarczy艂o 偶e mia艂e艣 w swoim statku Lokalizatory cen i mog艂e艣 zdalnie lokalizowa膰 ceny w odleg艂ych sektorach statkami, kt贸re nie posiada艂y lokalizator贸w w 艂adowni. W TC je艣li chcesz tego dokona膰 musisz wyposa偶y膰 inny statek r贸wnie偶 w Lokalizatory inaczej nie b臋dzie mia艂 opcji sprawdzania cen w swoim menu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MacDyller Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Handlowcy zawsze wiedz膮 co, gdzie i za ile. ;] Ale faktycznie kiedy handlowa艂em r臋cznie musia艂em chyba ceny sprawdza膰 w ka偶dej stacji z osobna, bez mo偶liwo艣ci wyszukania najta艅szych/najdro偶szych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts