Balbinka Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 witam ciekawe czy jest mozliwosc zainstalowania broni innej niz ta co jest przypisana statkowi ??zlapalam Cutlasa ale on ma tylko elektro magnetyki co daje raczej slaba sile ognia w zwarciu z innym M3 naprzyklad xen L ,czy da rade to jakos naprawic ???? szkoda mi go bo to dobry statek ale pojdzie na zlom jak nie bedzie mocniejszy pozatym parametry ma swietne 6x 25 MJ oslony4 dzialka Elektro magnetyki z przodu2 dzialka Elektro magnetyki gorne przednie to chyba wiezyczka ??i 2 dzialka dolne tylne wiezyczka rowniez elektro magnetyki.jak macie pomysl jak poprawic jego sile ataku to zapraszam do dyskusji ale jak macie problemy z innymi statkami ???? to podzielcie sie opinia ??z powarzaniem Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Elektromagnetyki to bardzo dobra broń. Co prawda mają niższy współczynnik niszczenia osłon niż HEPT ale zużywają o wiele mniej energii a ich "pociski" są dużo szybsze niż te z HEPT. Spróbuj z WMP ucelować M5.Cytatzlapalam Cutlasa ale on ma tylko elektro magnetyki co daje raczej slaba sile ognia w zwarciu z innym M3 naprzyklad xen L , Na jakiej podstawie wysunęłaś tak...(muszę to napisać, przykro mi) niedorzeczny wniosek. Cutlas to świetny myśliwiec. Jednym pierdnięciem kasuje PX-a a co dopiero mówić o L. Wiesz Asiu wszystko zależy od pilota Co się zaś tyczy instalowania broni innej niż ta którą twórcy przypisali do statku, to jedynym sposobem na to jest wyedytowanie plików gry i zmiana parametrów statku. Służy do tego X3 Editor. Do pobrania STĄD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balbinka Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 dzieki ale nie bede zmieniac ustawien , pozatym masz racje jest to dobry mysliwiec ale musialam sie nauczyc nim latac, to sam stwierdziles ze ma niska sile ognia i jest raczej malo skuteczny przy zbijaniu oslon ale fakt niedocenilam tego statku bo nie mialam pelnego uzbrojenia , teraz to inna sprawa ful uzbrojenie ful oslony ful upgrade co moglam dostac w dokach zaopatrzeniowych teraz pozostaje marauder i tuning zobaczymy co ma pod maska ja naleze do dobrych pilotow LX niszczylam K oraz J xenkom ,o takich jam M6 to nawet nie wspomne ale ty troche jest inne latanie i namiezanie niz w X3Rcza sie tylko przyzwyczaic i nauczyc latac odnowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Cytattroche jest inne latanie i namiezanie niz w X3Rcza sie tylko przyzwyczaic i nauczyc latac odnowaTeż tak myślałem na początku ale wystarczy przełączyć na widok klasyczny (domyślnie to shift +n) i latasz po staremu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balbinka Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 dzieki za podpowiedz zaraz wyprobuje Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 do nowego sposobu sterowania dość szybko można się przyzwyczaića co do Elektro Magnetyków to to dzięki niskiemu zapotrzebowaniu na energię możesz zapomnieć o konieczność oszczędzania jej więc w walce jest to nieocenione po prostu walisz i walisz a oni padają i padają szczególnie jak siedzisz za sterami Vidara i jego gigowymi tarczami. Po prostu rzeźnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Cytatdo nowego sposobu sterowania dość szybko można się przyzwyczaićNo ja się nie przyzwyczaiłem i "jadę" na klasycznym sterowaniu Cytatszczególnie jak siedzisz za sterami Vidara i jego gigowymi tarczami. Po prostu rzeźniaVidar to świetny statek. Lubię polować nim na Qmoszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nameless one Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Zgadzam się, że statek jest świetny, ale elektromagnetyki mają strasznie powolne pociski. Przydała by się jeszcze jakaś broń do niszczenia lekkich myśliwców z prędkością pocisków ok 700 m/s. Tak to ja się dłużej męczę z m5 niż z m6 Trafienie m5 tymi pociskami graniczy prawie z cudem, szczególnie jeśli ta m5 nie atakuje mojego statku, tylko inny pod moją ochroną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Nie testowałem tego w TC, ale w XTM-e obecnie latam Vidarem i statki M4, M5 wykańczam rakietami Burza. Kiedy wlatuję do sektora gdzie buszuje np. P Ścigacz z obstawą to pierwsza rzecz jaka robię to biorę statki M i N na cel i puszczam w ich kierunku po jednej Burzy, kiedy dolatuję do P Ścigacza mam już tylko do załatwienia jego i L oraz LX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nameless one Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Burzą? Przecież ta rakieta jest strasznie wolna, ok 150 m/s. Muszę spróbować z Ziemskimi rakietami, bo w TC tymi statkami masz do wyboru 2 rodzaje rakiet. Mały wybór broni i rakiet to największa wada tych statków.Mam jeszcze pytanie odnośnie satelit. Czy rozmieszczanie satelit w sektorach zwiększa skuteczność UT? Ja dzięki temu widzę ceny produktów w stacjacy w systemach gdzie nie mam statków, ale czy to pomaga również kupcom, czy mają "czita" i widzą zawsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Rakiet w TC nie sprawdzałem, jak pisałem zacząłem ich używać dopiero teraz jak wróciłem do XTM-a.Co do satelitów, ja zawsze w każdym nowo odkrytym systemie zostawiam satelitę, lubię widzieć co się w nich dzieje, natomiast dla handlowców nie ma to znaczenia, przynajmniej w X3. Jak jest w TC to nie wiem, ale zauważyłem taką zmianę w stosunku do X3: w X3 wystarczyło że miałeś w swoim statku Lokalizatory cen i mogłeś zdalnie lokalizować ceny w odległych sektorach statkami, które nie posiadały lokalizatorów w ładowni. W TC jeśli chcesz tego dokonać musisz wyposażyć inny statek również w Lokalizatory inaczej nie będzie miał opcji sprawdzania cen w swoim menu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacDyller Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Handlowcy zawsze wiedzą co, gdzie i za ile. ;] Ale faktycznie kiedy handlowałem ręcznie musiałem chyba ceny sprawdzać w każdej stacji z osobna, bez możliwości wyszukania najtańszych/najdroższych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi