Sorkvild Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ostatnio zrobilem sobie przerwe od grania w Xtm. Wiadomo, ze normalny lajf czasem tak przymuli czlowieka, ze nawet nie chce sie wlaczac komputera, a pozatym kilka innych gier na horyzoncie jak ... Wiedzmin oraz Silent Hunter III spowodowaly ze X3 odeszlo troche na boczny tor. Obecnie robie przymiarki do nowej gry i pytam sie kolegow po fachu czy doszly jakies ciekawe mody (eng) i skrypty, ktore warto sprawdzic. Od forum ego tez mialem mala, przerwe ale ogarnalem z grubsza dzial Scripts & Modding. Mimo to jakos nie zauwazylem jakis ground-breakerow jesli chodzi o nowosci. Byc moze cos przeoczylem. Odnosze takie wrazenie, ze raczej spolecznosc moderska i skrypciarze zabrali sie za modowanie TC.Jezeli macie info o ciekawych skryptach (ktore pojawily sie w przeciagu ostatnich 90 dni) po prostu dopiszcie w odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nie wiem jakich skryptów używasz. Ja sam mam włączone kilkanaście, większość powszechnie znanych i stosowanych:Anarkis Carrier CommandAsset Summary (wyświetla raport o wartości Twoich ruchomości, nieruchomości, gotówce, wartości towarów itp. - sama statystyka, nic szczególnego)Asteroid RelocatorAutotrader Sector Lock (fajny ale blokuje handlarzom tylko handel we wskazanych sektorach ale nie zabrania im tamtędy przelatywać )BSEBBS Extras i BBS OffersGroup HotkeysMercaneriesNumeric RanksSCS + SECSatellite DeploySector TakeoverTreasure HuntUT Profit (komenda podająca dotychczasowy wynik UT, niestety resetuje handlarza i trzeba mu na nowo wydać polecenie a także od nowa liczy mu się dochód)Overtune Ships (stary ale fajny skrypt, dla nieobeznanych - od czasu do czasu w BBS pojawia się oferta tuningowa do aktualnego statku, można podkręcić prędkość i/lub sterowność, sporo kosztuje ale jest wata zachodu - uwaga! można też zepsuć sobie statek - nie ma to jak Hyperion z prędkością max 167 i nieco bardziej sterowny )Może jakimś cudem nie znasz któregoś z tych skryptów. Polecam wszystkie tym, którzy nie znają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Dzieki, prawie wszytskie skrypty co uzywasz mam tez ja. Przeszuaklem tez dokladniej forum ego i niestety nie znalazlem juz nic co by mnie interesowalo w temacie skryptow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi