Yacek Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Skrypt Mobile Ship Repair dodaje do gry będący do tej pory tylko na wyposażeniu pilota Laser Naprawczy. Laser Naprawczy zostaje dodany do wszystkich Stacji Handlowych.Co należy zrobić by używać statku do napraw:1. Zakupić odpowiedni statek, który można używać Laserów Naprawczych (Paranid Nemesis, Terranie Vidar, itp). Lista statków kompatybilnych z Laserem Naprawczym jest dostępna po wejściu w szczegóły Lasera Naprawczego (najechać na Laser Naprawczy w informacjach SH i nacisnąć "i".2. Kupić i zainstalować na statku Laser Naprawczy.3. Zaopatrzyć dodatkowo statek w:Polecenia Nawigacyjne (opcjonalne)Napęd Skokowy (opcjonalne)Polecenia Specjalne MkI (wymagane)4. W rozkazach statku w poleceniach Specjalne powinna pojawić się nowa komenda "Repair Ship". Po wybraniu jej i wskazaniu statku do naprawy statek naprawczy podleci do niego (wykona skok jeśli ma Napęd Skokowy i Polecenia Nawigacyjne, a uszkodzony statek znajduje się w innym sektorze) i rozpocznie naprawę. Do naprawy będzie używał Ogniw Energetycznych, które będzie automatycznie kupował (bez dokowania do Elektrowni) w cenie 25 kr za ogniwo. Pieniądze na kupno Ogniw Energetycznych będą automatycznie pobierane z konta gracza.Od wersji 1.5 skrypt ten jest rozwijany jako MOD.Zmiany jak na razie to usunięcie Lasera Naprawczego ze Stacji Handlowych. W modzie pojawia się w sektorze Omicron Lyare, gdzie można go kupić. Jednak jak sam autor pisze:Aby produkowała Lasery Naprawcze wymaga wszystkich surowców, a zaopatrzenie jej w nie należy do gracza. Piloci NPC nie dostarczą wszystkich. Czas produkcji 2 Laserów Naprawczych to około 4 godziny.Jeśli ktoś zainstalował skrypt, a chce teraz go odinstalować i zainstalować MOD to pod tym linkiem: http://www.grax.org/X3/remove.lasers.rar znajduje się skrypt, który usuwa Laser Naprawczy ze Stacji Handlowych. Instrukcja jak go użyć jest w pliku Readme.Spolszczenia skryptu szukaj tutaj: X3TC - spolszczenia do skryptów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novicjusz222 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Czy ten skrypt Mobile ship repair(wersja wczesniejsza niz 1.5) zuzywa duzo ogniw energetycznych podczas narawy statkow?Ile razy mniej wiecej taniej wychodzi taka naprawa laserem naprawczym niz naprawa w stoczni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesterek666 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 A ja mam małe pytanko w związku ze skryptem - czy on w ogóle poprawnie działa? Laser kupiony, zainstalowany, wymogi spełnione, ogniwa na pokładzie statku przeznaczonego jako statek remontowy. A ów laser zamiast mi naprawiać statek... dezintegrował jego kadłub, czyli psuł go mówiąc jednoznacznie o_O. Czy coś można z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 A statek nie miał może innej broni na pokładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesterek666 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Nie, domyślnie przeznaczyłem go na statek naprawczy, sam domyśliłem się, że nie może być niczego innego na pokładzie jak ów laser, inaczej będę miał malowniczy wybuch. Toteż reszta slotów była pusta. Mimo to gra (lub skrypt) ubzdurała sobie że laser naprawczy jest bronią (nie wiem, może zmieniła jego statystyki, czy to w ogóle możliwe?) i waliło aż równo. W Słoniu traciłem 7% kadłuba co 30 sekund. Pięciokrotna reinstalacja moda nic nie dała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 W dniu 27.10.2012 o 19:37, chesterek666 napisał:Mimo to gra (lub skrypt) ubzdurała sobie że laser naprawczy jest bronią (nie wiem, może zmieniła jego statystyki, czy to w ogóle możliwe?) i waliło aż równo.Samo z siebie nie. Może masz inny skrypt/mod zmieniający broń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesterek666 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Raczej nie, ale dla pewności wrzucę listę zainstalowanych skryptów, modów i bibliotek. Może ty coś znajdziesz:I. Podstawowe skrypty i biblioteki:Community Plugin Configuration v. 1.41JSON Parser Library v. 1.2Chem Strings Function Library v. 2.97Befehlsbibliothek v. 3.706II. SkryptyBribe a pilot (przekupywanie pilota) v. 1.00Bulk Transporter Upgrade (Rozszerzenie Handlu Hurtowego) v. 1.0 (nie działające, nie wiedzieć czemu - brak urządzenia w grze)Compare Ships v. 1.0Display Ranks v. 0.5 betaExplorer Command Extension v. 1.2.2Explorer Command Extension - Deploy Satellite Network v.1.1.2Factory Complex Constructor v. 4.02Free Jump 1.3Invasion warnings 1.1Military Base Response Revamp 2.16NPC Bailing Addon 1.7.8Salvage Commands and NPCs 1.5Salvage Insurance Contract 1.00Ship killed notifications 1.0.3Frontier WarsGildia NagródUTProfit v 1.0The Galactic News System (BBS 2.0)Remove RocksSalvage Commands SoftwareCODEATeladi Information Service (zainstalowane po tym jak wyszukiwanie obiektów przez Scorpa szlag trafił)III. Fake patch'eSSwamp_Trooper's Performance UpgradeAdsigns RemovedBullet Effects To tyle. Widzisz coś podejrzanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 W dniu 27.10.2012 o 20:21, chesterek666 napisał:To tyle. Widzisz coś podejrzanego?Raczej nie, choć części nie znam.Oczywiście statkowi wydałeś odpowiedni rozkaz?Jakby co, to jest jeszcze kilka skryptów do napraw statków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesterek666 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 W dniu 27.10.2012 o 20:41, Yacek napisał:Oczywiście statkowi wydałeś odpowiedni rozkaz?Oczywiście. Polecenia Specjalne---> Repair ShipW dniu 27.10.2012 o 20:41, Yacek napisał:Jakby co, to jest jeszcze kilka skryptów do napraw statków.Mógłbyś tutaj zarzucić linkiem w wolnej chwili? Widać mam pecha, to się zdarza. Z doświadczenia wiem, że czym bardziej rozbudowana gra, tym większy Festiwal Bugów w niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Szukaj w temacie o spolszczeniach: Marines Repair i SLAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi