Yacek Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 W X3:TC nadal jest dostępny w Dokach Zaopatrzeniowych Automat dokujący, jednak w Sterowaniu nie ma możliwości przypisania żadnego klawisza do opcji "Automat dokujący", nie ma takiej opcji. Jak więc można korzystać z Automatu dokującego? Uproszczono to w ten sposób że jeśli będziemy w odpowiedniej odległości od stacji do której dokujemy (zależy do jakiej stacji dokujemy, ale na pewno odległość musi być mniejsza niż 10km) wystarczy że jeszcze raz użyjemy komendy "Dokuj do..." z menu kontekstowego wybranej stacji, lub prościej użyjemy przypisanego do tej komendy skrótu "Shift+D", a znajdziemy się w kleszczach dokujących stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starjacker0 Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Nigdy tego chyba nie uzywalem w X3, wiec nie wiem, czy moje rozumowanie jest dobre.Czy automat dokujacy powoduje, ze automatycznie zostajemy "zakleszczeni" w doku, czy moze ma taka sama funkcje jak dokowanie na autopilocie? Ja do tej pory zawsze dokowalem na autopilocie z wlaczona SETA, ale nigdy nie uzywalem klawiszy odpowiedzialnych za automat dokujacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Jak dokujesz na autopilocie, to dolatujesz w pobliże stacji, trafiasz w ścieżkę z pulsujących świateł i lecisz nią do kleszczy gdzie następuje dokowanie, zapis gry i jesteś w stacji. Używając Automatu dokującego w odpowiednim momencie (zależy od stacji, a raczej jej wielkości) pomijane jest dolatywanie w ścieżce z pulsujących świateł. Po prostu klikasz na klawisz przypisany do Automatu (w TC używasz skrótu Shift+D) i już jesteś w kleszczach stacji, następuje zapis gry i to wszystko. Bardzo przydatne, skraca czas nawet jak dokujesz na SETA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LITWINCZUK Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Dokładnie - działa to w zakresie około 4-6 km od stacji (z tego co zauważyłem różne typy stacji mają inną minimalną odległość na jakiej to zadziała), niezależnie od Twojego położenia względem prawidłowego miejsca dokowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starjacker0 Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Dzieki wam za odpowiedz. Wiedzy nigdy dosc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 No to się załamałem, opis Automatu dokującego jest od ponad pół roku w FAQ. Widać że moja praca nad FAQ poszła na marne. Inna sprawa że o tym jak dział Automat dokujący dowiedziałem się po pół roku grania w X3, zupełnie przypadkowo. Niby Automat kupowałem od początku, skrót też miałem zrobiony, ale instrukcja jest na ten temat lakoniczna, że nie wiedziałem jak jedno z drugim połączyć. Dopiero kiedyś uciekając przed jakimiś piratami/xenkami do najbliższej stacji, kiedy byłem już na ścieżce dokującej, chciałem włączyć SETA, ale nie trafiłem w klawisz J tylko ten przypisany do Automatu dokującego i nagle, mimo że byłem jeszcze spory kawałek od stacji, znalazłem się w kleszczach dokujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed971 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zawsze w X3 kupowałem automat dokujący ale nigdy (pomimo wciskania Shift D) nie zauważyłem takiego zachowania (dopiero w X3TC). No cóż musiałem coś źle robić i muszę przyznać spodziewałem się że jest to jakiś bug w X3TC. Chcę poinformować, że (przynajmniej u mnie) automat dokujący działa do wszystkich obiektów czy to jest stacja, TM czy jakikolwiek inny obiekt do którego można zadokować. Parę razy zadokowałem przez tzw. mijankę w moim TM będąc rozpędzonym na maksa (np. uciekając przed hordą zwiadowców Khak ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 bo w reunion trzeba sobie klawisz pod automat przypisać bo standardowo jest do zezwolenia na autopilot.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi