Jump to content

Space Empires

Vrihedd
 Share

Recommended Posts

Pod jakim systemem grasz? Ja mam Vistę (tfu...) i trochę słabowaty procek - jak włączam drzewko badań to klatki spadają mi do 7/sek 🤔

Ale gra jest boska, jeśli ktoś ma czas i chęci ją poznać.

Grałem w wersję III, IV i teraz czasem grywam w V. Grywam rzadko, bo gra nie jest kompatybilna z Vistą i muli a nie chce mi się na razie zmieniać procka.

Gorąco polecam ją osobom, które chciałyby się pobawić w budowę kosmicznego państwa, projektowanie okrętów, budowę i walkę flot. Turowa strategia z ogromną ilością opcji.

Ogólnie mówiąc - taki X wśród strategii kosmicznych. Rozbudowany, w pełni modowalny (jak ktoś się uprze to może wgrać sobie statki z X-ów 😀, dodać rasę np. Argonów, zaprogramować jej technologie, zachowanie itp.). Co ważne - gra z opcją multi do 20 graczy.

Dzieki za info bo nigdy nie slyszalem o tej grze. Chetnie przyjrze sie temu tytulowi blizej.

Ze swojej strony moge polecic Sid Meier's Alpha Centauri z dodatkiem Alien Crossfire. Dla tych co niewiedza, to jest stara, dobra cywilizacja przeniesiona do odleglego ukladu planetarnego. Poziom trudnosci nie nalezy do latwych i gra wymaga dosc myslenia. Starzy wyjadacze beda zadowoleni;)