BAAL-Melkart Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ku przestrodze opiszę dwie niespodzianki jakie mnie spotkały z tą, skądinąd dochodową, fabryką.przypadek 1:Po zakupie fabryki ciężkich wyrzutni rakiet za bagatela 50 mln kr i wrzuceniu jej do ładowni Herkulesa zrobiłem save'a. Tak na wszelki wypadek. Niestety przy próbje wczytania X3 odmówił współpracy i odesłał mnie do windy. Nie wiem czy takie zachowanie to reguła, ale najwyraźniej może się zdarzyć, więc ostrzegam.przypadek 2:Po zmontowaniu samowystarczalnego kompleksu, mającego produkować wszystkie niezbędne surowce na potrzeby wyżej wymienionej fabryki postanowiełem w końcu ją włączyć w kompleks. Zrobiłem to szybko, jak się wkrótce okazało - za szybko. Otóż po ustawieniu fabryki ciężkich wyrzutni rakiet w informacji o niej możemy się dowiedzieć, że... jest magazynem na ogniwa i nic poza tym. Dopiero po kilku/kilkunastu sekundach od ustawienia pojawiają się wszystkie pozycje, tj. co fabryka produkuje i czego do produkcji potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 A jaki czas cyklu ma ta fabryczka? Może też się skusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAAL-Melkart Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 W lekko ponad 10 godzin produkuje 6 wyrzutni po ok. 3,8 mln kr każda, czyli w czasie ponad 10 godzin generuje prawie 23 mln kr. Ma jednak spore potrzeby surowcowe, więc warto zainwestować w kompleks zamknięty. W moim przypadku to dwie elektrownie M, dwie fabryki kryształów, kopalnie krzemu i rudy (te większe) i duża fabryka twarogu sojowego (czy jakoś tak) i ziaren soi (też duża). Można też kupić dużą fabrykę ciężkich wyrzutni rakiet, ale kosztuje ok. 100 mln kr. Jej parametrów nie znam, ale zapewne produkuje 2 razy więcej lub 2 razy krócej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Gdyby ktoś był zainteresowany to wersja L produkuje 15 wyrzutni w czasie 10 godzin 20 minut. Ale wymagania srowcowe są kosmiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi