Trident Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Witam wszystkich serdecznie.Generalnie to miałem nie zaśmiecać forum ale mam problem którego rozwiązania nie znalazłem na forum angielskim i polskim egosoftu.Poradnik przejmowania Boarding Podami oczywiście przeczytałem jednak nie o BP w tym chodzi.Otóż wykonując ziemskie misje ląduje w Stoczni na orbicie Marsa i dostaje Scabbarda z Marines i polecenie przejęcia Vidara.Wszystko fajnie, niby banał ale rozkazując użycia komendy Pirate-> Board Ship, Scabbard lata na około Vidara i nic nie robi...Marines nie startują a ja grzecznie sobie czekam Cutlassie i załamuje ręce Oczywiście shield zbity do poniżej 10%...Próbowałem tez będąc na pokładzie Scabbarda i to samo...Polecenie bojowe i atak na osłony działa tylko jak przyleje Vidarowi i stanie się wrogi bo wstępnie jest statkiem neutralnym.Później podjąłem próbę od razu atakując Vidara i wtedy gdy już jest dla mnie wrogi uaktywnić pirackie polecenia ;PI nic... lata sobie Scabb na około Vidara i tyle.Nawet wyrzuciłem Marinsa z ładowni W końcu dostaje wiadomość że ktoś tam obejmie dowództwo nad flotą i Vidar zostaje mój ale nie o to mi chodzi... Chciałbym się dowiedzieć jak przejmować statki i nijak mi to nie idzie :/Mam wersje angielską tą nie steamową z patchem 1.4 ez żadnych udziwnień i modów Da się rozwiązać jakoś ten problem?? Pozdrawiam Trident Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 W tej misji nie miałem okazji sprawdzić działania Marines, bo jak piszę w FAQ misji TC po podleceniu do Vidara dostałem komunikat że jest on mój. Natomiast w kolejnej misji mamy za zadanie przejąc inny, duży statek i tam wydanie komendy Mirines zadziałało, wylecieli ze Scabbarda i dokonali próby abordażu. Nie przejmuj się więc może i graj dalej. Albo wypróbuj abordaż na innej jednostce. Może ta misja ma buga? Zresztą nie pierwszy i nie ostatni w fabule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trident Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Oki popróbuje jeszcze tak dla zasady i jak nie wyjdzie mi próba z odległościami to zobaczę jak to wyjdzie z jakimś Argońskim Mamutem xDEDIT:Dobra udało mi się ^^Za szybko się poddałem.. W pozycji w jakiej stoi Scabb od Vidara polecenie nie działa dopiero gry kazałem mu się zbliżyć do celu i było chyba mniej niż 500m uruchomiłem komendę Pirate... Scabb zatoczył okrąg i zbliżył się do Vidara i niemal sobie antenki połamali ^^ Komandosi wystartowali jednak za pierwszym razem cala ekipa zginęła ^^ mimo ze 4 weszło do środka bo pozwoliłem na regeneracje osłon... No cóż wszystkiego mieć nie można. (A no i nie za każdym razem mi to działa ...na 5 prób wyszły 2 nawet gdy sam podleciałem na 30m a później teleportowałem się na swój statek )Jak ja jestem na pokładzie, Scabb odlatuje przy autopilocie od statku i nic się nie dzieje...krąży w kolko.. Szkoda bo TC gdyby nie te rażące po oczach bugi byłby bardzo dobry (mimo że nie ma BBSów xD ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Jak nie ma BBS-ów jak są, tylko trochę inaczej rozwiązane A co do abordażu, jak Ci nie podchodzi, to zawsze możesz zainstalować skrypt NPC Bail Addon. I życie staje się proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 ja tą misję wykonałem z Scabarta (da) a mój m3 miał polecenie atakowania tarcz vidara poczekałem aż spadło do 0 % wysłałem marines i po ptakach M3 pilnowało by tarcze się nie uniosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trident Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Szkoda że mi tak to prosto nie podchodzi ^^Przejąć #deca też mi się nie udało za pierwszymi 10 razami xDAle odkryłem dodatkowe polecenie "Launch Marines"... Wystrzeliło ich ale Terranie zdążyli już przejąc CPU Co do BBSów to misje są ale to już nie ma tego klimatu co wlot na stacje i szperanie co się ciekawego dzieje tu i tam ^^Szkoda że zabrali bardzo klimatyczne wstawki do gry jakimi były BBSy a w zamian dali nam bugi xDCo do przejmowania to niestety działa mi tylko w odległości mniej niż 1-0,5 km... i tylko jak sam podlece bliżej albo Scabb sam zataczając kolko wokół statku zbliży się na taka odległość. Nie chce modyfikować jakoś gry... bo czuje jakbym oszukiwał Nawet Custom Game ma ***modified*** w profilu i już jakoś mnie to odstrasza Chociaż pozmieniałbym sobie chociażby przejście przez tunel zmienił te takie "Aaaaaaaa" na jednak trochę bardziej inspirujące glosy i realniejsze avatary ras ...a no i naprawił abordaże xD Gra ma klimat ale bez polotu jakoś :/Świetna gra ale piękno tkwi w szczegółach a bugi niszczą te szczegóły i odbierają trochę chęci do gry...chociaz zabawa Yoko wypchanymi myśliwcami ^^ w pirackich sektorach bywa ciekawa...to jednak moje marzenia o flocie abordażowej legły w gruzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi