Adrian_Wir Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Mam pytanie odnośnie skryptu MK3 Improvement. Czytałem angielski opis, ale dużo mi nie powiedział. A mam już dosyć tego, że przy każdym ataku moich ut tracę nawet Wulkany (pomimo, że nie mają żadnej broni i powinny uciekać). Ten skrypt rozwiąże ten problem? Ktoś go sprawdzał? Warto instalować?Edit: Przy okazji - próbuję spolszczyć ten skrypt ale mam mały problem. Nie mogę otworzyć pliku 440003.pck. Dzięki Yacek za tamte rady, ale nic nie pomogło. Po zmianie rozszerzenia na .zip spod okienek windowsa nie idzie tego otworzyć rarem, zipem, 7zipem. Zgodnie z radą Yacka próbowałem zmienić rozszerzenie i otworzyć spod Total Comandera, ale też nie idzie. Pisze, że jest błąd w spakowanym pliku. Wiecie jak rozwiązać problem, ewentualnie miałby ktoś chwilkę to rozpakować i przesłać mi ten plik już w poprawnej formie na maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 co do *.pck nie zawsze zmiana rozszerzenia daj redę. Jest program który nazywa sie x3 editor, jeżeli dobrze pamiętam to nim można ten plik otworzyć i zapisać w *.xml, tylko musisz wiedzieć że jeżeli będziesz miał np: w folderze "t" pliki 123.pck i 123.xml to gra będzie używać 123.pck wiec najlepiej wtedy taki plik usuwać. lub po zmianie zawartości na polską zapisać ponownie przy pomocy x3 editor'a jako *.pck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Lepszym wyjściem jest pozostawienie w xml. Łatwiejsza edycja w razie poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 tak jak juz pisałem trza pamiętać o zasadzi by nie było pliku pck i xml o tej samej nazwie bo wtedy gra bierze pod uwagę pck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Sprawdziłem u siebie i też TC nie może otworzyć tych plików .pck po zmianie rozszerzenia na .zip.Żeby było śmieszniej to X3 Editor też wymiękł i również zgłasza błąd przy próbie otwarcia plików.//EDIT Wypakowałem innym narzędziem. Daj znać to co prześlę plik .xlm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_Wir Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Dzięki za pomoc, to teraz mogę spróbować spolonizować w końcu na czymś kiedyś nauczyć się trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 mi x3 editor rozpakował bez problemu pck i zapisałem se jako xml a używam wersję 0.0.15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Ja mam wersje 0.0.14A raczej miałem, bo chyba wyrzucę całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi